Videre. Joe Allen (th) scorede for anden gang på en uge, da Liverpool her til aften slog Exeter 3-0 i FA Cuppen.
Foto: Jon Super/AP

Videre. Joe Allen (th) scorede for anden gang på en uge, da Liverpool her til aften slog Exeter 3-0 i FA Cuppen.

Sport

Sportsdøgnet: Favoritterne er videre i pokalen

Nordisk brag venter Danmark til EM.

Sport

Fodbold: I aften bød på adskillige pokalkampe hos Europas førende fodboldnationer. Det blev overordnet set en god aften for favoritterne. I den engelske FA Cup slog Liverpool miniputterne fra Exeter med 3-0. I den spanske Copa del Rey vandt Barcelona 1-2 i Baskerlandet mod Athletic Bilbao. I Italien stormer Juventus videre efter 0-1 ude mod Lazio i Copa Italia.

Derudover spillede Atletico Madrid 0-0 i den spanske pokal ude mod Celta Vigo, mens Christian Eriksens Tottenham sendte Kasper Schmeichels Leicester ud af FA Cuppen.

Håndbold: De sidste håndboldkampe for i aften er slut, og der er nu styr på Danmarks gruppe i mellemrunden.
Se den her:

Håndbold: En tysk sejr på 25-21 over Slovenien sender Sverige videre ved EM. Svenskerne har været i problemer, efter de smed en sikker føring mod Tyskland i en dramatisk kamp i mandags. Samtidigt kæmpede Slovenien sig til et uafgjort resultat mod favoritterne fra Spanien. Efter nederlaget til Tyskland er Slovenien ude af EM - til stor glæde for svenskerne, der ikke længere er tvunget til at tage point mod Spanien senere i aften.

Håndbold: Så er der ikke længere tvivl om, hvem der kommer videre fra Danmarks pulje ved EM i Polen. Rusland har her til aften besejret Montenegro med 28-21, hvilket sender Montenegro hjem fra EM - uden point.

Fodbold: Det danske U21-landshold måtte nøjes med 0-0 i dagens testkamp mod Ukraine. Det var til trods for udmærkede muligheder i første halvleg samt et straffespark, efter Kristian Pedersen blev nedlagt i feltet. Andrew Hjulsager brændte dog fra pletten. U21-landstræner Niels Frederiksen har taget sine talenter med til Tyrkiet på træningslejr. Deres næste udfordring bliver en testkamp mod Wolfsburgs U23-hold.

Tennis: Verdensetteren Novak Djokovic afviser blankt, at han tilbage i 2007 tabte en kamp med vilje. Matchfixing er et brændvarmt emne under årets Australian Open efter afsløringer fra BBC og Buzzfeed, der indikerer matchfixing på højeste niveau i tennissporten. Rapporten, som de to medier har fået fat i, peger på 16 topspillere, der er mistænkt for matchfixing. Otte af disse skulle være med ved årets Australian Open, beretter Ritzau. Det italienske medie Tuttosport påstår i en artikel, at Djokovic i 2007 tabte en kamp med vilje ved Paris Masters. Det afviser serberen.
»Alle kan skabe en historie om den kamp eller enhver anden kamp for den sags skyld, hvor topspillere taber i en af de første runder. Det er bare absurd, mener jeg«, siger den serbiske tennisstjerne.

Fodbold: Der kom i dag dato på retssagen, hvor Lionel Messi og hans far skal forsvare sig mod anklager om skattesvig. Retssagen er sat til at starte 31. maj og vare frem til 3. juni. Det er dybt ubelejligt for verdens bedste fodboldspiller, da Argentina skal spille sin første kamp ved Copa America d. 6. juni, beretter AP. Argentinerens advokater forventer at bede om en ny dato for retssagen. Messis far står anklaget for at have lavet skattemanøvrer, hvor han har snydt den spanske statskasse for omkring 30 millioner kroner fra 2007-09. Barcelonaspilleren står ikke selv anklaget for overtrædelsen, men vurderes at være at tæt nok på begivenhederne til at blive inddraget.

Fodbold: Sam Byram rykker op i Premier League. Den eftertragtede 22-årige back har i dag skrevet under med West Ham. Den tidligere Leeds-spiller har holdt møde med Evertons træner, Roberto Martinez, men har valgt ligarivalerne fra West Ham i stedet. Englænderen har skrevet under på en kontrakt, der løber fire og et halvt år og kan allerede få debut på lørdag mod Manchester City.

Tennis: Endnu en af de store kanoner er færdig i damesingle ved Australien Open i Melbourne. Den dobbelte Wimbledon-mester Petra Kvitova (seedet 6) fra Tjekkiet tabte i 2. runde således overraskende til en af australiernes nye helte, Daria Gavrilova. Den tidligere russer fik i 2015 statsborgerskab Down Under og med sine nye landsmænd i ryggen sejrede hun 6-4, 6-4 over Kvitova. Tidligere er 2.-seedede Simona Helep og 8.-seedede Venus Williams røget ud. I herresingle gjorde superfavoritten Novak Djokovic kort proces med franskmanden Quintin Halys. 6-1, 6-2, 7-6 (3) sluttede det.

Fodbold: Det bliver den tidligere Braga, Panathinaikos og Dinamo Bukarest-træner Jose Peseiro, der afløser spanske Julen Lopetegui i FC Porto. Storklubben fra Portugal fyrede Lopetegui for et par uger siden efter en stime på tre (!) kampe i træk uden sejr. FC Porto er nr. 3 i den bedste portugisiske række med 40 point. Sporting fører med 45, Benfica har 43.

Tennis: Den tidligere Wimbledon-finalist Eugenie Bouchard var ikke i stand til at hamle op med Agnieszka Radwanska, som let og elegant vandt i to sæt og er videre til 3. runde i Australian Open. 4.-seedede Radwanska vandt 6-4, 6-2 efter knap halvanden times tennisspil. Bouchard havde på forhånd sagt, at hun ikke ville love for meget i det, der har været et besværligt comeback til tennistoppen efter en alvorlig hjernerystelse i efteråret.

Fodbold: Dømt ud fra gårsdagens sejr over Hamilton, så får skotske Celtics nye danske islæt, Erik Sviatchenko, god mulighed for at gå med frem og vise sine offensive kvaliteter. Celtic, der topper den skotske liga, vandt knusende 8-1. Celtic havde lidt over 70 procents boldbesiddelse og leverede 30 afslutninger. 15 var indenfor målrammen. Celtic møder St.Johnstone i weekenden. Det er endnu uafklaret, om det bliver kampen, den danske landsholdsspiller får debut i.

Fodbold: Silkeborg overvintrer fire point fra en oprykningsplads til Superligaen, men det er tæt i toppen af 1. division. En af klubbens store sponsorer har derfor sat gang i en indsamling, der har til formål at skaffe 500.000 kroner til en klasseangriber. Det skriver Midtjyllands Avis. Ifølge avisen er de første 100.000 kroner allerede i hus.

Foto: Tano Pecoraro (arkiv)/AP

Fodbold: Inter-træner Roberto Mancini langer hårdt ud efter Napolis træner, Maurizio Sarri, som brugte upassende sprog i slutningen af tirsdagens pokalkamp. Mancini blev bortvist efter tumult, som opstod, da fjerdedommeren ved en fejl indikerede, at der var lagt ni minutter til. »Sarri er en racist. Folk som ham bør smides ud af fodbold. Jeg spurgte fjerdedommeren, hvorfor der blev lagt fem minutter til. Sarri rejste sig og skreg, at jeg var »homo«. Jeg ville have været stolt, hvis jeg var det«, siger en chokeret Mancini, der ønsker Sarri udelukket fra al fodbold efter 2-0-sejren. Sarri afviser, at han er homofob eller racist. »Jeg var oppe at køre og vred, så jeg er ikke sikker på, hvad jeg sagde. Jeg vil indrømme, at jeg ikke brugte den rette tone… Jeg diskriminerede ikke nogen. Hvis jeg virkelig har brugt den slags ord, så vil jeg undskylde over for de homoseksuelle«, siger Sarri til BBC.
Den seneste udvikling i sagen er, at en italiensk organisation for homoseksuelle kræver Sarri straffet. Kendes træneren skyldig, kan han blive idømt op til fire måneders karantæne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Cykling: Der var sejr til Tinkoff-holdet på dagens etape af Tour Down Under.

Tennis: Roger Federer vandt i tre overbevisende sæt over træningskammeraten Alexandr Dolgopolov i 2. runde af Australian Open. Den 34-årige schweizer var aldrig i problemer mod sin 27-årige ukrainske ven. 6-3, 7-5, 6-1 sluttede det. »Jeg er meget tilfreds. Forholdene er meget hurtige, så det er vanskeligt at finde en god rytme… Aleksandr kan spille meget godt, når han får god tid, så derfor var det måske ikke så dumt, at underlaget var så hurtigt«, siger Federer, der nu er blandt de sidste 32 for 17. år i træk. I damesingle var der sikre gevinster til Serena Williams og Maria Sharapova i 2. runde.

Cykling: Der var en dansk anden- og tredjeplads ned seksdagesløbet i tyske Bremen.

Fodbold: Aston Villa og Jores Okore er videre til 4. runde af FA Cuppen, men holdet måtte slide hårdt, før Wycombe fra den fjerdebedste række var nedlagt 2-0 i gårsdagens omkamp. Premier Leagues bundhold måtte vente i 75 minutter, inden stopperen Ciaran Clark knækkede koden med et hovedstødsmål på Carles Gils oplæg. I dommerens overtid sikrede senegaleseren Idrissa Gueye endegyldigt sejren til den trængte traditionsklub. Aston Villa møder Manchester City hjemme i 4. runde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Andetsteds i FA Cuppen fik den tidligere Esbjerg-spiller Jonas Knudsen en fridag, da hans klub, Ipswich, stod for en negativ overraskelse. På udebane tabte Ipswich med 1-2 til Portsmouth fra den fjerdebedste række. Som belønning for sejren får Portsmouth et sydengelsk derby mod Premier League-holdet Bournemouth i 4. runde, der afvikles i den sidste weekend af januar. Ud over Aston Villa-Man. City byder 4. runde kun på et andet direkte Premier League-opgør: Crystal Palace-Stoke.

Fodbold: Af alle målmænd i Superligaen har FC København-keeper Stephan Andersen lukket færrest mål ind i efteråret. Kun 12 mål i 17 kampe er gået ind på Andersen, der vil have DM-guld. »Jeg håber, at jeg kan lægge endnu mere på og være med til at skaffe endnu flere point til holdet, så vi kan få det danske mesterskab, som vi alle sammen går og sukker efter… Jeg synes, at jeg har leveret på et ganske fornuftigt niveau og været med til redde en masse point til holdet«, siger han.

Ishockey: Luften er iskold mellem spillernes fagforening og klubbernes organisation, Dansk Ishockey Union. Klubberne nægter at mødes for at forhandle en overenskomst, og det sætter deres hovedsponsor, Dansk Metal, i en uheldig situation. Det skriver avisen.dk. »Man skal ikke have læst raketvidenskab for at regne ud, at sådan en konflikt ikke er noget, vi som fagforbund har det godt med«, siger kommunikationschef Anders Gjessing til avisen.dk.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce