Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Svingende. Efter OL-sølvet i 2008 blev Maria Abakumova verdensmester med russisk rekord i 2011. Ved VM i 2015 fik hun noteret yderst beskedne 56,08 meter og en 30.-plads (!)
Foto: Michael Sohn (arkiv)/AP

Svingende. Efter OL-sølvet i 2008 blev Maria Abakumova verdensmester med russisk rekord i 2011. Ved VM i 2015 fik hun noteret yderst beskedne 56,08 meter og en 30.-plads (!)

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ruslands troværdighed daler på ny efter endnu et cyberangreb på Wada

Med en mindre prangende trup end tidligere skal FC Porto tilbage til svundne tiders storhed.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det iskolde forhold mellem det internationale antidopingagentur (Wada) og Rusland er frosset yderligere et par grader.

Wada meddeler således, at organisationens computer- og it-system er under angreb fra en russisk cyberspionagegruppe, der kalder sig Tsar Team (APT28) og ligeledes er kendt under navnet Fancy Bear. Gruppen har angiveligt allerede offentliggjort fortrolige oplysninger og har ifølge Wada truet med at offentliggøre flere.

Det er anden gang på en måned, at Wada angribes. Og det er anden gang, at det er det såkaldte Adams-kartotek, som indeholder en lang række personlig data om atleter, der er blevet hacket.

På Wadas hjemmeside tager organisationen skarpt afstand fra de kriminelle metoder. Wada er meget bevidste, om den trussel, situationen udgør for atleterne.

»Wada fordømmer det igangværende cyberangreb, der bliver udført i et forsøg på at underminere Wada og det globale antidopingsystem«, siger Wada-generaldirektør Olivier Niggli.

»Wada er blevet underrettet af centrale myndigheder om, at angrebene kommer fra Rusland«, forklarer Olivier Niggli, der kalder angrebene for kompromitterende i forhold til, at genoprette tilliden til Rusland.

Fra Kreml forlyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er udelukket, at Rusland har noget at gøre med dagens angreb.

Antidopingagentur:

Wada og Rusland har været i bitter strid, siden Wada i midten af juli i den såkaldte McLaren-rapport konkluderede, at russiske atleter burde udelukkes fra al sport i en periode, for at gennemføre en kulturændring i en nation besat af doping.

Selvom McLaren-rapporten var fuld af gode argumenter for at udelukke russiske atleter fra OL i Rio, kom 271 russiske atleter alligevel til start, da den internationale olympiske komité ikke ville honorere Wadas ønske om udelukkelse.

Meddelelsen om angrebet kommer samme dag, som IOC med tilbagevirkende kraft har diskvalificeret tre russiske atletikudøvere fra OL i 2008. Nye test med forbedrede analysemetoder har afsløret brug af doping hos spydkasteren Maria Abakumova, som vandt sølv i Beijing i 2008 og hos 400 meter-løberen Denis Alexeev, der nu skal aflevere bronzemedaljen fra 4x400 meter-stafetten tilbage.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden