0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Maratonløber efter OL-flytning: I Tokyo 2021 er jeg bare et år bedre

Danske Thijs Nijhuis skulle have OL-debuteret i Tokyo denne sommer, men er alligevel lettet over, at der er kommet en afklaring.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

27-årige Thijs Nijhuis vil være 28, når der næste år skal løbes om olympisk hæder i Tokyo, men det er en fin alder for en maratonløber.

Atletik

Tirsdag gik det pludselig stærkt, da Japans politiske ledelse og Den Internationale Olympiske Komite (IOC) holdt telefonmøde om en eventuel udsættelse af OL i Tokyo. På kort tid blev parterne enige, og derefter kom den officielle besked fra IOC og arrangører om, at der først skal konkurreres om olympisk hæder næste sommer på grund af truslen fra coronavirus.

»Jeg blev ikke overrasket over beslutningen, for den har der været bygget op til den seneste uges tid«, siger den danske maratonløber Thijs Nijhuis (Viborg AM) om tirsdagens vigtigste nyhed for elitesportsfolk.

»Jeg er glad for, at det ikke blev til en aflysning, men en udskydelse, og det er godt, at der kun går et års tid, før OL skal afvikles. Jeg håber jo, at den tid, jeg har kvalificeret mig på holder, så jeg ikke skal ud i en ny jagt på en stærk tid, for kvalifikationskravene strammes kraftigt hele tiden«.

Topform ramt i Spanien

Thijs Nijhuis leverede tidligere i år en fantomtid under maratonløbet i Sevilla, hvor han noterede den næstbedste tid nogensinde for en dansk løber. Og selv om han ikke kommer til at følge det op i en olympisk konkurrence denne sommer, er han afklaret med beslutningen om at udskyde OL.

»Selvfølgelig er det skuffende ikke at skulle løbe ved OL i år, for det er det, jeg har trænet frem imod, men jeg har forsøgt ikke at bruge for meget energi på noget, jeg alligevel ikke kan kontrollere. Og som jeg ser det lige nu, så bliver jeg jo bare et år bedre, inden der skal løbes olympisk i 2021«, fortæller Thijs Nijhuis.

»Jeg er jo uvidende om, hvorvidt min kvalifikation holder et år til, men jeg synes synes, de aktuelt kvalificerede bør kunne holde deres OL-billetter i denne specielle situation. det har i øvrigt været sådan, at man i maratonløb har haft længere vindue til at klare en kvalifikation end de andre discipliner«.

Hvorvidt de danske atleters kvalifikationer holder til 2021, kommer der ikke en afklaring, før det ligger helt fast, hvornår OL næste år skal afvikles. De datoer har indflydelse på kvalifikationsperioderne.

Med hensyn til mulighederne i et OL-maratonløb i 2021 har This Nijhuis et klart ønske.

Okay at løbe om natten

»Jeg har haft god fremgang i mine fire maratonløb, men det er mit klare mål at blive endnu hurtigere, og det vil jeg naturligvis arbejde hen imod. I Tokyo næste år håber jeg virkelig, at arrangørerne flytter maratonløbet tilbage til Tokyo efter flytningen til Sapporo, der var en hjernedød beslutning. Hvis man ikke vil løbe i stærk varme, skal man blive væk fra OL, og rammer en decideret hedebølge, må vi løbe i Tokyo om natten. Det kunne også give nogle forrygende billeder i en god sendetid i for eksempel USA«, forklarer Thijs Nijhuis.

»Men jeg tror egentlig ikke på, at de ændrer den beslutning«.

IOC og Japan har dog tirsdag ændret den vigtigste beslutning, nemlig at skubbe denne sommers OL væk fra corona-farezonen.


Læs mere:

Annonce

Læs mere