privatliga. Barcelona er et af de store håndboldmandskaber, der er udset til at skulle optræde i ny privatliga
Foto: Martin Meissner (arkiv)/AP

privatliga. Barcelona er et af de store håndboldmandskaber, der er udset til at skulle optræde i ny privatliga

Sport

Sportsdøgnet: Håndboldens storhold vil lave privatliga

Der blev sat målrekord i en af de indledende EM-kampe i håndbold søndag.

Sport

TENNIS: Sportsdøgnet lukker ned for denne søndag. Men for de morgenfriske, så er Caroline Wozniacki tidligt på færde mandag morgen dansk tid med sin første kamp ved Australian Open.

Læs også

FODBOLD: FC Barcelona har sat kursen mod tre point i hjemmekampen mod Athletic Bilbao, der tidligt i første halvleg fik et rødt kort imod sig. Ved pausen står det 2-0 til Barcelona, som er spilstyrende og har haft let ved at spille sig til chancer. Lionel Messi og Neymar har scoret for katalanerne.

FODBOLD: Atlético Madrid udbyggede søndag aften forspringet i Primera Division. På udebane vandt træner Diego Simeones hold med 3-0 over Las Palmas i en kamp, hvor franske Antoine Griezmann lavede to mål.

HÅNDBOLD: De bedste europæiske klubber i herrehåndbold pusler med planer om at droppe Champions League fra 2019 til fordel for en privatliga med 12 deltagere. Indtil videre går projektet under arbejdstitlen Premier Handball League (PHL). Det siger Wolfgang Gütschow, der er leder af investorgruppen bag projektet, i mandagsudgaven af den tyske erhvervsavis Handelsblatt ifølge sport1.de.

Investorgruppen arbejder med en model, hvor man skal tildeles en licens for at være med i ligaen. I kommercielt øje med jagter man derfor store klubber i store byer som for eksempel Barcelona, Paris og Moskva, har Wolfgang Gütschow tidligere udtalt.

FODBOLD: Arsenal kunne have gået i et lille udbrud i toppen af ligaen, men på den svære udebane i Stoke blev det kun til et point i et målløst opgør. Arsenal rykker dog på førstepladsen, men er kun a point med Leicester.

Foto: Jon Super/AP

FODBOLD: Liverpools manager, Jürgen Klopp, var bedrøvet efter søndagens nederlag til ærkerivalerne Manchester United. Det bedste hold tabte, mener tyskeren.

Læs også

»United må indrømme, at de ikke var gode, men de vandt, så de er nok glade. Vi spillede bedre, og vi er frustrerede. Det var et derby, og vores eneste job var at vinde det«, siger en tydeligt skuffet Jürgen Klopp.

HÅNDBOLD-EM: Der blev sat rekord i en af de indledende EM-kampe søndag. Tilskuerne i Polen blev således vidne til den mest målrige EM-kamp nogen sinde, da Hviderusland slog Island med 39-38. Til gengæld må redningsprocenterne vel nærmest have sat bundrekord i opgøret.

Læs også

Norge kom flot tilbage efter det indledende nederlag mod Island. Nordmændene slog favoritterne fra Kroatien.

FODBOLD: Real Madrid endte med en 5-1-sejr mod Gijon. Og Cristiano Ronaldo skal prise sig lykkelig for, at han fik lov at spille kampen til ende efter en forseelse, der skulle have givet rødt kort i begyndelsen af anden halvleg.

FODBOLD: Real Madrid er gået helt i stå mod Sporting Gijon efter den sprudlende åbning på kampen. 10 minutter før tid fører Kongeklubben 'kun' 5-1.

Foto: Paolo Giovannini/AP

FODBOLD: Det endte med 10. sejr i træk til Juventus i Italien, hvor mestrene vandt 4-0 ude mod Udinese. Roma fik kun 1-1 hjemme mod Verona.

FODBOLD: Liverpool havde nok fortjent bedre i kampen mod ærkefjenderne fra Manchester United. Men efter en opdækningsfejl i 77. minut scorede Uniteds Wayne Rooney kampens eneste mål.

FODBOLD: Endnu mere spræl har der været over Real Madrid, som på hjemmebanen efter 18 minutter fører med 4-0 over Sporting Gijon. De fire mål er scoret på blot 11 minutter, og Cristiano Ronaldo har scoret to gange.

FODBOLD: Anderledes livligt har det været i Udinese, hvor Juventus nærmer sig førstepladsen og en stime på 10 sejre efter en 4-0-føring ved pause.

FODBOLD: I en kedelig første halvleg i storkampen i England mellem ærkerivalerne Liverpool og Manchester United har ingen af holdene præsteret en afslutning på mål. Liverpool har virket bedst i en ret trist forestilling.

TENNIS: Når serberen Novak Djokovic mandag giver sig i kast med at forsvare sidste års titel i grand slam-turnering Australian Open, forudsiger meteorologerne, at det kommer til at foregå i 37 graders varme. Den ekstreme varme er ingen undskyldning for ikke at præstere, siger verdensetteren.

Læs også

»Man skal være klar på alle de scenarier, der kan opstå. Når vi er uden for sæsonen, bruger vi vores tid på at træne hårdt, så vi har udholdenheden til at kunne håndtere sådanne situationer«, siger Novak Djokovic.

FODBOLD: Forsvarsspilleren Dario Dumic er på vej til at forlade Brøndby til fordel for en udenlandsk klub. Det bekræfter sportsdirektør Troels Bech på Brøndbys hjemmeside. Dario Dumic har fået lov til at besøge en udenlandsk klub for at danne sig et indtryk af mulighederne, siger Troels Bech. Ekstra Bladet mener at vide, at der er tale om den hollandske klub NEC Nijmegen. Dario Dumic' kontrakt med Brøndby udløber efter sæsonen.

Foto: Peter Klaunzer/AP

ALPINT: De norske skiløbere er i gang med en stor sæson i den alpine World Cup, og søndag sikrede nordmændene sig endnu en sejr til den efterhånden betragtelige samling. Henrik Kristoffersen var hurtigst i slalomkonkurrencen i Wengen, og dermed sørgede han for tredobbelt norsk gevinst i det schweiziske skiområde. Lørdag vandt Aksel Lund Svindal styrtløbet, og fredag var Kjetil Jansrud bedst i den kombinerede konkurrence.

HÅNDBOLD-EM: Henrik Møllgaards helbred. Det var et naturligt tema ved håndboldlandsholdets presseseance søndag eftermiddag, efter Møllgaard i anden halvleg måtte forlade hallen i skadet tilstand efter et vrid i ryggen. Både han og landstræneren kunne berolige om, at tilstanden er i bedring.

Læs også

»Jeg har det faktisk meget godt. Jeg er selvfølgelig lidt stiv og har lidt problemer med at bevæge mig. Men jeg føler mere, at ryggen er øm og træt, end den egentlig gør ondt. Jeg får lidt piller, behandling og nåle og bliver hevet lidt i«, siger Henrik Møllgaard ifølge Ritzau.

Karakterbogen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Landstræner Gudmundur Gudmundsson melder også målmand Niklas Landin helt klar efter skavanker i slutfasen mod Rusland.

Foto: Alberto Saiz/AP

FODBOLD: Heller ikke i sjette forsøg lykkedes det for den tidligere Manchester United-profil Gary Neville at få sin første sejr i Primera Division som cheftræner for den spanske storklub Valencia. Hjemme mod bundholdet Rayo Vallecano måtte Valencia nøjes med 2-2. Det ene point kom i hus takket være en flot scoring fra Alvaro Negredo og en sen udligning fra Paco Alcacer. I store dele af kampen var det gæsterne, som var bedst og havde fortjent sejren.

Læs også

Valencia ligger nummer ti i Primera Division, og holdet har langt op til kampen om de europæiske pladser.

CYKLING: Godt et døgn efter, at han via twitter havde gjort omverdenen delagtig i det raseri, som en bommert i den første afdeling havde fremkaldt i hans indre, kunne den danske olympiske guldvinder Lasse Norman i dag berette om følelser af en ganske anden berusende herlig karakter, da han havde sat punktum for sin optræden i omnium ved sæsonens sidste World Cup i Hongkong.

Læs også

For efter nedturen i scratchløbet bød de fem resterende styrkeprøver i cykelsportens mangekamp på lutter opmuntrende præstationer, som mundede ud i sølv efter den franske verdensmester fra 2014 Thomas Boudat og udsendte uhyre opmuntrende signaler frem mod både VM i London i begyndelsen af marts og OL i Rio om knap syv måneder.

Foto: Joshua Paul/AP

GOLF: Den danske golfspiller Søren Kjeldsen var med på det europæiske hold, der vandt turneringen Eurasia Cup suverænt over asiatiske golfspillere. I matchplay-turneringen mellem Europa og Asien vandt europæerne overlegent med 18,5 point mod 5,5 point i Kuala Lumpur. I både fredagens fourball og i lørdagens foursome spillede Kjeldsen uafgjort, mens han vandt søndagens single over Prayad Marksaeng fra Thailand.

CYKLING: Henrik Jess Jensen rykker fra posten som næstformand til formand i bestyrelsen hos Danmarks Cykle Union (DCU).

Læs også

Tilbage i begyndelsen af november meddelte formand Niels Sørensen, at han ville trække sig på årskongressen i januar for at hellige sig familien, og på kongressen søndag blev Henrik Jess Jensen valgt som ny formand.

TENNIS: Når Caroline Wozniacki tidligt mandag morgen tager hul på Australian Open, hedder første modstander Yulia Putintseva.

Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den 21-årige russiskfødte kasakher syner ikke af meget med sin beskedne højde på 1,63 meter. Men skinnet bedrager, for på banen har hun oparbejdet sig et ry for at være særdeles udadvendt og ikke lægge skjul på sine følelser, hvilket kan gå ud over både modstander, træner og ikke mindst hende selv.

FODBOLD: Den står på et klassisk engelsk fodboldderby søndag, når Manchester United gæster Liverpool. Det er to hold, som kæmper med at skaffe de nødvendige resultater for at blive en kandidat i mesterskabskampen, men der er stadig meget på spil for de to mandskaber. Begge ligger lige uden for Champions League-pladserne, og i jagten på dem er der pointsult i begge lejre.

Læs også

»Søndag er en vigtig kamp for stillingen, fordi vi ligger tæt. Begge hold har brug for pointene«, siger Liverpools manager, Jürgen Klopp, ifølge BBC.

NFL: Mens tiden løb af klokken, sendte Green Bay Packers' stjernequarterback Aaron Rodgers en bold af sted fra lige over midterlinjen i retning mod endzone – en såkaldt „Hail Mary“ – i NFL-slutspilskampen mod Arizona Cardinals. Nede med syv point skulle Green Bay bruge et touchdown for at sende kampen i overtid, og i endzone steg reserve-receiver Jeff Janis op og greb bolden. Udeholdet jublede vildt over den utrolige udligning, men få minutter inde i overtiden endte det hele med en maveplasker for Green Bay, da Arizona lukkede kampen med et touchdown til 26-20.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce