FØRSTEKØRER. På søndag gælder det VM-point for Kevin Magnussen og de øvrige formel 1-kørere i Melbourne.
Foto: Manu Fernandez (arkiv)/AP

FØRSTEKØRER. På søndag gælder det VM-point for Kevin Magnussen og de øvrige formel 1-kørere i Melbourne.

Sport

Sportsdøgnet: 20-årig skal være reserve for Kevin Magnussen

Følg med i sportens nyheder fra indland og udland.

Sport

Fodbold: Georgien har fået en ny landstræner med erfaring fra en VM-slutrunde. Vladimir Weiss spillede selv for Tjekkoslovakiet i 1990 og var landstræner for Slovakiet under slutrunden i 2010. 51-årige Weiss skal forsøge at løfte et landshold, der i den seneste EM-kvalifikation vandt 3 og tabte 7 kampe og kun havde Gibraltar under sig i slutstillingen. I den kommende VM-kvalifikation skal Georgien møde Wales, Østrig, Serbien, Irland og Moldova.

  • Fakta

Motorsport: Skulle Kevin Magnussen blive forhindret i at deltage i et af sæsonens formel 1-grandprixløb, vil han blive erstattet af en 20-årig canadier. Renault har i dag offentliggjort, at Nicolas Latifi er reservekører for Magnussen og Jolyoan Palmer. Williams har udpeget en noget mere erfaren reserve for Valtteri Bottas og Felipe Massa i den 29-årige skotte Paul di Resta, der 2011-2013 tjente 121 VM-point i 58 starter for Force India. Formel 1-sæsonen starter på søndag i Melbourne.

Tennis: Dansk Tennis Forbund er fortrøstningsfuld med hensyn til sikkerheden, når Danmark spiller Fed Cup i Egypten i næste måned. Danmarks hold udgøres af Caroline Wozniacki, Karen Barritza (tidligere Barbat), Emilie Francati og Mai Grage, og førstnævnte udtrykte i sidste måned bekymring over at skulle spille i Egypten. »Vi har fra tidspunktet, hvor spillestedet blev offentliggjort, været i kontinuerlig dialog med Det Internationale Tennisforbund (ITF) og relevante, nationale myndigheder, og dialogen fortsætter naturligvis frem til og med afrejsen samt deltagelsen i Europa/Afrika Group II 2016«, siger direktør i Dansk Tennis Forbund Sune Irgens Alenkær i en pressemeddelelse.

Badminton: Doublespilleren Mathias Boe har savnet en makker, siden Carsten Mogensen 20. februar blev opereret i hjernen, men nu får Boe for en stund lidt selskab. Ved det forestående individuelle EM stiller han i herredouble op sammen med Mathias Christiansen, meddeler Badminton Danmark. Duoen har fået et wildcard, så de kan danne par i franske Vendée i april. Det bliver første gang, at de står på samme side af nettet.

Fodbold: FCK cruiser mod DM-titlen, og har mulighed for at vinde The Double. I pokalturneringen venter Randers på onsdag i kvartfinalen. Her vil der ifølge klubbens hjemmeside være fire ændringer i startopstillingen i forhold til 6-2-sejren over AaB i går. Målmanden Thomas Kaminski samt Christoffer Remmer, Tom Høgli og Bashkim Kadrii vil være med fra start, oplyser manager Ståle Solbakken.

Bordtennis: I en alder af 34 år indstiller Danmarks bedste batmand nogensinde karrieren på absolut topplan. Michael Mazes krop kan ikke mere efter flere år med skader. »Det er ikke længere muligt for mig at træne på fuld kraft, når jeg konstant har smerter. Hvis jeg ikke kan det, kan jeg heller ikke konkurrere på det niveau, som jeg ved, jeg har«, siger Maze, der dog fortsætter som menig klubspiller i Roskilde.

Foto: FINN FRANDSEN(arkiv)

Fodbold: Det danske landsholds indsats ved VM-turneringen i Sydafrika i 2010 var lige til glemmebogen, og flertallet skal formentlig grave dybt i hukommelsen for at finde Danmarks 1-0-testnederlag til Sydafrika få dage før VM-start frem. Men ikke desto mindre dukker kampen igen og igen op i periferien af en matchfixingsag. Senest i dag, hvor det internationale fodboldforbund (Fifa) har idømt den adm. direktør i det sydafrikanske forbund, Leslie Sedibe, fem års udelukkelse, mens yderligere to personer fra forbundets dommerudvalg er blevet udelukket i to år. I 2015 blev en ledende medarbejder i det sydafrikanske forbund idømt seks års udelukkelse i forbindelse med hjælp til fusk i en eller flere af Sydafrikas fire testkampe i de sidste 14 dage op til VM-turneringens start. Fifa mener, at de fire sydafrikanere har givet et syndikat af matchfixere medindflydelse på, hvilke dommere der skulle påsættes opgaverne.

  • BAGGRUND

Fodbold: Den suspenderede, udelukkede og skandaliserede Uefa-præsident Michel Platini har ifølge den tyske avis Frankfurter Allgemeine fået en ny speget sag på halsen. Platini er i forvejen belastet af en pengeoverførsel på 13-14 millioner kroner fra tidligere Fifa-boss Sepp Blatter, men Frankfurter Allgemeine mener at vide, at Platini har modtaget yderligere et mystisk syvcifret beløb i euro eller schweizerfranc fra Fifa. Det skulle være sket i årene 1998-2002 og være blevet bogført som udgifter til et kontor til Platini i Paris. Avisen skriver endvidere, at den nye sag også er kommet de schweiziske anklagemyndigheder for øre.

Fodbold: Odds på at Chelseas anfører-legende John Terry bliver ny træner i Brøndby er styrtdykket til 3,75 hos Danske Spil. Faldet fra odds 40 tidligere på ugen til favoritværdigheden er sket, efter en engelsk avis har koblet John Terry til den omdiskuterede Brøndby-formand Jan Bech Andersen. Tilbage er så spørgsmålet: Hvorfor skulle John Terry blive træner i den danske Superliga, når han kan få en sidste ekstrem lukrativ kontrakt som spiller i en hvilken som helst anden liga i verden?

Fodbold: Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FC København, kom ud af 2015 med et underskud før skat på 46 millioner kroner. De røde tal skyldes primært, at FCK i denne sæson ikke har deltaget i et europæisk gruppespil. Selskabet budgetterer med, at FCK i næste sæson deltager i gruppespillet i Europa League, og at regnskabet for 2016 kommer til at vise et overskud på 45-55 millioner kroner.

Tennis: Siden det kom frem, at Maria Sharapova er blevet testet positiv for dopingstoffet meldonium, har den russiske stjerne været genstand for både støtte og mistro fra kolleger. Mens topspillere som Novak Djokovic og Serena Williams er kommet med opmuntrende støtte til den dopinganklagede Sharapova efter en positiv test af stoffet meldonium, så lyder der andre toner fra franske Kristina Mladenovic, der ligger nummer 29 på verdensranglisten. »Alle de andre spillere siger, at hun er en snyder…Man tænker helt sikkert den tanke, at hun ikke har fortjent alt det, som hun har vundet indtil nu«, siger den 22-årige franskmand til Le Parisien ifølge The Guardian. Mladenovic fyrer også en bredside af mod Sharapovas personlighed. »Hun var ikke særlig vellidt. Jeg respekterede hende for hendes karriere, men for at være helt ærlig så var hun hverken særlig venlig eller høflig«, siger Kristina Mladenovic.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

  • Portræt:
Foto: Claude Paris (arkiv)/AP

Fodbold: Da forårssæsonen i Superligaen blev indledt, havde Hobro fem point op til Esbjerg over nedrykningsstregen. Nu er afstanden 11 point – og holdet har i den grad kniven for struben i kampen om at undgå en tur ned i 1. division. »Vi skal med nu. Det er sidste udkald, kan man sige«, siger Hobros Jonas Brix-Damborg til Nordjyske. Hobro spiller i aften i Herning mod FCM’s mestre.

Fodbold: Ved vinterpausen havde FC København blot et enkelt point forspring til AaB i toppen af Superligaen, men efter forårets tredje spillerunde ser det noget anderledes ud. FCK fører med 9 point ned til Sønderjyske. FCK-manager Ståle Solbakken siger til Ritzau, at holdet skal kværne videre i vindersporet. »Vi har et meget godt udgangspunkt nu, men vi ved af erfaring, at andre er snublet før. Vi skal holde spillerne friske og motiverede, så har vi et godt udgangspunkt«, siger træneren.

  • Fodboldredaktøren:

Fodbold: Det kører for Roma i den italienske Serie A. Søndag hentede klubben den ottende ligasejr på stribe, da det blev 2-1 ude over Udinese. Edin Dzeko og Alessandro Florenzi scorede et mål i hver halvleg for Roma, mens Bruno Fernandes reducerede kort før tid. Med sejren ligger Roma godt til i forhold til tredjepladsen, der udløser kvalifikationskampe om at komme med i Champions League i næste sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Bueskydning: World Cup-finalerne i år bliver afgjort på dansk grund, når Odense i september bliver vært for arrangementet. Danmark var sidste år vært for VM i bueskydning, hvor finalerne blev afviklet på Christiansborg Slotsplads i København. World Cup i bueskydning afvikles i år over tre runder i tre forskellige lande; Shanghai i Kina, Medellin i Colombia og Antalya i Tyrkiet. De otte bedste bueskytter i hver kategori, recurve og compound, går videre til World Cup-finalen i Odense.

Ishockey: Odense vandt søndag overraskende 2-1 på udebane over Herning og har nu hele to matchbolde for at gå videre til DM-semifinalerne. Sejren til Odense blev sikret efter overtid, hvor canadieren Dale Mitchell scorede det afgørende mål. Der spilles bedst af syv kampe i kvartfinaleserien. Næste opgør i den spændende serie spilles i Odense tirsdag.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce