Anders Antonson er kommet godt i gang ved VM i Glasgow, hvor han torsdag skal møde den stærke inder Kidambi Srikanth.
Foto: Jens Dresling

Anders Antonson er kommet godt i gang ved VM i Glasgow, hvor han torsdag skal møde den stærke inder Kidambi Srikanth.

Badminton

VM dag 3: De store drenge skal til at passe på, siger unge Antonsen

Der er dansk tema på onsdagens kampprogram, og det går ikke stille for sig. 10 kampe skal vi igennem med danske spillere, og de to første bød på sikre sejre til Danmark.

Badminton

Det var dagen, hvor det nærmest virkede som om, at danskerne havde sat sig på programmet. Første kamp stod i herredouble mellem den 16.-seedede duo Mathias Christiansen-David Daugaard, der skulle møde Bastian Kersaudy-Julien Maio fra Frankrig. Danskerne lagde sikkert fra start i første sæt, og modstanderne nåede aldrig rigtigt at puste dem i nakken.

Den danske herredouble hev sættet hjem 21-8, men fik lidt mere modstand i andet sæt, hvor publikum fik lov til at overvære langvarige, tandudtrækkende dueller.

Christiansen-Daugaard havde ført stabilt fra start med to point, indtil stillingen pludselig vendte til fransk fordel ved 13-14. Det ændrede dog ikke ved det solide spil fra danskerne, og det blev til dansk sejr, da de også tog andet sæt hjem 21-17.

Antonsen smasher sikker sejr hjem

Næste repræsentant for de rød-hvide farver på banerne i Glasgow var 20-årige Anton Antonsen, der skulle spille sin første VM-duel mod indonesiske Tommy Sugiarto.

Antonsen fik et fint forspring 4-1, men Sugiarto indhentede ham ved 6-6 og kom foran derfra med Antonsen lige i hælene. Tætte og lækre bolde flyver over nettet, der flere gange får Sugiarto til at falde på knæ og hænder for Antonsens sikre smash.

Netop et smash fra Antonsens side udlignede til 9-9, og han tog igen føringen og stak overlegent af fra indoneseren. Om det var bevidst, at et mash havde retning mod Sugiartos fødder eller skridt var interessant, men underholdende så det ud, når indoneseren hoppede på stedet. Første sæt endte således 21-15 til den 14.-seedede dansker.

De store drenge skal passe på

Andet sæt virkede som barnemad for Antonsen, der sikrede sin første VM-sejr med 21-9. Heller ikke efter kampen er han til at skyde igennem.

»Det var vigtigt for mig at holde pokerfjæset, så han ikke kunne se, når jeg begyndte at blive lidt træt i benene, og det gjorde jeg rigtig godt. Jeg tror lidt, at han følte, at det var som at spille mod en mur i dag, så det var rigtig, rigtig godt«, siger den danske herresingle.

I morgen skal unge Antonsen møde indiske Kidambi Srikanth, og det bliver en spændende duel. Men efter sejren i dag er en ting helt sikker:

»Det viser, at de store drenge skal begynde at passe på!«, siger Antonsen med et stort smil på ansigtet.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce