Videoafgørelser. Nicolai Jørgensen (i midten), dommer Peter Kjærsgaard-Andersen (tv) og Niels Lodberg i diskussion under en kamp mellem FCK og Sønderjyske.  Billedet stammer fra omkring Jørgensens scoring, som dommeren først anerkendte,  efter han havde konsulteret en af sine assistenter.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

Videoafgørelser. Nicolai Jørgensen (i midten), dommer Peter Kjærsgaard-Andersen (tv) og Niels Lodberg i diskussion under en kamp mellem FCK og Sønderjyske. Billedet stammer fra omkring Jørgensens scoring, som dommeren først anerkendte, efter han havde konsulteret en af sine assistenter.

Sport

Sportsdøgnet: Videoafgørelser skal testes i fodbold

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Badminton: Tien Chen Chou har efterhånden udviklet sig til lidt af en skrækmodstander for Jan Ø. Jørgensen, som har store problemer med badmintonspilleren fra Taiwan. Lørdag aften fortsatte danskerens sløje stime mod Chou, da Jørgensen tabte semifinalen i German Open i tre sæt med cifrene 21-16, 14-21, 17-21. Det er femte gang i træk, at Jørgensen ender som taber, når de to står over for hinanden.

Håndbold: Team Esbjerg har taget et stort skridt mod førstepladsen i grundspillet i kvindernes håndboldliga, Primo Tours Ligaen. Efter udesejr på 27-25 over FC Midtjylland har Team Esbjerg et forspring på to point før de sidste to kampe. Samtidig er Team Esbjerg bedre end FCM i det indbyrdes regnskab, som kommer i spil ved pointlighed.

Håndbold: Mændene fra Skjern blev lørdag ekspederet ud af Champions League før ottendedelsfinalerne. Skjern var på en svær opgave på udebane mod hviderussiske Meskhov Brest, der er videre i turneringen. De to hold spillede for en uge siden 31-31 i Danmark, og lørdagens opgør endte med et Skjern-nederlag på 23-27.

Håndbold: HC Midtjylland har ambitioner om at skabe et fremtidigt tophold i herrernes håndboldliga, men først skal klubben sikre sig forbliven i den bedste række. Og midtjyderne tog et stort skridt mod redning, da holdet hjemme i Herning slog bundrivalen Nordsjælland med hele 32-20 efter 15-11 ved pausen.

Håndbold: Det bliver næsten umuligt for Aalborgs håndboldherrer at nå kvartfinalerne i EHF Cuppen efter et nederlag i Rumænien. Nordjyderne blev lørdag slået med 28-25 af Dinamo Bucuresti i et opgør i den rumænske hovedstad. Aalborg-træner Jesper Jensens mandskab er dermed blot noteret for et enkelt point efter fire af i alt seks gruppekampe.

Cykling: Hongkong er blevet tildelt værtskabet for VM i banecykling i 2017. Det oplyser Den Internationale Cykelunion (UCI) lørdag. Det er blot anden gang, at bane-VM afholdes i Asien. I 1990 var den japanske by Maebashi vært for begivenheden. – Det er en vigtig milepæl i globaliseringen af banecykling, at Asien nu skal afholde denne begivenhed for anden gang, siger UCI-præsident Brian Cookson.

Skisport: En protest banede lørdag vejen for den første tyske World Cup-sejr i 29 år i nordisk kombineret på hjemmebanen i Schonach. Norske Magnus Krog krydsede ellers målstregen som den første i langrendsdisciplinen, men efter en tysk protest blev Eric Frenzel tildelt sejren, skriver Ritzau. Dommerne mente, at Magnus Krog havde blokeret Frenzels vej af i det sidste sving før målstregen. Eric Frenzel har for længst sikret sig den samlede World Cup-sejr. Nordisk kombineret består af de to discipliner skihop og langrend.

Fodbold: Det har længe været diskuteret, om fodbolddommere skal have hjælp fra videobilleder, når de skal tage stilling til kendelser på banen. Lørdag har The International Football Association Board (Ifab), der står for fodboldloven, besluttet, at et videosystem skal testes i flere europæiske ligaer. Det skal ske hurtigst muligt og senest fra 2017/2018-sæsonen. Det skriver flere nyhedsbureauer.

  • Læs også

Videobillederne skal bruges i situationer, der involverer tvivlsomme situationer omkring mål, røde kort, straffespark og hjælp til at identificere den rigtige aktør – sidstnævnte for at undgå, at et gult kort for eksempel bliver tildelt til den forkerte spiller.

Tennis: Det mandlige danske tennislandshold har fået en solid start på tilværelsen efter sidste års nedrykning til det tredjebedste lag i Davis Cup. Lørdag fuldendte Danmark en triumf i Tbilisi, da herredoublen med Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann vandt 3-0 i sæt over George Tsivadze og Nikoloz Basilashvili. Dermed fører Danmark 3-0 over Georgien, hvilket overflødiggør søndagens to singler.

Fodbold: Landsholdsanfører Daniel Agger er ikke blevet en skade kvit og kommer derfor ikke i aktion søndag, når Brøndby gæster Sønderjyske i Alka Superligaen. Agger blev udskiftet i pausen af sidste uges forårspremiere mod Hobro med en forstrækning i maveregionen. Siden har Brøndby arbejdet på at få ham klar til kampen mellem ligaens nummer fire og fem i Haderslev, men det er altså ikke lykkedes.

Skydning: Den danske skytte Torben Grimmel var skarp på de sidste to skud og sikrede sig sejren over verdensmesteren Warren Potent i disciplinen riffel 50 meter 60 skud liggende ved et World Cup-stævne i Bangkok. 10,3 og 10,7 point viste Grimmels afgørende to skud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

  • Læs også

Dermed viste Grimmel storform i den disciplin, som han allerede er blevet udtaget til at deltage i for Danmark ved sommerens OL i Rio de Janeiro. Sommerens OL bliver det femte i karrieren for Grimmel. Tilbage i år 2000 vandt han sølv ved legene i Sydney.

Triatlon: Et af de danske OL-håb på triatlonfronten, Andreas Schilling, var lørdag i aktion i Abu Dhabi i ITU World Triathlon Series. Han havde håbet på en top 20-placering, men måtte tage til takke med en 30.-plads i tiden 1 time 49 minutter og 18 sekunder.

Cykling: Den danske teenager Amalie Dideriksen var den hurtigste i første disciplin af kvindernes omnium ved VM i banecykling i London. Den 19-årige dansker vandt scratch-løbet foran Simona Frapporti fra Italien og Laura Trott fra Storbritannien.

  • Læs også

Den tidligere danske juniorverdensmester har en smule pres på sig under VM, da hun samtidig kæmper for en dansk OL-billet. Det kræver, at Danmark er blandt Europas otte bedste nationer, hvilket er tilfældet inden OL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Skiskydning: Den norske skiskydningsveteran Ole Einar Bjørndalen vandt lørdag karrierens VM-medalje nummer 41, da han blev nummer to på sprintdistancen ved VM i skisportsområdet Holmenkollen nær Oslo. Alletiders mest vindende vinterolympiske atlet kunne dog ikke gøre noget mod franskmanden Martin Fourcade, der havde et noget nær perfekt løb. I den samlede World Cup fører Fourcade suverænt, og lørdag understregede han endnu en gang, at han i denne sæson er i særklasse.

Fodbold: Det Mexicanske Fodboldforbund (FMF) går efter at sikre, at Mexico bliver det første land i verden, der kommer til at afholde VM i fodbold for tredje gang. Fredag annoncerede FMF, at der bliver indleveret et mexicansk VM-bud, når Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) åbner for at byde ind på værtskabet til VM i 2026.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce