0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om EM 2021

Fifa pønser på regelændringer i kølvandet på corona

Følg med i strømmen af nyheder fra sportens verden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det vil være op til Divisionsforeningen og DBU at implementere nye regeltiltag i Superligaen.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fodbold. Der er overvejelser i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) omkring midlertidige regelændringer, når spillet i de mange ligaer verden over skal starte op igen. Hold skal i et kompakt turneringsprogram efter coronapandemien have ret til fem udskiftninger for at undgå for mange overbelastningsskader hos spillerne. Forslaget skal ifølge Ritzau godkendes af The International Football Association Board (Ifab), der forvalter fodboldlovene, før det kan tages i brug. Derefter skal det endeligt vedtages af arrangørerne af ligaerne, siger Fifa. »Hvert hold vil nu få mulighed for at bruge op til fem udskiftninger per kamp med mulighed for en ekstra udskiftning ved forlænget spilletid«, står der i en meddelelse fra Fifa, der tilføjer, at udskiftninger højst må foretages inden for tre tidspunkter samt i pausen.

Hvis regelændringen bliver en realitet, vil det gælde til og med 2020/21-sæsonen inden for klubfodbold og for alle landskampe frem til udgangen af 2021 – og dermed også under EM 2021.

Fodbold. Det Europæiske Fodboldforbund har udbetalt 1,8 milliarder kr. til sine 55 medlemmer. Pengene kommer fra Uefas solidaritetsfond Hattrick, som blev oprettet i 2004 for at hjælpe med at udvikle forskellige projekter i forbundene. De nationale forbund - heriblandt Dansk Boldspil-Union (DBU) - kan hver se frem til at modtage op til 4,3 millioner euro (32 millioner kroner) hver.

Motorsport. Audi trækker sig med udgangen af 2020 ud af DTM, serien om det tyske standardvognsmesterskab, for at koncentrere sig om den elektriske formel E-serie. Dermed er kun BMW af de store tyske bilfabrikanter tilbage i landets motorsportsflagskib. Mercedes trak sig fra DTM i 2018.

Håndbold. Sidste ord i sagen om tvangsnedrykning fra ligaen og 1. division er ikke sagt. Alle klubber i de nævnte rækker skal nu give deres besyv med efter anmodning fra Håndboldens Appelinstans. Det er Aalborg EH, Nordsjælland og Odder, der har klaget over, at de blev tvangsnedrykket, da Dansk Håndbold Forbund besluttede sig for at indstille sæsonen.

Fodbold. AGF-spillerne er helt officielt tilbage på træningsbanen i mindre grupper og dermed ikke længere hjemsendte med løn fra et statslig hjælpepakke. I sidste uge trænede flere AGF-spillere ellers i smug på klubbens anlæg. »I jagten på et velegnet og sikkert sted at holde os i gang, tænkte vi os ikke om«, siger anfører Niklas Backman på AGF’s hjemmeside om træningerne.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Atletik. Sara Slott vil som 34-årig i 2021 forsøge at forsvare det OL-sølv, hun vandt på 400 meter hæk i Rio i 2016. Det siger Sara Slott ifølge Dansk Atletikforbund og Team Danmark, efter at hun har været i tænkeboks i en periode. »Jeg synes, det har set spændende ud de sidste par år, så derfor må jeg jo lige tage en omgang mere i manegen«, siger hun og tilføjer: »Jeg tror lige, jeg havde to dage efter udmeldingen (om OL-udskydelsen fra 2020 til 2021, red.), hvor jeg lige havde behov for at trække stikket, men derefter er jeg kommet tilbage til træningen og har lavet alt«.

Golf. European Tour-tureringen Made in Denmark bliver rykket til 2021. Turneringen var i første omgang udskudt til en ukendt termin senere i år, men udskydes til en endnu ukendt dato i 2021, oplyses