Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Matthias Schrader/AP
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sportsdøgnet: Dopingjægere vil have norsk superstjerne sat ud af spillet i 14 måneder

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Langrend: De norske antidopingmyndigheder anbefaler en udelukkelse på 14 måneder til ikonet Therese Johaug, der på en noget særegen facon har forbrudt sig mod antidopingreglerne. Johaug blev i september afsløret med en prøve indeholdende clostebol. Stoffet er ifølge Therese Johaug havnet i kroppen fra brug af en creme mod solbrændte læber. Landsholdslæge Fredrik Bendiksen har allerede taget ansvaret for at have ordineret cremen til Johaug, og forlod sit job i oktober. 28-årige Johaug, der er regerende verdensmester i 30 km klassisk, 15 jagtstart og på 4x5 km, afsoner i øjeblikket en midlertidig karantæne på to måneder.

  • Baggrund

Basketball: Bakken Bears tabte igen i Champions League. Denne gang hos førerholdet i den tyrkiske liga, Banvit, der vandt 99-82.

Atletik: Den russiske syvkæmper Tatiana Chernova ligner en færdig kvinde i atletik og er blevet skandaliseret yderligere efter at Den International Sportsdomstol (Cas) har idømt hende en karantæne på 3 år og 8 måneder. 28-årige Tatyana Chernova blev idømt karantæne med tilbagevirkende kraft i 2015. Udelukkelsen er nu skærpet – og hendes VM-guld fra 2011 går til briten Jessica Ennis-Hill. OL-bronzen fra London 2012 skal ligeledes afleveres. Chernova blev testet positiv for steroider og har tillige benyttet sig af bloddoping.

Fodbold: De engelske myndigheder har åbnet en sag mod den tidligere træner Barry Bennell, der er anklaget for at have forgrebet sig seksuelt på drengebørn, da han var træner i klubben Crewe i begyndelsen af 1980'erne. De første anklager drejer sig om otte overgreb på en dreng under 14 år. Barry Bennell skal møde i retten 14. december.

Håndbold: Jacob Bagersted siger farvel til Magdeburg og fortsætter til sommer karrieren hos Bundesliga-konkurrenten Göppingen. Bagersted havde ellers kontrakt til 2018, men har bedt om at blive løst fra aftale i jagt på mere spilletid.

Cykling: Tidligere amatørverdensmester i 4 km individuelt forfølgelsesløb, Kaj E. Jensen, er død 74 år gammel. Det skriver fyens.dk.

Ishockey: Landsholdsspiller Jesper Jensen tager to sæsoner mere i svenske Brynäs, hvor han foreløbigt har imponeret i sin første sæson.

OL: Betænkelige og kritiske borgere i Ungarns hovedstad Budapest har ifølge AP opgivet at samle de 140.000 underskrifter, der kan udløse en folkeafstemning om hvorvidt byen skal søge om værtskabet for OL i 2024. Det sker efter at myndighederne pludselig udstak en meget kort tidsfrist for at indlevere det enorme antal underskrifter. Borgergruppen håber nu i stedet, at en domstol kan påtvinge myndighederne at afholde en folkeafstemning. Det blive formentlig afklaret i januar. Los Angeles og Paris er de øvrige kandidater til legene. Hamburg trak sig fra ræset efter et snævert flertal mod ansøgningen ved en folkeafstemning.

Fodbold: Gareth Southgate, der midlertidigt overtog landstrænertjansen i England i august efter Sam Allardyces fald, bliver ifølge Sky Sports i onsdag bekræftet som ny permanent landstræner. Det Engelske Fodboldforbund (FA) havde angiveligt Southgate til jobsamtale for en uge siden.

Håndbold: Landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde ingen kanin i hatten, da han udtog de 16 kvinder til EM i Sverige, hvor det går løs på mandag mod Makedonien. Dermed blev der ikke plads til Viborg-spillerne Simone Böhme og Line Uno. Truppen: Sandra Toft (Larvik), Althea Reinhardt (Odense), Stine Bodholt (Viborg), Louise Svalastog Spellerberg (København), Kathrine Heindahl (Randers), Trine Østergaard (Midtjylland), Maria Fisker (Randers), Fie Woller (Midtjylland), Mette Tranborg (Aarhus), Anne Cecilie Dornonville de la Cour (København), Anne Mette Hansen (København), Line Haugsted (Viborg), Stine Jørgensen (Midtjylland), Kristina Kristiansen (Nykøbing F.), Anna Sophie Okkels (Aarhus), Lotte Grigel (Rostov-Don).

Fodbold: En undersøgelse blandt 14.000 professionelle spillere fra hele verden viser, at 41 procent af den internationale spillerforening FifPros medlemmer har prøvet ikke at få løn til tiden. Over 300 fra Superligaen og 1. division har deltaget i undersøgelsen. 9 procent har inden for de seneste to år ventet på hyren. 43 procent svarer, at de er blevet bedt om at skifte til en bestemt klub mod deres vilje, mens 3 procent er blevet tilbudt at medvirke i matchfixing. Danmark er nummer to på listen over lande, hvor spillerne føler, at de har størst sikkerhed for at blive behandlet ordentligt. Undersøgelsen har ikke haft deltagelse af spillere fra nøglelande som England, Spanien og Tyskland.

Fodbold: Den colombianske klub Atlético Nacional har tilbudt at lade brasilianske Chapecoense få titlen som vinder af Copa Sudamericana. Det sker efter, at adskillige spillerne fra den brasilianske klub mistet livet i et flystyrt tirsdag morgen dansk tid på vej til kamp mod Nacional i Medellin.

Fodbold: Vejle Boldklub har tirsdag fyret assistenttræner Søren Vie Clausen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Barcelona får forstærkning direkte fra lazarettet i lørdagens storkamp på hjemmebane mod Real Madrid. Anfører Andrés Iniesta er således til rådighed for første gang, siden han blev knæskadet mod Valencia 22. oktober.

Fodbold: Manchester United sender de varmeste hilsener til den brasilianske klub Chapecoense, der mistede stort set hele holdet, da et fly mandag styrtede ned over Colombia. For 58 år siden mistede 8 Manchester United-spillere livet i et flystyrt nær München. Holdet var på vej hjem efter en Europa Cup-kamp i Beograd i det daværende Jugoslavien.

  • LÆS OGSÅ

Skak: Ved onsdagens definitive afgørelse i VM-duellen mellem den forsvarende mester, Magnus Carlsen fra Norge, og den russiske udfordrer Sergej Karjakin er der start kl. 20 dansk tid i New York. Først spilles fire partier hurtigskak, hvor hver har 25 minutters betænkningstid. Er VM ikke afgjort efter hurtigskakken, skal duellanterne ud i lynskak med betænkningstid på 5 minutter. Her spilles maksimalt 5x2 partier og er vinderen så endnu ikke fundet, skal 2016-verdensmesteren findes ved et såkaldt Armageddon-parti. Hvid har fem minutters betænkningstid, mens sort kun har fire minutter. Til gengæld får sort sejren - og dermed VM-titlen - såfremt det ender remis. Carlsen og Karjakin har spillet 12 partier almindelig skak i VM-forløbet og hver vundet et parti. 10 er sluttet remis.

OL: Den Olympiske Komité opfordrer Japan til at holde omkostningerne for OL i 2020 under 20 milliarder dollars. Opfordringen kommer efter flere advarsler fra blandt andre en japansk ekspertgruppe, der forudsiger, at OL vil blive op til fire gange så dyr som først antaget - svarende til 30 milliarder dollars - hvis de nuværende planer føres ud i livet. Japans premierminister Shinzo Abe bebudede under OL i Rio dette efterår, at OL i Tokyo vil blive det »bedste OL nogensinde«.

Foto: Yu Nakajima/AP

Fodbold: En forstuvet ankel kan tvinge Liverpools midtbaneprofil Philippe Coutinho til en ufrivillig pause fra de næste syv kampe i Premier League. Den 24-årige brasilianer pådrog sig skaden under lørdagens kamp mod Sunderland, hvor han måtte bæres fra banen. Liverpool ligger i øjeblikket nummer to i den bedste engelske række, og Coutinho har med seks mål og fem måloplæg spillet en væsentlig rolle i succesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Det Sydamerikanske Fodboldforbund har aflyst al fodbold i Sydamerika på ubestemt tid, efter et fly med 72 passagerer og ni besætningsmedlemmer er styrtet tæt ved byen Medellin i Colombia. Det brasilianske fodboldhold Chapecoense, der spiller i den bedste brasilianske fodboldrække, var blandt passagerne. Ifølge brasilianske er der tre Chapecoense-spillere blandt de seks overlevende.

Fodbold: Med tre hurtige mål i første halvleg var hjemmeholdet Inter svær at stoppe for Fiorentina, men det lykkedes alligevel holdet at kæmpe sig tilbage i kampen i anden halvleg. Her dominerede Fiorentina flere gange spillet og scorede to gange mod Inter. Det lykkedes dog hjemmeholdet at lukke kampen i de sidste minutter, da Mauro Icardi scorede til 4-2.

Fodbold: West Bromwich-manager Tony Pulis skal betale 32 millioner kroner i erstatning til sin tidligere arbejdsgiver Crystal Palace. Det skriver BBC og Sky Sports. Sagen omhandler ifølge de britiske medier en bonus, som den 58-årige manager fik udbetalt for mere end to år siden under falske forudsætninger. Crystal Palace og Pulis havde aftalt, at manageren skulle have en bonus på to millioner pund (17,5 millioner kroner), hvis han formåede at sikre klubben overlevelse i Premier League i 2013/14-sæsonen. En forudsætning for, at pengene ville komme til udbetaling, var, at Tony Pulis fortsat var manager i Crystal Palace 31. august 2014. Pulis fik dog listet pengene ud af klubben før tid, og den næste dag informerede han klubben om, at han gerne ville væk. Det skete mindre end 48 timer før Crystal Palaces første kamp i 2014/15-sæsonen.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden