Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FC Midtjylland-kaptajnen Jakob Poulsen spillede ikke sin bedste kamp i Hjørring. Men han leverede sit måloplæg nummer 85 i Superligaen med en fin hjørnesparksbold, som Kian Hansen headede ind til sejrsmålet mod Vendssyssel FF.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland-kaptajnen Jakob Poulsen spillede ikke sin bedste kamp i Hjørring. Men han leverede sit måloplæg nummer 85 i Superligaen med en fin hjørnesparksbold, som Kian Hansen headede ind til sejrsmålet mod Vendssyssel FF.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvfølgelig lagde Jakob Poulsen op til målet, der sikrer, at FCM holder sig tæt på FCK i guldduellen

Vendssyssel FF’s oprykkere med flere nye, spændende spillere på holdet gav de forsvarende mestre problemer i Hjørring, hvor FCM dog vandt 1-0. Fine taktiske greb af Kasper Hjulmand og Thomas Thomasberg.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FC KØBENHAVN spiller hver sæson flere kampe end de øvrige superliga-hold. Fordi københavnerne altid - med en enkelt undtagelse i Ståle Solbakkens regeringsperiode – har styrke og kvalitet til at komme i europæiske gruppespil. Imponerende. Og de andre, store klubber er misundelige. I efteråret spillede FCK otte kampe, i tre turneringer, flere end mesterskabskonkurrenterne FC Midtjylland. Her i foråret vil det imidlertid være midtjyderne, der spiller flere kampe end FCK. Det blev afgjort, da FCM slog FCK ud af pokalturneringen, som FCM aldrig har vundet og er tre sejre fra at vinde i år.

JAKOB POULSENS kontraktforlængelse sikrer ham, at han kan udbygge sin fornemme assiststatistik. Den 35-årige midtbanedirigent er suverænt den spiller, der har lagt op til flest mål i Supeerligaens historie. 85. Kaptajn Poulsen lagde en fin hjørnesparksbold ind til Kian Hansen, der med et hovedstød sørgede for 1-0-føringen i udekampen mod Vendssyssel FF. Træner Jens Berthel Askovs hjemmehold gik tæt op til favoritter og brugte mange kræfter i nærkampene. Det gav FCM-holdet problemer med at få rytme og kontrol over spillet i lange perioder. Men gæsterne skabte flest chancer, var effektive og kørte en smal 1-0-sejr med hjem i bagagen fra Hjørring.

ALEXANDER ZONIGER og Brøndby blev overmatchet taktisk af Kasper Hjulmand og FCN i den vilde 3-3-kamp. Nordsjællænderne var hurtigere og spillede måske mere direkte, end Zorniger havde ventet. Hjulmands unge spillere placerede sig rigtigt og var dygtige og smarte til at spille bredt og dybt i offensiven. Ved at have spillere ude på begge kanter hele tiden blev Brøndby-forsvaret med de store stoppere spredt ud og var ofte hullet som en si. Underholdningen var i top. Glem al spekulation om, at det skulle påvirke FCN-spillerne negativt, at de ved, Hjulmand vinker farvel til sommer.

MARK STRUDAL var en af de begejstrede tilskuere på i Farum. »Kasper er superprofessionel, dedikeret og enormt dygtig«, siger manden, der har været assisterende træner og angrebstræner i både FCN og Brøndby. Strudal blev fyret i Lyngby, men får løn halvandet års tid endnu og vil udnytte muligheden til at dygtiggøre sig og uddanne sig yderligere bl.a. i forhold til ledelse og økonomi. Han kan godt se sig selv som sportschef eller træner igen. Måske kunne han være inde i billedet til at overtage ansvaret for U21-landsholdet, når Niels Frederiksen stopper?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

THOMAS THOMASBERG leverede også flot trænerarbejde, da han satte sit Randers FC-hold op til opgøret mod AaB - der ligesom Brøndby og AC Horsens har hentet flere point på udekampe end hjemme. Han flyttede alsidige Mikkel Kallesøe over i den side, hvor hjemmeholdets Kasper Kusk ofte boltrer sig lystigt og kreerer chancer og afslutninger. Kallesøe løste opgaven med at lukke af for Kusk flot og havde frihed til at udfordre offensiv, hvad der endte med to scoringer. Mikkel Kallesøe har været udset til at skulle afløse højreforsvareren, 35-årige Johnny Thomsen, der imidlertid bliver ved med at løbe og fighte og betyde meget for holdet og næppe stopper lige med det samme.

Den dobbelte målscorer optræder nu med nummer 7 på ryggen i stedet for 19. Randers-klubben ser Kallesøe som en profil og vil hype ham noget mere. AaB’erne leverede en pinlig ringe præstation, under al kritik.

JACOB FRIIS, Jakob Michelsen og John Lammers er de tre trænere, som må være mest skuffede over deres hold, AaB, OB og Esbjerg. Alle 14 hold gik ind i første runde med stor optimisme efter, at alt havde været godt og positivt i træningsforberedelser til sæsonstarten. OB-anfører Janus Drachmann efterlyste mandsmod og energi på holdet efter det store nederlag i Parken, hvor fynboerne diskede op med en kaskade af fejl i spil, opdækning og indbyrdes forståelse. Det er svært at forstå, at professionelle spillere kan præstere så ringe, når de har fortalt os, at de har glædet sig, følt sig oplagte og helt parat til start. Det var løgn.

VENDSYSSEL FF har bidt godt fra sig som oprykker og debutant i den bedste fodboldrække. Men man behøver ikke at være fodboldprofessor for at forudsige, at Hjørring-holdet, Vejle og Hobro nok vil slutte nederst i grundspillet og et af dem rykker ned. FCK og FCM skal til sidst spille om guldet, Brøndby får bronze, og Randers FC, Esbjerg, AaB, AC Horsens, AGF, OB og FCN må slås om tre pladser i mesterskabssspillet, der starter efter 26. runde. SønderjyskE befinder sig i ingenmandsland og kan forberede sig på at spille nedrykningskampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

SAMTLIGE EKSPERTER og specialister synes at være blevet ret sikre på, at FCK bliver mester. Også de, der pegede på FCM ved sæsonstarten. Det er en svær øvelse i juli at skulle lege spåmand, når man bare er analytiker, og der kan ske så meget i løbet af sæsonen med skader, salg af spillere og indkøb i vinterens transfervindue. Ståle Solbakkens mænd kan koncentrere sig udelukkende om Superligaen, men FCM har kvalitet i truppens bredde til at klare lidt flere forårskampe end FCK og stadig have lov at drømme om at vinde to titler i denne sæson.


Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden