0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Karakterbog: Mål nr. 51 og 52 kronede bedste indsats

Kvindelandsholdets 8-0 over Malta efterlader et ubetinget positivt indtryk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Domenic Aquilina via www.imago-i/Ritzau Scanpix
Foto: Domenic Aquilina via www.imago-i/Ritzau Scanpix

Der var masser af anledninger til dansk jubel på Malta tirsdag aften.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

8-0 over Malta og dermed foreløbig syv sejre i træk og 41-0 i målscore er den samlede status for Danmarks fodboldkvinder i EM-kvalifikationen.

I europæisk perspektiv er det danske niveau højt – og det kan kun afspejle sig i vurderingen af indsatsen på Malta tirsdag aften.

Katrine Abel: 4

Egentlige afslutninger blev hun vel egentlig ikke konfronteret med, men den danske målvogter havde alligevel væsentlig mere at lave end mod Bosnien-Hercegovina forleden. Katrine Abel måtte agere sweeper, stille sig til rådighed for tilbagelægninger og tage sig sikkert af de maltesiske afleveringer, der nåede igennem den danske forsvarskæde. Uden alvorlige udfordringer må indsatsen karakteriseres som jævn.

Rikke Sevecke: 7

Som eneste dansker med en decideret bunden opgave skulle Everton-spilleren sørge for at lukke af for talentfulde Haley Bugeja og løste den så gennemført overbevisende, at den 16-årige malteser til tider måtte søge tilflugt i den modsatte side af banen. Den samlede modstand taget i betragtning kunne Rikke Sevecke måske godt have sluppet – eller fået lov til at slippe – de defensive tøjler en anelse mere.

Simone Boye: 7

Helt så dominerende som mod Bosnien-Hercegovina var den centrale forsvarsspiller ikke denne gang. Simone Boye gjorde dog stadig virkelig god fyldest som spilfører helt ind på modstandernes banehalvdel, selv om præcisionen og skarpheden i afleveringerne indimellem manglede. Overfor en relativt uorganiseret modstander var hendes hurtighed atter et sikkert værktøj til at løse de sparsomme defensive udfordringer.

Katrine Veje: 4

Paradoksalt nok var der for god plads på kanten til, at Katrine Veje fik mulighed for at udnytte sine kvaliteter i det fremadrettede spil. Sofie Svava kunne ganske enkelt som oftest modtage afleveringerne direkte i stedet for at skulle have opbakning og medspil bagfra. Den ihærdige arbejdsindsats og viljestærke attitude skinnede under alle omstændigheder igennem.

Nicoline Sørensen: 7

Det krævede mange, menge meters løb, men som en utrættelig servemaskine levererede højrekanten gennem hele kampen et væld af skarpe – og enkelte mindre skarpe – indlæg til både chancer og mål. Som 23-årig har Everton-spilleren allerede etableret sig som langtidsholdbar landsholdsprofil med stadig større selvtillid i indsatsen.

Sanne Troelsgaard: 10

Overskud må være det ene ord, der mere end noget andet karakteriserer indsatsen. Den rutinerede dynamo fandt sig bedre tilrette i samarbejdet med Sofie Junge end mod Bosnien-Hercegovina og tiltvang sig minut for minut den dominerende rolle med effektive løb i begge retninger, velfungerende deltagelse i pasningsspillett og – ikke mindst – skarpe afslutninger med et par flotte mål til følge. 52 mål i 147 landskampe siger statistikken nu på dbu.dk.

Sofie Junge: 4

Uha, hvor kan hun da løbe fra felt til felt, den 28-årige Juventus-spiller. Udbyttet blev bare aldrig så stort som i første del af denne kvalifikationsuge – primært fordi Malta efterlod få overvældende godt plads på kanterne, at der ikke var så indlydende grund til at distribuere helt så mange afleveringer centralt. Flere end sædvanligt af dem endte uden tilsigtet modtager – og en enkelt af dem så alligevel i modstanderens mål.

Sofie Svava: 7

Bolden blev i vid udstrækning distribueret skarpt og effektivt med venstrebenet, når Sofie Svava modtog den i løb eller selv driblede sig fri med flere oplæg til mål. De kvaliteter trækker klart op, mens dårlig eksekvering af dødbolde gør det modsatte – og så er det altså irriterende at opleve Rosengård-spilleren stå helt unødvendigt offside i flere situationer.

Pernille Harder: 10

Der er ikke noget at sige til, at verdensstjernen indimellem er træt af kamp efter kamp at stå overfor for modstandere, der pakker sig tæt sammen foran eget mål. Så meget desto mere forfriskende var det at opleve en veloplagt Pernille Harder gå til gennem opgave med fornyet energ og gennemslagskraft. 65 minutters toppræstation med gode førsteberøringer, snert i løb og pasninger, chanceskabende bidrag og mål.

Stine Larsen: 7

En frontangriber skal spille en hovedrolle mod en underlegen modstander. Den fandt Stine Larsen aldrig mod Bosnien-Hercegovina. Så meget desto mere fik hun genoprejsning mod Malte med en stærk indsats, der blev sat godt i gang med et smukt hovedstødsmål. Derfra var Ason Villa-angriberen den konstante udfordring, der lavede ravage foran hjemmeholdets mål og skabte den værdifulde plads, andre kunne udnytte.

Nadia Nadim: 7

Når energien bliver matchet med gode placeringer, ordentlig boldomgang og skarpheden i afslutningerne, så spiller Nadia Nadim en god landskamp – og sådan en var den mod Malta. Indvendingen skal være, at hun indimellem søger sin egen chance i højere grad end holdets, men det er svært at være rigtig sur over, når resultatet er 8-0.

Nanna Christiansen: u.b.

27 minutter på banen som erstatning for Sofie Junge.

Emma Snerle: u.b.

27 minutter på banen som erstatning for Pernille Harder.

Signe Bruun: u.b.

27 minutter på banen som erstatning for Nadia Nadim.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden