rekord? Juventus' målmandsveteran Gianluigi Buffon måtte indkassere mål i nederlaget til Bayern München. Men i ligaen nærmer han sig en fantastisk rekord.
Foto: Kerstin Joensson/AP

rekord? Juventus' målmandsveteran Gianluigi Buffon måtte indkassere mål i nederlaget til Bayern München. Men i ligaen nærmer han sig en fantastisk rekord.

Sport

Sportsdøgnet: Legendarisk målmand er fire minutter fra vild rekord

Følg med i strømmen af sportsnyheder fra indland og udland.

Sport

Fodbold: Det internationale fodboldforbund, Fifa, vil overveje at straffe Det Græske Fodboldforbund, hvis ikke landets pokalturnering gennemføres. Det siger den nyvalgte Fifa-præsident, Gianni Infantino, fredag ifølge NTB. Den græske pokalturnering blev aflyst efter tilskuerballade i en semifinale mellem Paok og Olympiakos.

Fodbold: Christian Keller siger nu, at han ikke vil spille for andre end Randers FC. Hvis superligaklubben sender den tidligere anfører væk for på den måde at løse den såkaldte 'kone-gate', vil Keller indstille karrieren. Siden balladen brød ud, har Keller ikke talt med sin holdkammerat Jonas Borring, som er modparten i balladen. Keller har fundet sammen med den kvinde, Borring er ved at blive separeret fra, og Borring vil som følge deraf ikke sætte sine ben i klubben, så længe Keller er der.

Fodbold: Et slag på knæet i gårsdagens Europa League-kamp mod Basel er medvirkende til, at Michael Krohn-Dehli må melde afbud til landskampene mod Island og Skotland. Landtræner Åge Hareide overvejer en eventuel erstatning

Håndbold: Det er sæsonens mest betydningsfulde kampe, der venter det danske kvindelandshold i håndbold, når Klavs Bruun Jørgensens tropper i de kommende dage spiller om kvalifikation til OL. Efter håndboldkvindernes halvskuffende sjetteplads ved VM på hjemmebane i december lægger Dansk Håndbold Forbunds (DHF) sportschef, Ulrik Wilbek, ikke skjul på, at en OL-deltagelse til sommer vil være helt afgørende, når sæsonens skal evalueres.

»For begge vores landshold har vi lagt op til, at OL er det store mål i denne sæson. Vi har sagt, at det er okay ikke at lave super resultater til VM og EM, hvis vi kommer til OL og gør det godt der. Vi kan jo ikke sige, at det har været et godt år, hvis vi ikke kommer til OL, og vi ikke klarede os godt ved EM for herrer og VM for kvinder«, siger Ulrik Wilbek.

Fodbold: At forholdet mellem fans af Manchester United og fans af Liverpool aldrig bliver bare tilnærmelsesvist hjerteligt blev bevist endnu engang, da de to klubber torsdag bragede sammen i Europa League. Efter kampen, som sendte Liverpool videre til kvartfinalerne med samlet 3-1, risikerer klubberne sanktioner på grund af håndgemæng mellem klubbens fans og – for Liverpools vedkommende – for morbide tilsvininger og afbrænding af romerlys.

Håndbold: Jesper Jensen er stoppet som cheftræner i Aalborg Håndbold med øjeblikkelig virkning. Jobbet overtages af den nuværende assistenttræner Stefan Madsen, skriver klubben i en pressemeddelelse fredag. Det var i forvejen aftalt, at Jesper Jensen skulle stoppe efter sæsonen.

Boksning: Terningerne er kastet! Nu vil det måske vise sig, om bokseren Micki Nielsen er bygget af det rigtige stof til at gå til tops. Om hans talent er så stort, som hans bagland skriger det op til at være. Lørdag aften i Albertslund skal den 23-årige danske cruiservægter i ringen mod den 33-årige italiener Mirko Larghetti, der er rangeret som nummer tre på verdensranglisten hos forbundet WBA. Micki Nielsen kan altså hente en stor skalp, men han er også i stor risiko for at få sit første nederlag i karrieren.

»Som træner forsøger du altid at beskytte dine boksere, men du når til et punkt, hvor du må kaste terningerne og se, om de synker eller flyder«, siger Micki Nielsens træner, Joey Gamache.

Fodbold: Juventus-målmand Gianluigi Buffon er fire minutter fra at sætte en imponerende rekord i den italienske Serie A. Ingen har formået at score på den 38-årige keeper i de seneste 10 kampe i den bedste italienske fodboldrække. Helt nøjagtigt har Gianluigi Buffon holdt sit mål rent i 926 minutter. Da Juventus i seneste spillerunde slog Sassuolo med 1-0, overtog Buffon klubrekorden i den italienske mesterklub fra legenden Dino Zoff, der lød på 903 minutter.

  • Læs også

Nu nærmer den rutinerede Juventus-målmand sig ligarekorden, der tilhører den tidligere AC Milan-keeper Sebastiano Rossi. Rossis 21 år gamle rekord fra 1994 lyder på 929 minutter. Dermed skal Gianluigi Buffon blot holde målet rent i fire minutter i søndagens kamp mod Torino for at overtage rekorden.

Håndbold: Når de danske håndboldkvinder fredag indleder OL-kvalifikationen mod Rumænien, bliver det uden højrefløjen Anne Mette Pedersen. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har fredag morgen sat navn på de 16 spillere, der skal spille Danmark til OL i Rio de Janeiro. Fire spillere er fredag morgen sorteret fra af landstræneren, deriblandt Anne Mette Pedersen, der i december var en del af det danske VM-hold.

  • Læs også

OL-kvalifikationstruppen ser således ud: Målvogtere: Sandra Toft og Rikke Poulsen. Fløjspillere: Simone Böhme, Fie Woller, Trine Østergaard og Ann Grete Nørgaard. Stregspillere: Kathrine Heindahl og Louise Svalastog Spellerberg. Bagspillere: Anne Cecilie Dornonville de la Cour, Kristina Kristiansen, Mette Tranborg, Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen, Pernille Holmsgaard, Rikke Skov og Camilla Dalby.

Ishockey: Jokerit-spilleren Peter Regin kommer ikke med til VM for Danmark, da han skal opereres i skulderen. Det oplyser Danmarks Ishockey Union. Den 29-årige ishockeystjerne var ellers på forhånd udset som en af Danmarks største profiler efter en fremragende sæson i den stærke Kontinental Hockey League (KHL).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Doping: Atletiksporten afholder i øjeblikket indendørs-VM i amerikanske Portland i lyset af flere store dopingskandaler. Præsidenten for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe, slår fast, at der venter atletikken et stort arbejde med at genvinde tilliden til sporten. Det kræver hårdere arbejde end at vinde VM-guld, mener han.

  • Læs også

»Vi kan ikke genvinde tilliden fra den ene dag til den anden. Det vil tage lang tid, og vi kan ikke kræve tillid. Den kommer ikke bare tilbage, selv om folk tror, at vi har reformer på plads. Vi skal først igennem reformprocessen«, siger Sebastian Coe, der har sat sig i spidsen for oprydningen.

OL: De danske atleter skal ikke umiddelbart frygte at blive smittet med den myggebårne zikavirus under sommerens OL i Rio de Janeiro. Team Danmark-direktør Lone Hansen har netop besøgt den brasilianske storby sammen med en række sportschefer inden for forskellige idrætsgrene, og der er ingen grund til alarm.

»Det ser ikke ud til at blive det store problem i selve Rio. Der var ikke nogen dernede, der syntes, at de havde et problem med det. Vi blev fortalt, at myggene ikke rigtigt findes i Rio-området«, siger Lone Hansen.

Ishockey: Danmark har fået endnu en NHL-spiller, efter at Oliver Bjorkstrand natten til fredag dansk tid har fået debut i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL. Bjorkstrand fik 16 minutter på isen i sin første kamp, der resulterede i et 1-3 nederlag på hjemmebane til Detroit Red Wings.

Håndbold: Med et sejrsmål to sekunder før tid sørgede Skanderborgs Morten Olesen torsdag aften for, at der på grundspillets sidste spilledag er spænding om den sidste slutspilsplads i herrernes håndboldliga. Olesen scorede til 21-20 mod Sønderjyske i opgøret mellem nummer otte og ni i ligaen.

Fodbold: Der er tilfredshed hos fodboldklubben Liverpools manager, Jürgen Klopp, efter at hans hold torsdag spillede sig frem til kvartfinalerne i Europa League. Tyskerens hold var toneangivende i store dele af 1-1-kampen ude mod Manchester United, og samlet vinder Liverpool med 3-1.

  • Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»I mine drømme vinder vi alle kampe, men det endte uafgjort. Men vi er videre, så det er okay«, siger Jürgen Klopp til Liverpools Twitter-profil.

Fodbold: Den danske landsholdsspiller Michael Krohn-Dehli er klar til kvartfinalen i Europa League med sin spanske klub, Sevilla, efter en fin personlig indsats mod Basel, der samlet blev slået 3-0. Landsholdsforsvareren Simon Kjær og hans tyrkiske klub, Fenerbahce, er derimod ude af turneringen efter 1-4-nederlag ude til Braga fra Portugal. Og Christian Eriksen og Tottenham er også ude af turneringen efter endnu et nederlag til Borussia Dortmund. Tottenham tabte første opgør 3-0 og tabte torsdag hjemme i London med 2-1.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce