Kasper Schmeichel takker fansene i Parken i selskab med Yussuf Poulsen (tv.) og Nicolai Jørgensen. Hvis kampen i Dublin ender i straffesparks-konkurrence kan Schmeichel en hovedrolle i afgørelsen om, hvem der skal med til slutrunden i Rusland.
Foto: Jens Dresling

Kasper Schmeichel takker fansene i Parken i selskab med Yussuf Poulsen (tv.) og Nicolai Jørgensen. Hvis kampen i Dublin ender i straffesparks-konkurrence kan Schmeichel en hovedrolle i afgørelsen om, hvem der skal med til slutrunden i Rusland.

Fodbold

Landstræneren må nu gøre VM-spillerne klar til straffespark i Dublin

Hvis det ender 0-0 igen, efter 120 minutter, i returopgøret mod Irland, kan Kasper Schmeichel i målet måske blive en lige så stor helt, som Peter Schmeichel blev i EM-semifinalen mod Holland i 1992.

Fodbold

Der er nogen, der siger, at en straffesparkskonkurrence i fodbold er det rene lotteri. Det er noget vrøvl. Det handler om sparketeknik, om at have stærke nerver og mod til at tage et ansvar. Det handler om at kunne lukke alt andet ude og være i stand til at koncentrere sig 100 procent og magte at lukke ørerne for den lyd og larm, der kommer fra måske 50.000 tilskuere. Det handler om at være koldblodig og fokuseret.

Kun målmanden kan blive den store helt. Ingen bebrejder ham, hvis han bliver passeret 5 gange på straffespark. Det er kun skytterne, der kan blive skurke – for man skal da kunne score på et frit skud fra 11 meter. Det er den barske virkelighed.

I morgen aften i Dublin kan det ende med straffesparkskonkurrence, når Irland og Danmark mødes i returopgøret om en plads i VM-slutrunden næste år i Rusland. 0-0 igen vil ikke være et vildt overraskende resultat efter forlænget spilletid. Og Åge Hareide må være ved at overveje, hvem der i så fald skal sparke.

Irerne er dygtige til primitivt spil

Danmark har kun scoret to gange i de seneste tre kampe, Irland har ikke lukket mål ind i tre kampe. Selv om irerne er på hjemmebane, vil de agere og spille som i Parken. Det vil blive accepteret og forstået hos fansene, at Martin O’Neills mænd koncentrerer sig om defensiven og spiller primitivt og simpelt med bolden.

Mange af de danske tilskuere så ud til at gå skuffede fra Parken lørdag. Mest af alt over den danske præstation. En nævnte, at DBU burde have skrevet en advarsel på billetten. Der skulle efter hans mening have stået: Husk, at det først er i Dublin, der sker noget.

I det første opgør var det tydeligt, at det for irerne handlede om ikke at tabe og for danskerne om at undgå at indkassere et udebanemål. Få chancer, ingen advarsler – og dermed ingen karantæner. For lidt vildskab, for få overraskelser i den danske offensiv og for dårligt pasningsspil - på en bane, spillerne var meget utilfredse med.

Og hvorfor skulle alle spillerne være hjemme i eget felt ved irske indkast og hjørnespark, i stedet for at to eller tre mand blev sendt op ved midterlinjen, så irerne havde haft fire mand hjemme? De danske muligheder for at slå kontra blev dermed begrænset. Irernes betingelser for at lukke af gunstigere.

Og vi ved, at i fodbold er det lettere at bryde ned end at bygge op.Irerne var dygtige til det første, danskerne ikke gode til det sidste.

Set i bakspejlet: Skulle William Kvist have været byttet ud med en mere kreativ spiller, eksempelvis Lasse Schøne? Kvist er en god balancespiller, der lukker af foran forsvaret. Men irerne havde jo kun ’en halv angriber’ i 4-5-1-formationen. Burde Hareide have taget Nicolai Jørgensen ud efter 1. halvleg og satset på Nicklas Bendtner i de sidste 45 minutter?

Ja til det første, nej til sidste. Godt nok er Bendtner voldsomt populær hos fansene, som vi fik at høre, da han blev sendt ind i stedet for Pione Sisto, der driblede for meget, tog forkerte beslutninger og brændte den kæmpechance, som kunne have ført til en dansk 1-0-sejr. Men Rosenborg-topscoreren gjorde ingen forskel på banen i de 20 minutter, han var med.

Bendtner kan komme ind til sidst

Landstræneren skal nu vurdere, om der skal ændres på holdet til en gyserkamp, hvor én dansk scoring kan blive afgørende. En kamp, hvor vi må håbe på, at Christian Eriksen kan skabe mere end i Parken. Nicklas Bendtner, 0 mål i 13 landskampe på stribe, kan meget vel få en vigtig rolle. Han er en dygtig 11-meterskytte og kan blive sendt ind et par minutter før en mulig straffesparkskonkurrence.

Det bliver vildt spændende. Det er positivt, at landsholdet er ubesejret i 10 kampe i træk, og 1-1 vil være en ’kæmpesejr’, der bringer Danmark i den femte VM-slutrunde. Inden kampen lørdag aften var chancerne 55-45 i dansk favør. Nu er det 50-50 før den endelige afgørelse.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce