Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
OL er forbi. Endnu inden finalen. Og det er tid til at fælde et par håndfulde tårer. Det var ikke det, Simone Tetsche Christensen havde drømt om.
Foto: Gregers Tycho

OL er forbi. Endnu inden finalen. Og det er tid til at fælde et par håndfulde tårer. Det var ikke det, Simone Tetsche Christensen havde drømt om.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rio endte i tårer - men Årets Fund forelskede sig i OL

BMX-køreren Simone og Årets Fund 2015 Tetsche Christensen er efter 6 ugers pause i fuld gang med træningen. Og det meget langsigtede mål er OL i Tokyo

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For et år siden sad den snart 23-årige Simone Tetsche Christensen som det fejrede midtpunkt ved den traditionsrige Årets Fund-højtidelighed i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

I dag sidder hun ved skrivebordet i en lejlighed i Århus og forbereder sig til næste uges fysiologieksamen ved lægestudiet på Århus Universitet.

Men en tiltrængt pause bliver det til, når hun i aften igen dukker op i Politikens Hus - for at lykønske det endnu 'ukendte' Årets Fund i dansk idræt 2016, kåret af Politiken i samarbejde med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

Simone Tetsche har nu - efter en sæson, der gav hende olympisk debut ved legene i Rio de Janeiro - skiftet status fra talent til etableret atlet, endda i verdensklasseformat.

»Når jeg ser tilbage på året, var OL en kæmpe oplevelse«, fortæller den lægestuderende fra den jyske flække, Mammen.

OL sluttede i tårer

»OL var et stort mål for mig gennem hele sæsonen, og selv om det ikke gik i Rio som jeg håbede, er jeg stadig stolt over at have været med. Jeg elskede at vise min sport frem for hele Danmark«.

Nej - det gik ikke som Simone Tetsche havde håbet. Eller drømt om.

Den unge dansker styrtede i det tredje og sidste semifinaleheat efter en hidsig duel med Stefany Hernandez fra Venezuela - og dermed nåede hun ikke frem til den olympiske finale på den smukke BMX-bane udenfor Rio.

OL sluttede i tårer for kvinden, der en dag håber at blive ortopædkirurg - og som selv er et sandt studie i brækkede knogler. Flere end 10 er det blevet til i karrierens løb.

På træningslejr i Spanien

»OL i Rio har virkelig inspireret mig. Når jeg i dag vurderer min tilgang til konkurrencen, tror jeg ikke, jeg ville lave noget om. Mine satsninger var de rigtige, mener jeg. Men jeg høstede rigtig god erfaring - og jeg lærte, hvad det vil sige at have stor opmærksomhed på min person«.

»Det er noget, jeg kan tage med mig til OL i Tokyo i 2020. For jeg vil prøve de olympiske lege igen - også for at gøre det resultatmæssigt bedre«, lyder det fra Årets Fund 2015.

Jeg ved, hvad jeg gerne vil, men ikke hvad jeg har råd til

I det meste af januar - når hendes 4. semester-eksamen er overstået - vil Simone Tetsche opholde sig i Alicante-området i Spanien, hvor hun indenfor en halv times bilkørsel kan nå 3 forskellige BMX-baner.

»Jeg har været der før, det er virkelig gode træningsfaciliteter. Der er alt, hvad jeg har brug for, det er superfedt«, mener Simone fra Mammen - som får følgeskab af sin engelske kæreste, Curtis.

Flere løb i 2017

2017-sæsonen vil byde på flere løb og starter for Simone Christensen, flere end 2016, hvor hun overvejende havde fokus på de løb, der gav point til OL-kvalifikationen.

»Jeg glæder mig til at køre mange løb, både European Cup-serien og 3 starter i World Cup-serien. Desuden stiller jeg op til EM og VM, hvilket jeg ikke kunne i '16 på grund af et brækket kraveben. 2017 bliver altså et år med mange udfordringer«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det var på denne smukke bane ved Rio, at Simone - nummer 2 i rød trøje - tog en tårevædet afsked med de olympiske lege. Men hun vil prøve igen i Tokyo 2020
Foto: Jens Dresling

Det var på denne smukke bane ved Rio, at Simone - nummer 2 i rød trøje - tog en tårevædet afsked med de olympiske lege. Men hun vil prøve igen i Tokyo 2020

For Simone Tetsche bliver det også et år med mange udgifter - men dog også med en endnu ikke kendt økonomisk støtte fra Team Danmark.

»Jeg ved, hvad jeg gerne vil, men ikke hvad jeg har råd til«, lyder det fra kvinden, der har sikret sig en såkaldt produktsponsor, men som også godt kunne bruge en Joakim von And-type til at støtte satsningerne.

Ikke kører, men rytter

Og oven i alt dette skal Simone, som sluttede 2016-sæsonen på en samlet 3.-plads i den gennemgående World Cup-konkurrence, vænne sig til at blive kaldt rytter og ikke kører.

Det sker ved årsskiftet, hvor atleterne på de små cykler skifter fra at høre under motorunionen til at være - naturligt nok - en del af Danmarks Cykle-Union.

»Men det betyder så, at vi fremover skal hedde ryttere og ikke kørere. Jeg opfatter egentlig mig selv som kører, men der er nok ingen vej uden om«, konstaterer Simone Tetsche med et lille grin.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden