Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opgøret mellem Sverige og Argentina bød på talrige udvisninger, straffekast og mål. Svenske Mattias Zachrisson stod for otte af de 35 svenske mål.
Foto: Jens Dresling

Opgøret mellem Sverige og Argentina bød på talrige udvisninger, straffekast og mål. Svenske Mattias Zachrisson stod for otte af de 35 svenske mål.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Sverige fører puljen før aftenens kamp mod Danmark

Danmark og Frankrig er begge svækkede af skader, mens Sydamerika og Mellemøsten foreløbig har nået tredjepladser i puljerne.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De vanlige stjernehold ser umiddelbart ud til at have sat kursen mod toppen efter de første kampe i gruppespillet ved VM i håndbold. Men der er sprækker i bolværket flere steder, som kan skabe overraskelser i den kommende uge.

Efter søndagens knusende sejr over Argentina indtog Sverige førstepladsen i gruppe D, hvor Danmark er på andenpladsen før det indbyrdes opgør. Selv om begge hold har vundet to kampe og scoret 68 mål, så har de danske landsholdsmålmænd ladet 50 bolde gå gennem paraderne mod 33 i det svenske mål.

Danmark er i øjeblikket svækket af en skade hos den danske playmaker, Mads Mensah, der derfor er taget ud af truppen og erstattet af højrebacken Niclas Kirkeløkke fra GOG.

Franskmændene spiller hårdt

Allerede fredag mistede de forsvarende verdensmestre fra Frankrig en central brik i forsvaret, da Luka Karabatic måtte udgå med en så alvorlig ankelskade, at han ikke kan deltage i resten af slutrunden.

Værtsnationen fastholdt dog søndag sin førsteplads i gruppe A med en 31-28 sejr over Norge, der indtil da havde klaret sig godt med sejre over både Rusland og Polen. Det norske landshold hængte da også godt på i kampen mod Frankrig, selv om den bød på meget hårdt spil fra fransk side.

I samme gruppe har Polen haft en overraskende dårlig start på VM med to nederlag. Holdet nåede semifinalen ved VM i 2015 og blev nummer 8 ved VM i 2011, men har siden OL i Rio mistet en stor del af de bærende kræfter, der har styret holdet de seneste mange år. En ny generation er derfor ved at blive kørt i stilling, ligesom det også er tilfældet på det svenske landshold.

I gruppe C kæmper Tyskland og Kroatien en indbyrdes kamp om førstepladsen. Tyskland er forsvarende europamestre, mens Kroatien nåede en 6. plads ved VM i 2015.

Ved dette års VM i Frankrig er de begge noteret for to sejre, ligesom de har scoret næsten lige mange mål efter Tysklands storsejr over Chile søndag eftermiddag. I dag får Kroatien dog mulighed for at indtage førstepladsen igen, når holdet møder Hviderusland.

Egypten med potentiale

De ikkeeuropæiske hold har længe haft svært ved at slå igennem ved VM i håndbold for mænd, men efter de første kampe har både et sydamerikansk og et mellemøstligt hold spillet sig til foreløbige tredjepladser i grupperne.

I Rouen vandt Chile sin første kamp mod Hviderusland, mens Qatar søndag vandt 32-22 over Bahrain i Paris. Trods den overbevisende sejr virker Qatar dog til at have mistet noget af den finesse, som førte dem helt frem til finalen ved forrige verdensmesterskab.

I 2015 var også et afrikansk hold repræsenteret i ottendedelsfinalerne, og Egypten har med en sejr over Qatar lagt billet ind på at gentage den bedrift.

I lørdagens kamp mod Danmark viste holdet også stor formstyrke trods sit nederlag, da de egyptiske skarpskytter sendte bemærkelsesværdige 28 mål i det danske net. Kan de gentage det mod Bahrain og Argentina, kan egypterne meget vel overtage Qatars tredjeplads i gruppe D i løbet af ugen.

Foruden opgøret mellem Danmark og Sverige byder dagen på kampe mellem blandt andre Polen og Rusland, Kroatien og Hviderusland samt Spanien og Angola.

Især kampen mellem Spanien og Angola kan gå hen og blive et målrigt opgør, for selv om Spanien har vundet sine forrige to kampe, så har de ikke fået scoret mål nok til mere end en tredjeplads i gruppen.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden