Tilfredshed. Lasse Norman (forrest) var med til at sikre to medaljer ved VM i Minsk.
Foto: Mindaugas Kulbis (arkiv)/AP

Tilfredshed. Lasse Norman (forrest) var med til at sikre to medaljer ved VM i Minsk.

Cykling

Succestræneren har en OL-trumf i baghånden

Overstrømmende ros til dansk cykelsport fra Team Danmarks direktør, Michael Andersen, efter verdensmesterskaberne.

Cykling

Efter en VM-indsats, som fremkalder overvældende anerkendelse ledsaget af anselige olympiske forventninger hos Team Danmarks direktør, Michael Andersen, kaster de rød-hvide baneryttere sig nu over udfoldelserne på landevejen, der udgør et væsentligt element i udviklingen af både de personlige ambitioner og de langsigtede forberedelser frem mod jagten på hæder i Rio de Janeiro 2016.

Og netop til denne OL-satsning har Danmarks Cykle Unions succestræner på banen, Casper Jørgensen, en trumf i baghånden til videreudvikling af det 4-kilomter-forfølgelseshold, der vender hjem fra Hviderusland med bronze og også har udgjort den base, hvorfra Lasse Norman er udsprunget som den lysende individualist med nyslået sølv i tilgift til det allerede erhvervede guld og bronze henholdsvis på den olympiske velodrom i London i august og VM-arenaen i Melbourne i februar sidste år.

LÆS OGSÅ »Endnu er alt kun på det planlæggende stadium, men jeg har allerede haft en meget indgående dialog med Alex Rasmussen, og jeg tror, der er en god chance for, at han melder sig tilbage under fanerne med henblik på OL i Rio«, siger Casper Jørgensen, der sammen med netop Rasmussen, Jens-Erik Madsen, Michael Færk og i den indledende tidskørsel Michael Mørkøv strøg helt til tops i den kollektive tempodisciplin ved verdensmesterskaberne i den polske by Pruszkow for fire år siden. »Meget afhænger naturligvis af, hvad der sker med Alex’ karriere, når han her midt i marts har udstået sin karantæne. Men jeg er overbevist om, at han er interesseret i at være med omkring holdet, og jeg så, hvor meget fart han kan tilføre, da han deltog i træningen frem mod OL«.


»Når det er sagt, vil jeg da gerne slå fast, at vi allerede med de fire ryttere, som sikrede bronzen ved dette VM, har en realistisk mulighed for at gå efter guldet i Rio. De har aldrig kørt så stærkt, som de gjorde her i Hviderusland, og de har aldrig været så tæt på Storbritannien og Australien. Og jeg kunne godt tænke mig, at vi allerede ved næste VM stiler direkte efter titlen«.

Fik det maksimale ud af VM
»Fra nu af gælder det først og fremmest om at holde dem samlet omkring banen i de år, der kommer. De behøver ikke nødvendigvis alle at deltage i de tre verdensmesterskaber, der venter inden, hvis de pludselig får andre prioriteter som f.eks. på landevejen. De skal blot hele tiden være en del af træningen og måske køre World Cup, så de er klar til at træde til ved de helt store opgaver«.

»Generelt synes jeg, at vi fik det optimale ud af VM-deltagelsen. Vi kommer hjem med de to medaljer, vi satsede på, og efter min mening tager det ikke det mindste fra Lasses præstation, at han ikke kunne gentage guldbedriften fra London. Han ydede sit maksimale, og vi må også have respekt for, at han i newzealænderen Aaron Gate mødte en konkurrent, der i de to dage var den bedste«.Danmarks Cykle Union er hos Team Danmark kategoriseret som verdensklasseforbund, og eliteidrætsorganisationens direktør, Michael Andersen, understreger da også kraftigt, at Lasse Norman, Rasmus Quaade, Casper Folsach og Mathias Møller ved VM har sørget for at fremhæve berettigelsen af den status.

»Det, rytterne har ydet i Hviderusland, er mere end godkendt«, lyder det spontant fra Michael Andersen.

»4-kilometer-holdet lagde ud med et med et fantastisk resultat ved for første gang at køre under 4 minutter og næsten matche Storbritannien og Australien, som hidtil har ligget en del foran os rent tidsmæssigt«.

»Det lover rigtigt godt frem mod OL, at vi allerede nu er så tæt på de nationer, som givetvis også vil være blandt vores værste rivaler i Rio«.

»Det er fire år siden, Danmark hentede guld ved VM i holdforfølgelsesløb, og det er en flot cadeau til dansk cykelsports talentudvikling, at det allerede nu er lykkedes at nå så langt med helt nye folk. Senest er det jo Mathias Møller, som er kommet til, og det viser bare, hvilket glimrende arbejde der gøres med ungdommen. Det gælder ikke kun banen, for også på landevejen hører Danmark hjemme i den internationale elite i de unge årgange«.

Norman er en verdensklasserytter

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Lasse Norman beviste både ved OL og VM sidste år, at han er en verdensklasserytter, og det formåede han efter min mening fuldt ud at leve op til endnu en gang. Omnium er cykelsportens mangekamp, og der kræves nogle helt særlige kvaliteter for at kunne begå sig i den. Dem har Lasse, og sølvet betragter jeg absolut som et topresultat«. »Det kan da godt være, at der måske internt i cykelsporten har været forhåbninger om at vende hjem med guld. Sådan er det heldigvis hos ambitiøse udøvere, men jeg synes, at facit var fantastisk. Og der er al mulig grund til at tro på, at der ligger guld og venter forude«, konstaterer Michael Andersen.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce