Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Robert Skov scorer til 5-1 for FCK.
Foto: Lars Poulsen

Robert Skov scorer til 5-1 for FCK.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdens bedste frisparksskytte? Fænomenet Skov sætter nettet i kog efter hattrick

Robert Skov og hans tilhørende venstreben vækker forbløffelse, forundring og jubel oven på FC Københavns 6-1 udradering af OB.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sikke et våben at have i sit arsenal.

Hver gang, FC København får tildelt et frispark i nærheden af modstanderens felt, falder lydniveauet på stadion, og fokus falder på en enkelt spiller: Robert Skov.

Han har med hjælp fra sit næsten overnaturlige venstreben allerede nettet 21 gange i denne Superligasæson, heraf syv på direkte frispark.

Senest scorede han to frisparksmål i søndagens sene kamp, hjemme mod OB i Parken. I overtiden kunne han endda skrive hattrickshelt på CV’et, da han sluttede kampen af med et straffesparksmål og cementerede ydmygelsen af fynboerne. 6-1.

Og det er altså seks mål, heraf tre fra Skov, der er scoret på Sten Grytebust, der i december blev kåret til årets målmand i Superligaen for anden gang.

Ingen ende på hypen

Den 22-årige silkeborgenser har med et brandvarmt efterår været Superligaens helt store samtaleemne, og i forårssæsonens første kamp tog han fat præcis, hvor han slap.

Holdkammeraten Nicolai Boilesen fortalte efter kampen om, hvilken gave, det er at have en frisparksskytte som Skov som klubkammerat.

»Jeg sagde til Robert på træningslejren, at han scorer på 25 procent af alle sine frispark, men han begynder snart at komme op på 50 i stedet for«, siger Nicolai Boilesen til TV3+ og fortsætter:

»På det andet mål kan man se, at jeg allerede løfter hænderne, lige da han har sparket, for jeg kan se, han har ramt den rent igen«.

Robert Skov selv var lidt mere afmålt efter kampen, og kunne fortælle, at der hverken er tale om hemmelige tricks eller sort magi, når han går til bolden:

»Jeg tænker ikke så meget. Jeg tror, det er det, det handler om. Jeg har en god følelse, når jeg går til bolden, og det er det vigtigste«, siger Robert Skov til TV3+.

Selv om hovedpersonen selv tager sejren på sin sædvanlige afmålte facon, er der ud at dømme fra folks reaktioner på kampen, ingen ende på hypen om Robert Skov.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden