Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

direktør. En etapesejr i Tour de France er blandt de succeser Kurt Asle Arvesen opnåede hos Bjarne Riis.
Foto: LAURENT REBOURS (arkiv)/AP

direktør. En etapesejr i Tour de France er blandt de succeser Kurt Asle Arvesen opnåede hos Bjarne Riis.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Riis' populære nordmand styrer mod nye mål

Kurt Asle Arvesen, der oplevede sine største triumfer i dansk tjeneste, får job som sportsdirektør hos Sky.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I de seneste to sæsoner har den utvivlsomt mest populære norske cykelrytter i Danmark nogensinde, Kurt Asle Arvesen, medvirket til at få det ambitiøse britiske storhold Sky på succeskurs.

Men de færreste rød-hvide cykelentusiaster – og næppe heller Kurt Asle selv – glemmer, at den 36-årige nordmand oplevede karrierens mest lysende triumfer i dansk tjeneste, som strakte sig over i alt ni sæsoner fordelt med tre på Team fakta under Kim Andersens ledelse og seks på lønningslisten hos Bjarne Riis.

Højt værdsat i dansk tjeneste
Med søndagens Paris-Tours, hvor Arvesen susede over stregen som nr. 56, satte den 36-årige nordmand punktum for en flot karriere, og ligesom han var højt værdsat i dansk tjeneste, har han så afgjort også været det hos Sky.

LÆS ARTIKEL Det udmønter sig i, at Kurt Asle Arvesen fra 2012 er at finde i sportsdirektørstaben hos det britiske kollektiv, hvilket understreger i hvor høj grad ledelsen på et af verdens nok mest ambitiøse og velorganiserede mandskaber har fået øjnene op for de kvaliteter, nordmanden rummer. U23 verdensmester i 1997 Kurt Asle Arvesen nåede aldrig at vinde i de to år, han repræsenterede Sky, men når han så alligevel allerede er sikret fast job i de omgivelser, er det blot med til at fremhæve, at han besidder ganske anderledes stærkt efterspurgte evner. Nordmanden fejrede et eksplosivt indtog på den internationale scene, da han i 1997 i San Sebastian spurtede sig til en VM-titel i U23-kategorien, mens den lokale helt og senere nok så berømte Oscar Freire måtte tage til takke med sølvet. Året efter blev Arvesen professionel på det mindre italienske mandskab Asics, og han opererede uden overvældende succes i Støvlelandet til og med 2000. Kim Andersen satte fart på Arvesen På det tidspunkt fik Kim Andersen fingre i nordmanden og engagerede ham til det Team fakta mandskab, der med basis i Hammel Maskinfabrik og den cykelbegejstrede Sejer Nielsen familie, udviklede sig til en gevaldig succeshistorie på en beskeden økonomisk baggrund. Arvesen noteredes i den første del af samarbejdet med Kim Andersen for syv sejre med den imponerende bedrift på 10. etape i Giro d’Italia 2003 som højdepunktet. Da Team fakta lukkede, skiftede nordmanden – ligesom Kim Andersen – til Team CSC, og her blomstrede han for alvor op. Kurt Asle Arvesen sejrede bl.a. sammenlagt i Post Danmark Rundt i både 2004 og 2007, han gentog i sidstnævnte år også etapegevinsten i Giro d’Italia, og i 2008 slog han til på 11. etape i Tour de France. Bliver fulgt med varm interesse

Selvfølgelig har disse præstationer først og fremmest kastet glans over Kurt Asle Arvesen selv og norsk cykelsport. Men de har også haft en glædeligt afsmittende virkning på Danmark, og det er hævet over enhver tvivl at den lattermilde, optimistiske og altid ubetinget fightervillige nordmand herhjemme ville blive fulgt med varm interesse i sit fremtidige virke.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden