Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
2012. Stjernerne Jacob Fuglsang, Matti Breschel og Chris Anker Sørensen var med ved VM sidste år, men har endnu ikke bidraget med point i 2013.
Foto: GREGERS TYCHO (arkiv)

2012. Stjernerne Jacob Fuglsang, Matti Breschel og Chris Anker Sørensen var med ved VM sidste år, men har endnu ikke bidraget med point i 2013.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske talenter redder VM for etablerede landsmænd

Danmark avanerer stærkt på den europæiske rangliste efter den seneste måneds forrygende resultater.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når der om fire måneder dystes om VM-medaljer på en krævende rute i Toskana, er der gode muligheder for, at Danmark kan stille med dobbelt så stor en trup som sidste år, da Jakob Fuglsang, Matti Breschel og Chris Anker Sørensen repræsenterede de rød-hvide farver i Valkenburg.

Og det bliver givetvis etablerede professionelle som eksempelvis de tre ovennævnte, der kommer til at besætte de seks pladser, som efter alt at dømme vil være til rådighed, selv om det er ryttere på de lavere rangerende danske mandskaber, der med deres resultater baner vejen for den glædelige udvikling.

Ingen chance på WorldTour ranglisten For mens aktørerne på holdene med ProTeam status ikke synes at have en jordisk chance for at bringe Danmark op blandt de 10 bedste nationer på WorldTour ranglisten, der har ret til ni VM-billetter, tegner situationen sig helt anderledes opmuntrende på den europæiske rangliste, hvor de seks bedst placerede lande, når den endelige opgørelse foretages midt i august, erhverver seks adgangskort. Den seneste status, som den internationale cykelunion, UCI, har foretaget, viser nemlig, at Danmark i det kontinentale hierarki efter en stribe forrygende resultater i den seneste måned er avanceret fra 12. til 9. pladsen. Danmark er nr. 4 i VM-kapløbetEftersom fem af de foranliggende lande, Frankrig, Italien, Holland, Spanien og Belgien, er mellem de 10 førende i WorldTour-sammenhæng og dermed berettiget til ni VM-billetter, indtager Danmark reelt positionen som nr. 4, når det handler om kvalifikationen til verdensmesterskaberne. De 10 danske ryttere, der har bidraget med point, har tilsammen scoret 675, hvilket er lidt over dobbelt så meget som for en måned siden, da kontoen viste 323. Klart foran de nærmeste rivalerForan sig har Danmark – bortset fra de fem nævnte – Ukraine med 762, Rusland med 709 og Tyskland med 683,25. De to andre nationer, der også netop nu er inden i VM-varmen, er Tjekkiet med 537,8 og Slovenien med 514, mens Østrig og Sverige med henholdsvis 449 og 397 følger på de to første pladser, som ikke udløser seks VM-billetter. De 10 danskere, der har bidraget med pointDansk topscorer er Michael Valgren (Team CULT Energy) med 126, mens den olympiske mester i omnium Lasse Norman (Blue Water Cycling) er noteret for 104, Martin Mortensen (Concordia Forsikring-Riwal) 98, Mathias Møller Nielsen (Blue Water Cycling) 65, Jesper Hansen (Team CULT Energy) 63, Martin Pedersen (Christina Watches-Onfone) 58, Kristian Haugaard (Team Leopard-Trek) 49, Patrick Clausen (Team CULT Energy) 40, Alexander Kamp (Team CULT Energy) 40 og Magnus Cort 8Team CULT Energy) 32. Bortset fra Martin Mortensen og Martin Pedersen er der tale om en række af dansk cykelsports lovende unge talenter i alderen fra 19 til 22, og selv om de altså næppe er inde i billede til elitens VM i Firenze, vil flere af dem givetvis være at finde på U23 landsholdet ved samme lejlighed. Michael Valgren tredjebedste U23 rytter i EuropaRanglisten afslører også, at den 21-årige Michael Valgren, der for nylig sluttede som samlet vinder af det luxembourgske Flèche du Sud og tidligere slog til for anden sæson i træk i U23 udgaven af Liège-Bastogne-Liège, i øjeblikket er den tredjebedste U23 rytter i Europa. Valgren overgås kun af den franske sprinterbegavelse, Brian Coquard (Europcar), og hollænderen Dylan Van Baarle (Rabobank Continental). Coquard er nr. 1 på den overordnede rangliste, hvor Michael Valgren er på 18. pladsen med Lasse Norma som nr. 25. Team CULT Energy nr. 17 blandt 117 firmahold

Team CULT Energy er rykket op som nr. 17 i firmaholdenes hierarki, hvor i alt 117 er registreret med point, men det er værd at bemærke, at 10 af de mandskaber, der ligger foran sportschef Michael Skeldes tropper opererer som Pro Conetinental Team, hvilket vil sige at de hører hjemme i den internationale 2. division, mens Team CULT Energy udfolder sig i 3.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden