0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Appel fra DGI: Hold børn og unge fri af nye restriktioner

Breddeidrætten sender appel til de politiske forhandlere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Børnene er vendt tilbage til idrætten.. Det vil være et hårdt salg for fællesskaberne, hvis de bliver ramt af ny nedlukning.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis coronasmitten stiger i et omfang, så nye restriktioner og retningslinjer bliver nødvendige, skal børn og unges deltagelse i foreningslivet holdes fri.

Sådan lyder appellen fra breddeidrætsorganisationen DGI.

»Det var idrættens vigtigste aftale, da politikerne i juni åbnede for, at tusinder af børn og unge igen kunne samles i deres fællesskaber«, mener formanden, Charlotte Bach Thomassen.

Hun gør opmærksom på, at sommeraktiviteter, der var undtaget forsamlingsforbuddet, alene i DGI-regi samlede flere end 20.000 deltagere i blandt andet sociale partnerskaber med politisk og økonomisk opbakning.

»Foråret nedlukning af skolerne, foreningslivet og idrættens fællesskaber medført social isolation. Særligt børn og unge i socialt udsatte familier har haft det svært. Nu starter hverdagen igen, hvor deltagelse i både uden- og indendørs er mulig med sundhedsmæssigt forsvarlige retningslinjer og overholdelse af forsamlingsforbuddet. Det fremskridt må vi ikke sætte over styr«, siger Charlotte Bach Thomassen med udsigt til et uforudsigeligt efterår, hvor smitteudbrud allerede har ført til lokale restriktioner, herunder genindførsel af nødunderundervisning på skoler.

»Men den bedste medicin er nu engang at forebygge – og det er derfor, DGI ønsker at værne om børn og unges mulighed for fællesskaber i foreningerne«, siger formanden og ønsker en klar politisk udmelding for at sikre forudsigelighed i hverdagen for børn og unge.

»Hvis coronasmitten stiger, og der fra politisk side kommer nye restriktioner og retningslinjer, så må det ikke ramme børn og unges deltagelse i foreningslivet, som den første gjorde det. Vi har også et særligt ansvar for de socialt udsatte børn og unge. Derfor skal hverdagsaktiviteter i skole og fritid beskyttes så meget som muligt«, mener Charlotten Bach Thomassen.

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter