Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
skifte. Michael Valgren opfattes som et af de største danske cykeltalenter i nyere tid.
Foto: Eric Cornu (arkiv)

skifte. Michael Valgren opfattes som et af de største danske cykeltalenter i nyere tid.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bjarne Riis giver dansk stortalent treårig kontrakt

21-årige Michael Valgren fra Team CULT Energy bliver professionel hos Team Saxo-Tinkoff.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Staben af professionelle danske cykelryttere på højeste niveau udvides yderligere fra den kommende sæson, idet den 21-årige Michael Valgren (Team CULT Energy) netop har indgået en treårig aftale med Team Saxo-Tinkoff.

Bjarne Riis har længe haft kig på sin unge landsmand, og allerede sidste sæson udtrykte han stor interesse for Valgren, efter at denne slog til i U23 udgaven af Liège-Bastogne-Liège.

Den præstation gentog stortalentet i år, da han efter en flot finaleoffensiv nåede til mål i Liège ni sekunder foran sin nærmeste konkurrent.

Vandt etapeløb i Luxembourg Michael Valgren har i denne sæson desuden vundet det luxembourgske Flèche du Sud efter at have sikret sig førertrøjen med sejr på 3. etape.

Læs også

Han blev i starten af maj nr. 2 i U23 rytternes version af det tyske storløb Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Her blev Valgren kun overtrumfet af landsmanden og den olympiske guldvinder Lasse Norman, som allerede for noget tid siden skrev kontrakt med amerikanske Garmin-Sharp.

Senest er Michael Valgren på internationalt plan blevet nr. 9 i Thüringen Rundfaht, der ligeledes er forbeholdt U23 aktører.

Det løb vandtes af hollænderen Dylan Van Baarle foran Lasse Norman, og de to er fra 2014 holdkammerater hos Garmin-Sharp. Er godt med i Post Danmark Rundt


I øjeblikket kører Michael Valgren Post Danmark Rundt, hvor han efter de to første etaper er at finde i den gruppe af ryttere, der fra nr. 12 til og med 70 er noteret for et minus på 21 sekunder til et andet af Team CULT Energys fremtidshåb Magnus Cort.

Den langvarige aftale – sædvanligvis tilbydes nyprofessionelle toårige kontrakter – understreger i øvrigt også, at Bjarne Riis tilsyneladende ikke nærer alvorlige økonomiske bekymringer omkring fremtiden, selv om han har afbrudt samarbejdet med den ene af sine hovedsponsorer, den russiske rigmand Oleg Tinkov. Et af de største talenter i nyere tid


»Michael er et af de største talenter i dansk cykelsport i nyere tid, og jeg ser meget frem til at skulle arbejde sammen med ham«, fastslår Bjarne Riis.

Læs også

»Gutten har et kæmpe potentiale og alt det, der skal til for at blive succesfuld, men samtidig er der stadig også meget at arbejde med«.

»Sammen har vi lagt en plan for ham, og hvis han fortsætter med at udvikle sig og vokse som professionel, så bliver han en rytter, vi kommer til at høre meget til i fremtiden«. Drengedrømmen er gået i opfyldelse

Michael Valgren er ovenud glad for de spændende perspektiver, der nu tegner sig for de kommende år. »Det er på mange måder en drengedrøm, der er gået i opfyldelse«, siger Michael Valgren. »Hos Team Saxo-Tinkoff får jeg både den udfordring og den sikkerhed, jeg ønsker. Jeg starter i et velkendt miljø, efter jeg flere gange har været med holdet på træningslejr, men det, der virkelig gjorde forskellen for mig, er de samtaler, jeg har haft med Bjarne om min udvikling«. »Jeg ved, at det bliver hårdt arbejde, men jeg glæder mig vildt meget til udfordringen«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden