Danmarks seneste straffespark scorede Christian Eriksen på mod Rumænien i oktober.
Foto: Lars Poulsen

Danmarks seneste straffespark scorede Christian Eriksen på mod Rumænien i oktober.

Sport

Landsholdet er helt uforberedt på straffespark

Åge Hareide har dårlige erfaringer med at lade sine spillere træne til straffesparkskonkurrence.

Sport

Det er langt fra usandsynligt, at påpasseligheden kommer så meget til udtryk på Aviva Stadium i Dublin i aften, at VM-playoffkamp nummer 2 mellem Irland og Danmark også ender 0-0 - selv efter forlænget spilletid.

I så fald skal de to hold ud i en afgørende straffesparkskonkurrence, som de danske spillere vil være helt uforberedte på. Det erkendte landstræneren helt åbent, da en irsk journalist på mandagens pressekonference ville vide, hvor meget tid Åge Hareide havde brugt på at gøre sine spillere klar til eventuelle spark fra pletten.

»Ingenting«, svarede han.

»Jeg har været med i en del år som træner og oplevet straffesparkskonkurrencer. Når jeg har forberedt spillerne på det, er det gået rigtig skidt. Når jeg ikke har gjort noget som helst og bare spillet kampen frem til en straffesparkskonkurrence, er det gået meget, meget fint«, uddybede han.

Atmosfære og pres er umuligt at træne

Beslutningen om helt at undlade træning i straffespark baserer sig derfor på en blanding af overtro og opfattelsen af, at det er umuligt at forberede sig udbytterigt på.

»Det er meget svært at træne den atmosfære og det pres, der er på dig i de sekunder eller minutter, der går, indtil du skal gå frem og sparke til bolden. De spillere, som bliver valgt til at skyde, er normalt sikre foran pletten og ved, hvad de skal og ikke skal. I stedet for at være optaget af selve sparket, handler det meget om at være i mental balance«, konstaterer Åge Hareide.

»Han skal bare spørge, så er jeg selvfølgelig klar til at sparke«, forsikrede Simon Kjær på pressemødet.

»Det samme her. Er der brug for, at jeg skal sparke, skal jeg nok sparke«, supplerede Andreas Bjelland.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce