Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Golfspilleren Nicolai Højgaard er nomineret til Årets fund 2018.
Foto: Heidi Skibsted

Golfspilleren Nicolai Højgaard er nomineret til Årets fund 2018.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets Fund 2018 er golfspilleren Nicolai Højgaard

DIF, Team Danmark og Politiken giver Danmarks ældste idrætspris til 17-årig med et væld af medaljer om halsen.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nicolai Højgaard er Årets Fund 2018 i dansk idræt.

Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken har netop uddelt Danmarks ældste idrætspris for 80. gang med den 17-årige golfspiller som vinder blandt de 10 nominerede talenter.

Nicolai Højgaard kommer ud af 2018 med et væld af medaljer om halsen.

Han blev individuel europamester for amatører og var på det danske hold, der vandt amatørernes VM-guld, ligesom det blev til guld ved det uofficielle VM for juniorhold.

Desuden vandt Nicolai Højgaard DM for hold med Gyttegård Golfklub og siden sølv ved EM for klubhold. Som den yngste dansker nogensinde vandt han en professionel turnering på den skandinaviske Ecco Tour, men måtte som amatør overlade førstepræmien til svenskeren på andenpladsen.

Den serie af imponerende resultater gjorde Nicolai Højgaard til enstemmig vinder i kåringen af Årets Fund 2018 som den femte golfspiller i prisens historie efter Thorbjørn Olesen (2012), Morten Backhausen (1993), Erik Groth-Andersen (1981) og Søren Steffensen (1972).

De nærmeste konkurrenter til Nicolai Højgaard i kåringen var badmintonspilleren Line Christophersen, der vandt sølv i damesingle ved ungdoms-VM, og cykelrytteren Julius Johansen, der var med til at vinde VM-sølv med 4 km-holdet på bane.Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden