Colin Kaepernick (7) var den første til at vise sin protest mod racemæssig ulighed i USA ved NFL-kampene, men siden har en del kolleger fulgt det op.
Foto: John Bazemore/AP

Colin Kaepernick (7) var den første til at vise sin protest mod racemæssig ulighed i USA ved NFL-kampene, men siden har en del kolleger fulgt det op.

Sport

Trump vil fyre NFL-spillere uden respekt for nationalsang

Donald Trump vil straffe de sorte NFL-spillere, som protesterer mod racemæssig ulighed i USA.

Sport

Står det til USA's præsident, Donald Trump, skal de spillere, der nægter at deltage i nationalsangen forud for NFL-kampe, fyres. Det siger Donald Trump under en tale i Alabama.

Meldingen kommer efter en racedebat, der begyndte for et år siden, da NFL-stjernen Colin Kaepernick blev siddende under nationalsangen for at demonstrere sin utilfredshed med racemæssig ulighed i samfundet og politivold over for sorte i USA.

Son of a bitch ud af banen

»Ville I ikke elske at se, hvis en af ejerne af en NFL-klub, når en af hans spillere udviser manglende respekt for det amerikanske flag, gik ud og sagde: Få den 'son of a bitch' af banen, ud med ham, han er fyret? Det bliver en af ejerne nødt til. De bliver nødt til at fyre dem, der ikke viser respekt for flaget og nationalsangen. Ejeren ved det måske ikke, men han ville blive den mest populære i landet, hvis han gjorde det«, siger Donald Trump.

Siden Colin Kaepernicks protest har flere andre spillere i ligaen fulgt trop med lignende handlinger.

Trump: Folk skal bare gå

Hvis det sker igen, bør publikum vise sin utilfredshed og gå hjem, mener præsidenten.

»Når folk sætter sig på knæ under vores smukke nationalsang, skal folk forlade stadion. Også selv om det kun er én spiller, som gør det. Jeg garanterer, at protesterne vil stoppe. Det vil stoppe helt. Folk skal bare gå«, siger Trump.

Han anklager samtidig ligaens dommere for at gøre spillet kedeligere ved at slå hårdere ned på voldsomme tacklinger.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce