Mål. Det var fjerde gang i denne sæson, Pulsen scorede for Leipzig.
Foto: FRANDSEN FINN (arkiv)/POLFOTO

Mål. Det var fjerde gang i denne sæson, Pulsen scorede for Leipzig.

Sport

Sportsdøgnet: Poulsen scorer mod landsholdskammerat

Følg med i nyhederne i sportens verden fra ind- og udland.

Sport

Fodbold: Efter et sjældent nederlag for en uge siden er landsholdsangriber Yussuf Poulsen og RB Leipzig tilbage i vindersporet og igen på direkte kurs mod oprykning til den bedste tyske række. Fredag aften sejrede Poulsen og co. i ’DDR-mødet’ på hjemmebane mod Union Berlin. Keeper Jakob Busk, der er skiftet fra FC København for en måneds tid siden, måtte for øjnene af 31.000 tilskuere hente bolden ud af Union-nettet tre gange mod Poulsens tophold. Yussuf Poulsen scorede 3-0-målet mod sin kammerat fra U21-landsholdet kort inde i 2. halvleg, da han afsluttede et kontraangreb tæt under mål. RB Leipzig topper 2. Bundesliga med 9 point ned til nærmeste rival, Freiburg. Yussuf Poulsen har bidraget med 4 mål i 22 kampe for RB, der blev dannet for mindre end syv år siden, da Red Bull-koncernen erhvervede licens ved at overtage en lille klub syd for Leipzig.

Skeleton: Med knusende overlegenhed genvandt letten Martins Dukurs sin VM-titel, da han i tre af fire løb forbedrede banerekorden i iskanalen i østrigsk Igls. Martins Dukurs susede til VM-guldet med en gennemsnitshastighed på 122 km/timen. På kælk. Med hovedet forrest.

Fodbold: Roma må undvære viceanfører Daniele De Rossi i omkring en måned, skriver Football Italia ifølge Ritzau. Midtbanespilleren, der blev skadet i onsdagens 0-2-nederlag hjemme til Real Madrid i ottendedelsfinalerne i Champions League, var netop vendt tilbage efter en skade.

Fodbold: Det er ikke kun i Danmark, at den olympiske fodboldturnering giver hovedbrud hos spillere og trænere. Også på spillets allerøverste hylde, der hvor Barcelonas Neymar har hjemme, er OL en varm kartoffel. Neymars klubtræner i Barcelona, Luis Enrique, er således ikke vildt begejstret for stjernens ønske om at spille for Brasilien ved OL på hjemmebane til august, da Neymar i juni skal spille med i 100 års jubilæumsturneringen for Copa America, det sydamerikanske mesterskab. »Vi må se, hvordan vi håndterer situationen, så det ikke bliver for hårdt for ham. Det handler altid først og fremmest om spilleren«, siger Enrique, der således holder en dør på klem for Neymar.

Fodbold: Klaus Allofs, der er sportsdirektør i tyske Wolfsburg, bekræftede på et pressemøde fredag, at der har været bud på Nicklas Bendtner fra kinesiske klubber. »Det hagler med henvendelser derfra. Nicklas er en af dem, der har været henvendelser omkring«, forklarer Allofs. Bendtner har de seneste dage været rygtet til Kina, da danskeren er faldet i unåde i sin tyske klub. Transfervinduet i Kina er stadig åbent, og derfor kunne et asiatisk skifte være en løsning på problemet.

Skisport: I den alpine World Cup er flere ting så småt ved at falde på plads. I mændenes kombination i Chamonix i Frankrig sejrede den lokale Alexis Pinturault, der således sikrede sig sæsonens World Cup-kombinationstrofæ. Han kravlede med sejren endvidere frem på 5.-pladsen i den samlede World Cup, hvor de tre nordmænd Henrik Kristoffersen (957 point), Aksel Lund Svindal (916) og Kjetil Jansrud (780) er på jagt efter den førende Marcel Hirscher (1.045). World Cuppen fortsætter lørdag med styrtløb.

Foto: Alessandro Trovati/AP

Golf: Nanna Koerstz Madsen er nr. 39 og Nicole Broch Larsen nr. 66 efter 2. runde af Women's Australian Open i Adelaide, hvor Holly Clyburn fra England fører med en score på 136 slag (71, 65) – henholdsvis 8 og 10 slag bedre end de to danskere.

Golf: Med en 2. runde i 67 slag og dermed 137 slag i alt spillede Lucas Bjerregaard sig frem på en delt 12.-plads ved European Tour-turneringen på Royal Selangor GC i Malaysia. Australieren Nathan Holmand er stukket af med en score på 129 slag – 8 bedre end Bjerregaard. Søren Kjeldsen klarede akkurat cuttet med 141 slag, mens 2. runde bød på farvel til Jeff Winther, Morten Ørum Madsen og Thorbjørn Olesen.

Fodbold: Der er naturligvis en FCM-spiller på ugens hold i Europa League efetr 2-1-sejren over selveste Manchester United. Æren tilfalder Kian Hansen, der er kommet gennem Uefas nåleøje sammen med den tabende United-målmand Sergio Romero. De øvrige på ugens hold er: Tin Jedvaj (Leverkusen), Lukasz Piszczek (Dortmund), Serigne Mbodji (Anderlecht), Rafa Silva (Braga), Souza (Fenerbahce), Denis Suárez (Villarreal), Santi Mina (Valencia), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao) og Fernando Llorente (Sevilla).

  • Sportsredaktøren:
  • Engelske medier:

Skisport: Lindsey Vonn har ikke meget at smile af efter fredagens styrtløb i La Thuile i Italien. Vonn tabte en ski og måtte udgå. En andenplads havde ellers sikret hende den endelige World Cup-sejr i disciplinen. »Det er en skam, og jeg var ikke dårligt kørende. Jeg har tabt 100 point, og det havde intet at gøre med mit skiløb«, siger Vonn efter løbet. I styrtløbsstillingen har Vonn 500 point. Nummer to er Cornelia Hütter med 374 point. Der resterer to styrtløb i sæsonen. Styrtløbet i Italien blev vundet af Lara Gut, Schweiz, som dermed overtager føringen i den samlede World Cup. Her har Gut 1.073 point, mens Lindsey Vonn er noteret for 1.060.

Fifa: Sepp Blatter vil ikke erklære sin støtte til en bestemt af de kandidater, der står til at afløse ham som præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Flere lande har ellers spurgt den skandaleombruste, korruptionsmistænkte og karantæneramte Sepp Blatter til råds om, hvem der vil være bedst at stemme på, hævder han. Han siger også, at han var været i kontakt med alle sine mulige afløsere på nær én. »Fire af de fem kandidater har talt med mig. Jeg kan ikke vælge side, det er umuligt«, siger Sepp Blatter i et fransk radiointerview, skriver AP ifølge TT. Valget af ny præsident i Fifa finder sted 26. februar. De fem kandidater er sheik Salman bin Ebrahim al-Khalifa fra Bahrain, den jordanske prins Ali bin al-Hussein, Uefa-generalsekretær Gianni Infantino fra Schweiz, Jerome Champagne fra Frankrig og Tokyo Sexwale fra Sydafrika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fire af de fem kandidater har talt med mig. Jeg kan ikke vælge side, det er umuligt

Fodbold: Wolfsburgs sportsdirektør Klaus Allofs fortæller fredag på et pressemøde i klubben, at Nicklas Bendtner kan se frem til en bøde, efter at den danske angriber lagde et billede af sig selv og en Mercedes på Instagram. Det skriver Bild på sin Wolfsburg-twitterkonto. »Det koster penge«, siger sportsdirektør Klaus Allofs ifølge det tyske medie. Mercedes er ikke vellidt i Wolfsburg, da Volkswagen produceres i byen og er hovedsponsor for den tyske klub.

Foto: DRESLING JENS/POLFOTO

Badminton: Det danske herrelandshold er klar til semifinalen ved EM for hold efter en sikker kvartfinalesejr over værtsnationen Rusland i Kazan. Godt nok tabte herredoublen med Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen i to sæt til den stærke russiske konstellation Vladimir Ivanov-Ivan Sozonov, men det kunne ikke rokke ved udfaldet. Jan Ø. Jørgensen havde i overbevisende stil bragt Danmark på 1-0 inden nederlaget i doublen, og da Viktor Axelsen ligesom sin herresinglekollega tog en sikker sejr, kunne det hele blive afgjort før tid i opgøret over maksimalt fem kampe. Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen levede op til favoritværdigheden i anden herredouble med sejr i to sæt, og dermed var Danmark klar til semifinalen med 3-1. De danske herrer er storfavoritter til at tage EM-guldet, og indtil videre har der heller ikke været nogen slinger i valsen med lutter danske sejre.

NFL: Jared Allen, som tidligere på måneden tabte Super Bowl sammen med Carolina Panthers, stopper karrieren efter 12 år i NFL. Den 33-årige forsvarsspiller har lagt en video på de sociale medier, hvori han meddeler sit karrierestop. Gennem karrieren nåede han at repræsentere Kansas City Chiefs, Minnesota Vikings, Chicago Bears og senest Carolina Panthers. Fem gange er han blevet valgt til Pro Bowl, og to gange har han ført ligaen i antal sacks i en sæson.

Fodbold: FC Midtjylland havde omtalt torsdagens kamp mod Manchester United som klubbens største nogensinde. Men en 2-1-sejr i den største kamp var ifølge FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, ikke nok det til at gøre det til klubbens største resultat. »At slå Southampton over to kampe, synes jeg, er større end at vinde en enkelt kamp over Manchester United. Men slår vi Manchester United ud, så synes jeg, det er det største«, siger Steinlein. Han henviser til de to kampe mod Southampton i august, som sikrede midtjyderne avancement til Europa League-gruppespillet. Sejren over Manchester United var stadig speciel, medgiver han trods alt. »Det er en kæmpe, kæmpe sejr. Man må knibe sig i armen, når man slår Manchester United. På den anden side er man så lidt skuffet over, at vi ikke vandt større«. Returkampen spilles på torsdag.

Tennis: Den tidligere US Open-vinder, argentinske Juan Martin Del Potro, er i gang med endnu et bemærkelsesværdigt comeback efter nok en operation og en meget lang pause. I Delray Beach, Florida, vandt han også sin anden kamp, denne gang over australske John-Patrick Smith 6-4, 6-4, og er parat til 3. runde. Her bliver modstanden formentlig noget hårdere, for så venter Frankrigs 5.-seedede Jeremy Chardy, der har vist fin form i sine første to kampe. Da Del Potro i 2011 også gjorde comeback i Delray Beach efter operation og lang pause, vandt han meget overraskende turneringen uden at afgive sæt. En gentagelse af den bedrift vil være sensationel.

Foto: John Locher/AP

Boksning: Først sammenlignede han homoseksuelle med dyr. Så undskyldte han for udtalelsen, da hans storsponsor Nike trak millionstøtten. Nu tager han Gud til indtægt for sin holdning til homoseksuelle. Den filippinske boksestjerne Manny Pacquiao er kommet i modvind. »De (homoseksuelle) er værre end dyr«, lød det tidligere på ugen fra Pacquiao. Den sammenligning undskyldte han efterfølgende, men undskyldningen betød ikke, at Pacquiao ikke stod ved sin holdning. Slet ikke. »Hvad jeg gjorde forkert, var blot at sammenligne mennesker med dyr, men du ved, at det er sandt, hvad jeg siger«, lyder det fra Pacquiao efter en træning i hjemlandet ifølge AFP. »Jeg siger blot, hvad biblen fortæller. Vi tror på Gud, og derfor bør vi ære Guds ord«, siger den troende bokser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tennis: I den stærkt besatte grusbaneturnering i Rio de Janeiro er de fleste store navne kommet videre til kvartfinalerne. Topseedede Rafael Nadal fra Spanien kæmpede sig forbi landsmanden Nicolas Almagro med cifrene 6-3, 7-5, mens en tredje spanier, veteranen David Ferrer, måtte slås hårdt og længe for også at nedkæmpe en landsmand, Albert Ramos-Vinola 4-6, 6-1, 6-4. Østrigske Dominic Thiem, der vandt turneringen i Buenos Aires og der nedlagde Nadal undervejs, er også klar efter en 7-5, 7-5-sejr over den lille argentiner Diego Schwartzman. 22-årige Thiem fra Wiener Neustadt er den yngste spiller i top 20 på ATP-verdensranglisten og møder netop Ferrer i sin kvartfinale, mens Nadal prøver kræfter med ukrainske Alexandr Dolgopolov.

Fodbold: Som undertippet præsterede FC Midtjylland torsdag aften et stort resultat, da Manchester United blev slået 2-1 i Herning i den første af to kampe i Europa Leagues 16.-delsfinaler. Den centrale forsvarsspiller Kian Hansen tør godt udnævne en ny favorit inden returkampen, som han også forventer ender i midtjysk succes. »Lidt kækt sagt, så er vi vel favoritter«, siger Kian Hansen. »Vi har sat os i en gunstig position, så jeg er sindssygt glad for udgangspunktet, men vi skal også derover og se, om vi kan putte en ind, så vi presser dem endnu mere. Selv var Kian Hansen tæt på at åbne målscoringen efter ti minutter, da han steg til vejrs efter et hjørnespark. United-reserven Sergio Romero afviste hovedstødet med en fantomrefleks. »Det var fandeme godt taget. Jeg havde jo lovet Brian Priske (assisterende træner, red.), at jeg ville score, men han kom med en flot redning, så det må blive næste gang, jeg laver en«.

Ishockey: Den danske NHL-spiller Frans Nielsen sikrede natten til fredag dansk tid et enkelt point til sit hold New York Islanders i kampen mod topholdet Washington Capitals. Den tidligere Herning-spiller udlignede til 2-2 med under to minutter tilbage af kampen og sendte dermed opgøret i overtid. I forlængelsen var gæsterne fra Washington stærkest. Justin Williams afgjorde kampen med målet til 3-2, men Nielsens udligning gav altså Islanders det ene point, som et overtidsnederlag medfører. Islanders' John Tavares stod for målet til 1-0, mens den russiske superstjerne Alex Ovechkin stod for begge Washington Capitals' i anden periode. Med sejren har Washington nu 88 point for 56 kampe, hvilket er bedst af alle hold i NHL. Islanders er nummer tre i samme division med 67 point.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce