Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jubilar: Prisen var karrierens startskud

Både 40- og 25-års jubilar var blandt gæsterne ved uddelingen af Årets Fund.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To jubilarer var til stede ved kåringen af Årets Fund 2018. Det gjaldt den tidligere golfspiller Morten Backenhausen, 25-års jubilar, og den tidligere badmintonspiller Morten Frost, 40-års jubilar.

Sidstnævnte fik prisen, efter at han som 20-årig slog flere af verdens bedste. Senere i karrieren blev det både til flere All England-titler og europamesterskaber. Morten Backenhausen, tidligere golfspiller og 25-års jubilar, blev kåret som Årets Fund samme år, som han vandt det individuelle europamesterskab i golf. Begge kan skrive under på, at kåringen kom samtidig med idrætskarrierens vendepunkt.

»Det var dejligt med et skulderklap. Jeg var stolt, og det gjorde indtryk på mig at blive anerkendt uden for golfens verden«, siger Morten Backenhausen.

»Jeg har haft et privilegeret liv. Og det startede i 1978. Det var startskuddet til det hele«, siger Morten Frost, som senere blev badmintonlandstræner.

Fra de to lyder det, at det for 2018-vinderen forhåbentlig på samme måde bliver starten på noget stort. Den tidligere golfspiller giver følgende råd med på vejen:

»Det vigtigste er, at de hele tiden arbejder videre på at blive dygtigere til deres idrætsgren. Og så skal de holde fast i de værdier, de har som mennesker, og bruge dem som rettesnor for karrieren. Der kommer både opture og nedture«, siger Morten Backenhausen.Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden