Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den 21-årige Jerry Tollbring har foreløbig haft en forrygende debut ved dette VM. Han scorede 5 mål mod Argentina.
Foto: Jens Dresling

Den 21-årige Jerry Tollbring har foreløbig haft en forrygende debut ved dette VM. Han scorede 5 mål mod Argentina.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sverige viser muskler før kampen mod Danmark

Sverige vandt med hele 18 mål over et forsvarsløst Argentina og er dermed klar til mandagens kamp mod Danmark.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det svenske landshold viste sig endnu engang overlegne i søndagens kamp mod Argentina ved VM i håndbold. Sverige vandt 35-17 over det sydamerikanske hold i Accorhotels Arena i centrum af Paris, hvor bemærkelsesværdige 12.578 svenske og argentinske fans overværede kampen. Det svenske hold er dermed klar til morgendagens opgør mod Danmark.

Argentina løb ellers kampen i gang i et tempo, hvor svenskerne ikke kunne følge med. Efter en række hurtige scoringer var det sydamerikanske hold i front. Det varede dog ikke længe inden det svenske hold vågnede op og svarede igen med flere sikre kontraløb og hårdt forsvarsspil.

8 minutter inde i kampen havde svenskerne indkasseret to gule kort, men også vendt kampen fra en argentinsk tomålsføring til 6 - 5.

Svenskerne fastholdt det hårde spil gennem første halvleg, som derfor bød på en kavalkade af straffekast, udvisninger og spilstop. Især svenske Jesper Nielsen gik hårdt til den i forsvaret og måtte forbi bænken 3 gange i løbet af søndagens opgør. Holdet dominerede kampen og brugte ofte lang tid foran mål, hvor man især havde held med skud fra fløjene.

Argentina måtte bøje sig for overmagten

I anden halvleg satte svenskerne tempoet op og løb de argentinske modstandere over ende i flere kontraløb, der øgede afstanden mellem de to til hele 18 mål - uden synderlig modstand fra argentinerne.

Foran mål var spillet dog stadig hårdt, og anden halvleg så den 29-årige Frederic Pettersson modtage et rødt kort.

Den 21-årige Jerry Tollbring, der scorede 10 mål i sin VM-debut mod Bahrain, fortsatte det gode spil i dagens kamp. Han stod for 5 af de svenske mål og gav flere gange en rutineret opvisning i straffekast. Også Mattias Zachrisson viste særklasse under de hurtige kontraløb, hvor han bidrog med hele 8 mål.

Sverige tog revanche

Sidste gang, Sverige mødte Argentina ved en international slutrunde, var på hjemmebane i Göteborg tilbage i 2011, hvor Sverige var vært for VM. Kampen endte 22-27 til Argentina og blev det eneste opgør under gruppespillet, som Sverige ikke vandt.

Det til trods nåede hjemmeholdet helt frem til en fjerdeplads ved mesterskabet. En præstation, de endnu ikke har haft held til at gentage. Sverige kvalificerede sig ikke til VM i 2011 i Spanien og blev slået ud i 16-delsfinalerne ved VM i 2015.

Sverige har historisk været været et af de stærkeste landshold i mesterskabet med i alt fire guldmedaljer.  Holdet ersamtidig det eneste, der har opnået en podiepladsering ved fem mesterskaber i træk. Det lykkedes ved de første fem verdensmesterskaber fra 1938 til 1964 og igen ved de fem verdensmesterskaber mellem 1990 og 2001.

Mandag møder skal Sverige møde Danmark i begge holds tredje kamp ved VM i Frankrig. Sidste gang, de to hold mødtes, var under VM i 2011 i Göteborg, hvor Danmark vandt 27-24 over værtsnationen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden