En undersøgelse viser, at hollandsk sport har problemer med sexchikane. Ingen på dette billede har dog noget med den aktuelle rapport at gøre.
Foto: Balazs Czagany/AP

En undersøgelse viser, at hollandsk sport har problemer med sexchikane. Ingen på dette billede har dog noget med den aktuelle rapport at gøre.

Udbredt sexchikane præger hollandsk sport

Kvindelandsholdet i fodbold får snart ny træner, og kvindelige russiske ishockerspillere udelukket fra på grund af doping.

Sport
FOR ABONNENTER

Sexchikane: En rapport, der er udarbejdet på foranledning af Hollands olympiske komite, anbefaler, at der øjeblikkeligt gribes ind over for udbredt seksuel chikane og misbrug i hollandsk sport. Rapporten beskriver, at 12 procent af unge, der har dyrket sport, før de er fyldt 18, har været udsat for en eller anden form sexchikane. Fire procent af de unge i undersøgelsen, der omfatter knap 2.000 personer, melder endda om voldtægt og andre seksuelle overgreb. Klaas de Vries, der har stået i spidsen for en undersøgelseskommission bag rapporten, siger, at overgrebene sjældent har ført til seriøse konsekvenser for de skyldige. Den olympiske komite oplyser, at den nu vil samarbejde med specialforbundene om en obligatorisk melding af alle episoder.

Ishockey: Tirsdagens runde i den danske liga bød på en stor overraskelse, da bundholdet Hvidovre i Aalborg lykkedes med at besejre rækkens nr. 3 med 4-2. Mere som forventet lød de andre resultater: Rødovre-Herlev 3-1, Odense-Sønderjyske 3-0, Rungsted-Frederikshavn 2-1.

Håndbold: Efter seks sejre i de første seks hjemmekampe må spillerne i Bjerringbro-Silkeborg sande, at tiden som ubesejret foran eget publikum er forbi. Midtjyderne led sæsonens første hjemmenederlag til medaljebejlerne fra GOG, der hentede en snæver sejr på 25-24 efter 14-13 ved pausen. Med sejren rykker sydfynboerne op på siden af Skjern, der fører 888 ligaen.

Håndbold: Den tidligere landsholdsspiller Michael Knudsen forlænger karrieren hos Bjerringbro-Silkeborg frem til sommeren 2019. Ifølge en pressemeddelelse fra klubben havde den 39-årige stregspiller tilbud fra både ind- og udland, men har altså valgt at blive i klubben, som han har spillet for siden 2014. »Der var mange interessante tilbud andre steder fra, og det var inde i mine overvejelser, men jeg brænder virkelig for projektet, så det giver mest mening at fortsætte her«, siger Michael Knudsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce