Vinder. Carsten Mogensen (th) faldt torsdag om med en hjerneblødning, men er heldigvis i markant bedring.
Foto: Rui Vieira (arkiv)/AP

Vinder. Carsten Mogensen (th) faldt torsdag om med en hjerneblødning, men er heldigvis i markant bedring.

Sport

Medaljer og nationalmelodi blev ekstraordinært følelsesladede efter EM-triumf

Badmintonspilleren Carsten Mogensen skal blive mindst en uge i Rusland, efter at han under EM for hold faldt om med en blødning i hjernen.

Sport

Selv om Danmarks bedste badmintonspillere levede op til forventningerne og vandt EM for såvel mandlige som kvindelige landshold, vakte sejrene over henholdsvis Frankrig og Bulgarien ikke finaledagens største glæde.

Det gjorde til gengæld meldingen om, at Carsten Mogensen kunne sætte sig op i sengen, bevæge lemmerne og være i kontakt med sine nærmeste.

Siden den 32-årige doublespiller, der i 2012 vandt olympisk sølv sammen med Mathias Boe, torsdag eftermiddag faldt om med en blødning i hjernen, har hans tilstand været den væsentligste bekymring for hele den danske trup. Derfor var positive reaktioner på den operation, han har været igennem, en stor opmuntring for guldvinderne og for den sags skyld resten af det europæiske badmintonmiljø, der har vist stor medfølelse.

»Under kampene har spillerne og for den sags skyld trænere og holdledere været koncentreret om den sportslige opgave, men tiden imellem dem har efterladt plads til alle tankerne«, siger sportschef Finn Trærup-Hansen fra Kasan og fortæller, at de i forvejen særlige øjeblikke omkring medaljeoverrækkelse og efterfølgende afspilning af nationalmelodien blev ekstraordinært følelsesladede oven på nogle udmattende døgn.

Under kampene har spillerne og for den sags skyld trænere og holdledere været koncentreret om den sportslige opgave, men tiden imellem dem har efterladt plads til alle tankerne

Finn Trærup-Hansen håndterede Carsten Mogensens kollaps efter bogen ved at ringe på de oplyste nødnumre blot for at finde ud af, at ingen af opkaldets modtagere talte engelsk. Det lykkedes at få rekvireret en ambulance og derefter kontaktet den nærmeste familie, skaffet visa, informeret turneringsledelse og håndteret resten af spillertruppen.

»I første omgang fik de blot at vide, at han var blevet dårlig. Det gav os arbejdsro til at ordne alt det praktiske. Siden fik spillerne mere præcis besked. Nogle blev chokerede, så vi opfordrede spillerne til at tale sammen eller med os for at bearbejde situationen. Samtidig blev alle opfordret til at melde klart ud, hvis de mente, at deres reaktion på Carsten Mogensens ville få indflydelse på deres fortsatte deltagelse«, fortæller sportschefen.

Spillerne holdt fokus

Det gjorde den ikke. Spillerne holdt fokus inde på banerne og gjorde til Finn Trærup-Hansens store anerkendelse, hvad man kunne forvente af store favoritter: De spillede på så højt niveau, at det var umuligt for modstanderne – i skuffende udstrakt grad blandt mændene – at øjne de tre nødvendige sejre i en holdkamp.

»For europæisk badminton er det godt, hvis Europa står stærkest muligt. På kvindesiden er bredden stor og Danmarks sejr ikke definitivt givet på forhånd, mens det hos mændene kun var acceptabelt for os at vinde guldet. Det lykkedes – og ærligt talt uden at vi var tilstrækkeligt presset, selv om vi manglede en mand på holdet«, konstaterer Finn Trærup-Hansen.

Truppen måtte også undvære Carsten Mogensen på hjemrejsen, for han skal forblive på det russiske hospital mindst en uge endnu. Han har sin familie ved sengekanten og både sportschefen og en fysioterapeut fra Badminton Danmark i baggrunden nogle dage endnu – ikke mindst til at tage sig af kontakten til de russiske myndigheder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce