Med aflysningen risikerer landsholdet at blive udelukket fra den resterende del af VM-kvalifikationen. Dermed kan Pernille Harder, Nadia Nadim og de øvrige helte fra EM i sommer vinke farvel til VM i Frankrig i 2019 og OL i Tokyo året efter, da verdensslutrunden fungerer som kvalifikation til den olympiske fodboldturnering
    Danske spillere omgivet af presse ved deres bus, onsdag formiddag. Fredagens kvindefodboldlandskamp mellem Danmark og Sverige i Göteborg er aflyst. Dansk Boldspil-Union (DBU) har meddelt Sveriges Fodboldforbund (SvFF), at man ikke kan stille med et hold på fredag på grund af den verserende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen. /ritzau/Finn Frandsen.
Foto: Finn Frandsen

Med aflysningen risikerer landsholdet at blive udelukket fra den resterende del af VM-kvalifikationen. Dermed kan Pernille Harder, Nadia Nadim og de øvrige helte fra EM i sommer vinke farvel til VM i Frankrig i 2019 og OL i Tokyo året efter, da verdensslutrunden fungerer som kvalifikation til den olympiske fodboldturnering Danske spillere omgivet af presse ved deres bus, onsdag formiddag. Fredagens kvindefodboldlandskamp mellem Danmark og Sverige i Göteborg er aflyst. Dansk Boldspil-Union (DBU) har meddelt Sveriges Fodboldforbund (SvFF), at man ikke kan stille med et hold på fredag på grund af den verserende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen. /ritzau/Finn Frandsen.

Sport

Sportsredaktøren: Nu starter det store blame game i en sag, alle bør skamme sig over

Aflysningen af VM-kvalifikationskampen mod Sverige er ikke blot en skandale. Det er i høj grad en sag, hvor aktørerne bør spørge sig selv, om de skader dansk fodbold mere, end de gavner den.

Sport
FOR ABONNENTER

Der var stille i formiddags ved Hotel Marienlyst. Klokken 10 skulle de danske landsholdskvinder være mødt op i landsholdslejren, ellers ville Dansk Boldspil-Union (DBU) afblæse fredags stormøde i Göteborg mod Sverige.

Som sagt så gjort. Et par timer efter at deadlinen udløb, meddelte unionen, at det ikke længere havde håb om, at kunne stille med et landshold til den vigtige VM-kvalifikationskamp.

Aflysningen af opgøret er den foreløbige kulmination på et flere måneders langt forhandlingsforløb, hvor spillernes repræsentanter fra Spillerforeningen og DBU har stået stejlt over for hinanden.

Allerede i september blev stridighederne første gang sat på spidsen, da spillerne udeblev fra landsholdslejren. Dengang kostede det en udsolgt EM-revanche mod Holland i Horsens, mens den første VM-kvalifikationsdyst mod Ungarn akkurat blev reddet af en delaftale, som landsorganisationen LO og Danmarks Idrætsforbund (DIF) var fødselshjælpere til.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce