0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Med sine 53 internationale medaljer fra OL, VM og EM er Jeanette Ottesen dansk idræts mest vindende nogen sinde.

Jeanette Ottesen ser OL-udsættelsen som en kæmpe fordel: Nu kan jeg blive endnu stærkere og endnu hurtigere

At OL i Tokyo først bliver i 2021, er en fordel for både den mest rutinerede og den nye generation af svømmere.

Sport

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Midt i en for længst aftalt interviewaftale med Jeanette Ottesen begynder telefonen at brumme med beskeder, og de gule bjælker at sprede sig over alverdens medier.​

OL i Tokyo er udsat i et år, og selv om Jeanette Ottesen dermed kan se frem til at være 33 år, når og hvis hun som ventet formår at kvalificere sig til det, der vil være hendes femte OL-deltagelse, så betragter dansk idræts mest vindende nogen sinde at se udsættelsen som en fordel.

»Det giver mig et års mere forberedelse, et år til at komme i bedre form og til at blive endnu stærkere og endnu hurtigere. Jeg har kun været i gang i halvandet år, efter at have født et barn, og det er ikke lang tid at træne sig op mod et OL, så at jeg får et helt år mere, er en kæmpe fordel for mig. Det bliver rigtig, rigtig fedt«, siger Jeanette Ottesen om udsættelsen.

Det var faktisk i denne uge, de danske svømmere skulle have kvalificeret sig til årets OL ved Danish Open i Taastrup, der allerede i sidste uge blev udsat på grund af coronakrisen. Jeanette Ottesen havde glædet sig til det, der skulle være hendes blot anden topning af formen, siden hun blev mor. Den første var i forbindelse med VM i Gwangju sidste år, hvor hun nåede en finale i 100 meter butterfly, og i det hele taget er det bare gået den rigtige vej siden.

Fem gange OL

Nu kan hun blive en af blot 10 danskere, der skal til OL for femte gang, men ambitionsniveauet er steget betydeligt, siden hun som nybagt mor besluttede sig for, at karrieren ikke var slut endnu.

»Til at starte med kæmpede jeg for bare at komme med til OL, men som tiden er gået, og jo hurtigere jeg svømmer, er det klart, at jeg gerne vil være med, der hvor det sker. Jeg vil 100 procent gerne til OL og sparke røv«, fastslår Jeanette Ottesen.

Sammen med flere andre af de bedste danske svømmere har Jeanette Ottesen med Team Danmarks hjælp fået mulighed for at komme i vandet i København, naturligvis med alle de forbehold, den nuværende situation kræver.

»Jeg regner med at holde mig i gang frem til sommeren, deltage i et stævne og så holde en lang sommerferie, inden vi starter træningen igen«, lyder Jeanette Ottesens plan, som naturligvis kan blive overhalet af hele den nye virkelighed, verdens svømmere nu skal forholde sig til.

»Det er dejligt, at vi har fået en afklaring. Usikkerheden har påvirket svømmerne i meget høj grad«, siger Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion.

Sportschefen er glad

Usikkerheden fortsætter naturligvis med de mange ubekendte faktorer, der hersker i en coronaramt verden.

Men for Lars Green Bach vil det være den mest nærliggende løsning i forhold til den danske OL-kvalifikation, at Danish Open ’blot’ rykkes til en tilsvarende termin næste år.

Samtidig ligger der dog nu et EM på langbane i Budapest, der i første omgang er rykket fra maj til august i år, og næste år var der et VM på langbane, som nu næppe har nogen relevans.

Til gengæld kan Lars Green Bach også i forhold til dansk svømning finde masser af fordele ved udsættelsen. Efter afsked med profiler som Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis efter OL i 2016, er der gang i et generationsskifte, hvor et OL i 2020 for flere af de nye svømmere måske var lige tidligt nok i forhold til at være medaljekandidater.

Nu får lovende navne som Tobias Bjerg, Alexander Aslak Nørgaard, Mathias Zander Rysgaard og Rasmus Nickelsen yderligere et år til at fortsætte udviklingen.

»Vi har allerede været i gang med at kigge frem mod 2024, men der er nogle af de unge, der vil være et skridt længere fremme, når de skal til OL første gang«, siger Lars Green Bach.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?