Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sportsblik: Messis Panama-sag ødelægger nydelsen af hans spil

Der er ting, fodboldtrolden Messi måske ikke skulle drible uden om.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvordan har De det egentlig med skat? Er det noget, De graver efter i fritiden? Ved hjælp af et gammel kort fra fiskeskipper Godtfredsen med træbenet i Rødvig Havn?

Eller er skat noget, De kalder Deres mand, ham foran fjernsynet, fru Thormodsen?

Eller er skat måske noget helt tredje? Og ligefrem noget, De betaler med glæde? Til samfundets bedste?

Hvis det sidste er tilfældet, så er det ikke en ting, De har tilfælles med den lille snurrige fodboldmilliardær Lionel Messi.

Papirerne fortæller, har jeg kunnet læse, at førhen agtværdige borgere, politikere og fodboldspillere, okay, kun i en vis grad agtværdige, slet ikke er spor agtværdige. Overhovedet

For Messi er begrebet skat nemlig noget, han tilsyneladende gør sig de ihærdigste anstrengelser for at drible uden om.

Jeg har ikke selv bladret i de millioner af papirer, der er smuttet ud fra arkivet hos et særdeles kreativt advokatforetagende i Panama.

Derovre ved den berømte kanal, hvor man også laver de karakteristiske hatte, som enhver lille sjover med respekt for sig selv bærer.

Derimod må man selv dyrke det lille, smalle overskæg, der passer så strålende til hatten.

Messi i det brede rigmandsselskab

Men papirerne fortæller, har jeg kunnet læse i flere aviser – men i særlig grad i den fremragende publikation, De lige nu holder i Deres stærke hænder – at førhen agtværdige borgere, politikere og fodboldspillere, okay, kun i en vis grad agtværdige, slet ikke er spor agtværdige. Overhovedet.

Foto: VILLUMSEN JØRN/Politiken-Tegning

Det viser sig nemlig, at den i forvejen i Barcelona skattemæssigt forfulgte Messi også er at finde i det brede rigmandsselskab, der bl.a. med hjælp fra foretagsomme og virkelystne danske fidusbanker har oprettet skatteskjulsselskaber i borte-pist-væk Panama.

Jeg ved ikke, hvordan De har det med den slags numre, men hos mig fjerner det noget af nydelsen ved at se FC Barcelona spille.

NEJ, NEJ, NEJ:

Og da klubben, som også tæller andre skattejonglører – hvorfor er det altid de toprige, der ikke vil betale skat – forleden aften spillede mod Atlético Madrid i Champions League, sad jeg foran skærmen og heppede på madrilenerne.

Ja, måske vil det senere vise sig, at millionærerne i Atlético også er nogle slemme banditter, den risiko er bestemt eksisterende, og så må jeg finde nogle andre at holde med. Det tager vi til den tid.

Russerne har store problemer - med hjertet

Det er svært at forstå, hvorfor Rusland, den mægtige nation, har så mange topidrætsfolk, der lider af hjerteproblemer, og som er nødt til at tage hjertemedicinen Meldonium.

På den anden side er det selvfølgelig imponerende, at disse dødstruede russiske invalider – og nogle stykker fra andre nationer – kan klare sig så flot i store internationale konkurrencer i skiløb, cykling, atletik og tennis.

Eksempelvis har tenniskvinden Maria Sharapova taget den præstationsfremmende hjertemedicin i 10 år for at begå sig i verdenseliten.

Hjerteproblemerne er måske forklaringen på, hvorfor hun altid stønner og skriger, når hun slår til bolden – det gør formentlig rasende ondt på den stakkels kvinde.

Desværre opdagede tennismillionøsen ikke, at Meldonium ved årsskiftet var havnet på den sorte dopingliste – og nu er hun ’ude’. Og det samme er en række landsmænd.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hjerteproblemerne er måske forklaringen på, hvorfor Sharapova altid stønner og skriger, når hun slår til bolden. Det gør formentlig rasende ondt på den stakkels kvinde

I det hele taget er russisk idræt rigtig hårdt dopingramt – med Sharapova som den mest prominente.

Men værst ser det ud på atletikfeltet, hvor russerne er udelukket fra alle internationale konkurrencer på grund af organiseret, statsstyret doping.

Der er få måneder til de olympiske lege i Rio de Janeiro, og det vil være en sensation af de helt, helt store, hvis ikke russerne – som senest har fået OL-guldvinderen fra 2012, hammerkasteren Tatjana Beloborodova, snuppet for dopingbrug tilbage i 2005 – bliver taget til nåde.

Ærligt talt håber jeg, at det internationale atletikforbund har styrke og mod nok til at fastholde karantænen.

Og vise ikke bare russerne, men alle nationer, at det er alvor. At det er nu, det store slag står. At man ikke vil have flere svindlere til ødelægge konkurrencerne for de pæne, rene lam.

Men jeg tvivler på, det sker.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden