VETERAN. Jesper Nøddesbo spillede en udmærket EM-slutrunde, og Danmark får brug for hans evner i OL-kvalifikationen.
Foto: DRESLING JENS (arkiv)

VETERAN. Jesper Nøddesbo spillede en udmærket EM-slutrunde, og Danmark får brug for hans evner i OL-kvalifikationen.

Sportsdøgnet: Håndboldmænd spiller OL-kvalifikation i Danmark

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Håndbold: Topholdet FC Midtjylland er inde i en skidt stime i Primo Tours Ligaen. For tredje kamp i træk smed midtjyderne point, da HC Odense på hjemmebane vandt med 21-18. Ikke siden marts 2005 – dengang under navnet GOG – har HC Odense slået midtjyderne i ligasammenhæng. Sejren er yderst vigtig for Jan Pytlicks kommende klub, der med de to point rykker væk fra nedrykningszonen og op på niendepladsen. Sejren var ellers ved at blive sat over styr til sidst i kampen, da Odense holdt en scoringspause på ni minutter.

Cykling: Iført den regnbuefarvede VM-trikot indtog hviderusseren Vasil Kiryienka (Sky) helt naturligt favoritrollen, da det spanske etapeløb Vuelta Valenciana onsdag indledtes med en 16,6 km enkeltstart fra Benicassim til Orapesa del Mar. Men da den 34-årige slidstærke tempospecialist krydsede målstregen, måtte han erkende, at han var 21 sekunder fra at matche sin hollandske holdkammerat Wout Poels, der havde fuldført opgave to en halv timer tidligere. Den 27-årige Poels, der sidste sæson udmærkede sig som en fremragende hjælper for briten Chris Froome i dennes sejrrige Tour de France-felttog, var på forhånd ikke tillagt mange chancer for at hævde sig blandt de bedste. Det skulle imidlertid vise sig, at ingen formåede at overtrumfe de 22.34 minutter, som han benyttede til at tilbagelægge distancen.

Håndbold: Vejen til OL ser ud til at blive en anelse lettere for de danske håndboldmænd. Kvalifikationsturneringen mod Kroatien, Norge og Bahrain spilles nemlig på dansk grund. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse. Det er Det Internationale Håndbold Forbund (IHF), der har tildelt Danmark værtskabet. Sportschef Ulrik Wilbek ser det som en klar fordel for Danmark at undgå at bruge en masse tid på rejsedage. »For holdet giver det en god tryghed at være på hjemmebane, og man undgår at bruge tid på rejsedage. Derudover kan vi være stolte af, at vi er kendt for at være så gode arrangører, at IHF har valgt at give os endnu et værtskab, og vi kan rose det politiske arbejde, der er gjort særligt fra vores generalsekretær og formand i det arbejde, der har ligget forud for tildelingen«, siger Ulrik Wilbek. Kvalifikationsturneringen spilles fra 8.-10. april. Alle fire hold møder hinanden, og de to bedste hold tildeles en OL-billet til legene i Rio de Janeiro. Også de danske kvinder spiller OL-kvalifikation på hjemmebane. Det er i Aarhus 18.-20. marts.

Badminton. Når mændenes danmarksmester skal findes i Aarhus i weekenden, bliver det ikke forhåndsfavoritterne Jan Ø. Jørgensen eller Viktor Axelsen, der løber med titlen. Begge spillere har meldt afbud med skader. Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse. »Jeg er mega ærgerlig over, at jeg ikke kan spille DM. Jeg skulle også have været i Kina for at spille en opvisningskamp mod Chen Long, og det har jeg også måtte melde afbud til på grund af skaden«, siger Viktor Axelsen. Det er en skade i ryggen, der holder Jan Ø. Jørgensen fra at spille i Aarhus.

Fodbold: Det hollandske fodboldikon Ruud van Nistelrooy satser nu på sin gamle klub PSV, der i øjeblikket topper Æresdivisionen, frem for det hollandske landshold. I hvert fald er han skiftet fra et job som assisterende landstræner under Danny Blind til et job som træner for unge angrebstalenter i PSV. Efter en stor aktiv karriere, der toppede hos Manchester United og Real Madrid, blev van Nistelrooy tilknyttet det hollandske landshold i 2014, men det er ikke lykkedes at få holdet kvalificeret til den kommende sommers EM i Frankrig. Umiddelbart er der ikke fundet en afløser for 39-årige Ruud van Nistelrooy, der spillede tre sæsoner for PSV 1998-2001. Inden da var han i aktion for Den Bosch og Heerenveen. PSV spiller ottendedelsfinale i Champions League i denne måned mod Atlético Madrid.

Fodbold: Sami Khedira risikerer at gå glip af mødet med flere tyske landsholdskammerater, hvis han ikke bliver klar, inden det igen er tid til at spille Champions League. Juventus-spilleren, der ellers er kommet godt tilbage på det italienske mesterhold efter en skade, er igen skadet - denne gang låret - og skal holde pause i to-tre uger. 23. februar skal Juventus møde FC Bayern i ottendedelsfinalen.

Håndbold: Aalborg Håndbold henter fløjspilleren Patrick Wiesmach i Team Tvis Holstebro fra næste sæson.

Tennis: Roger Federer er væk fra tennisbanen i op til en måned, efter han har gennemgået en operation i sit knæ i sit hjemland Schweiz. Det siger hans agent, Tony Godsick, til Reuters onsdag. Den 17-dobbelte grand slam-vinder pådrog sig skaden dagen efter Australian Open semifinalen i januar. Federer tabte semifinalen mod Novak Djokovic.

Fodbold: FC København har givet midterforsvareren Kris Stadsgaard løbepas, så han kan finde sig en ny klub, skriver bold.dk. Frasorteringen er sket på baggrund af en sportslig vurdering, siger cheftræner Ståle Solbakken til fck.dk.

Fodbold: Det Europæiske Fodboldforbunds, Uefas, generalsekretær Gianni Infantino har de seneste dage fået flere europæiske fodboldforbund - blandt andet det danske - til at støtte sig i kampen om at blive den kommende præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa. Og nu melder den russiske sportsminister, Vitaly Mutko, at landets fodboldforbund også støtter Gianni Infantino ved valget 26. februar. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass, efter Infantino har mødtes med Vitaly Mutko i Moskva.

Fodbold: Patrick Olsen scorede sit andet mål for Lens, der tirsdag aften vandt i den næstbedste franske liga. Danskeren scorede målet til 1-0 i en 2-0-sejr hjemme over Brest.

Ishockey: Siden sommeren 2015 har Dansk Ishockey Union (DIU) og Ligaforeningen nægtet at gå i dialog med Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), der er ishockeyspillernes fagforening, om en ny overenskomst. Sådan lyder det fra DEF, som forklarer, at man flere gange har forsøgt at få gang i dialogen, men der er intet sket fra DIU og Ligaforeningens side. DEF er overbevist om, at der kan findes en løsning ganske hurtigt, hvis først DIU og Ligaforeningen vender tilbage til forhandlingerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Onsdag morgen er der faldet endelig afgørelse i sagen om Hobros manglende spillercertifikat for Adama Tamboura i kampen mod AGF den 11. september 2015. DIF-idrættens Højeste Appelinstans har afvist Hobros appel fra Fodboldens Appelinstans. Dermed er AGF endegyldigt erklæret som vinder af kampen.

Ishockey: Frederik Andersen er tilbage i storform i NHL, hvor den danske keeper natten til onsdag dansk tid stod i vejen for San Jose Sharks' forsøg på at bryde Anaheim Ducks' gode stime. Frederik Andersen diskede op med 30 redninger i 3-2-sejren på hjemmebane i Honda Center. Sejren var den fjerde i træk for Anaheim Ducks. Holdet har kun forladt isen som taber efter ordinær spilletid tre gange i de seneste 14 optrædener.

Fodbold: Den kinesiske fodboldklub Guangzhou Evergrande har haft den store tegnebog fremme. Klubben har betalt 42 millioner euro – svarende til godt 313 millioner kroner – for den colombianske angriber Jackson Martínez. Det oplyser Evergrande på sin hjemmeside sent tirsdag aften. 29-årige Martínez har hidtil tørnet ud for den spanske storklub Atlético Madrid, men skal altså fremover score mål på kinesisk græs.

  • Læs også

Handlen er den dyreste i kinesisk fodboldhistorie. Rekorden blev ellers slået for blot en uge siden, da klubben Jiangsu Suning købte Chelseas midtbanestjerne Ramires for 28 millioner euro.

Ligestilling: Den australske regering har stillet krav til nogen af landets største sportsforbund om, at de skal indføre ligestilling omkring deres rejseregler, hvis ikke de skal have skåret i deres støtte. Australiens Basketball Union kom under kraftig beskydning under OL i London, efter det kom frem, at deres medaljevindende kvindehold fløj på økonomiklasse, mens deres langt mindre succesfulde mænd fløj på business class. Også Australiens Fodboldforbund og Australiens Cricketforbund tilbyder dårligere rejsevilkår for kvindelige atleter end for mandlige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Den brasilianske fodboldstjerne Neymar var tirsdag i Madrid for at vidne i sagen om skiftet i 2013 fra Santos i hjemlandet til spanske FC Barcelona. Barcelona-spilleren havde ingen kommentarer, da han dukkede frem efter at have vidnet, meddeler nyhedsbureauet AFP. FC Barcelonas klubpræsident, Josep Maria Bartomeu, og den tidligere klubpræsident Sandro Rosell nægtede begge at vidne, da de mandag stod foran en dommer i forbindelse med sagen. Ved at bygge handlen op omkring flere kontrakter mellem Neymar og Santos undgik Barcelona at betale fuld skat af handlen.

Fodbold: AS Roma er måske ved at være kommet i gang, efter at Luciano Spalletti midt i januar vendte tilbage i trænersædet som afløser for fyrede Rudi Garcia. Efter en forsigtig start med et point i de første to ligakampe under Spalletti har træneren med tirsdagens sene 2-0-sejr ude over Sassuolo nu ført Roma til sejr i to ligakampe på stribe.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce