Tilfældigheder. »Få og små ting kan afgøre, hvilken retning ens liv det går«, siger den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen, der har skrevet en bog om sit misbrug af doping. - Foto:
Foto: MIRIAM DALSGAARD (arkiv)

Tilfældigheder. »Få og små ting kan afgøre, hvilken retning ens liv det går«, siger den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen, der har skrevet en bog om sit misbrug af doping. - Foto:

Cykling

Michael Rasmussen: Jeg vil altid ærgre mig over, at jeg ikke vandt Tour de France

Et enkelt telefonopkald kunne have gjort 'Kyllingen fra Tølløse' til vinder af Tour de France 2007, siger han.

Cykling

Selv om han med sin nye bog, 'Gul feber', og ikke mindst endnu mere detaljerede forklaringer over for antidopingmyndighederne vil gøre op med den syge dopingkultur i cykelsporten, vil det altid ærgre Michael Rasmussen, at han ikke vandt Tour de France 2007 med ulovlige midler.

»Jeg ville lyve i helt afsindig grad, hvis jeg sagde, at jeg ikke ærgrede mig over det«, siger Michael Rasmussen til Politiken og forestiller sig, at en enkelt telefonopringning kunne have ændret såvel hans som løbets historie.

Michael Rasmussen førte Tour de France, da han med fire etaper tilbage blev taget ud af løbet af sin arbejdsgiver, Rabobank-holdet. Årsagen var, at danskeren var blevet taget i så mange modstridende oplysninger om sine såkaldte whereabouts under forberedelserne til Tour de France, at det blev vurderet som umuligt at lade ham køre videre.

Den udslagsgivende faktor var, at den tidligere italienske toprytter Davide Cassani i sin egenskab af tv-kommentator havde fortalt, at han havde set Michael Rasmussen træne i Italien på et tidspunkt, hvor han hævdede at være i Mexico.

»Hvis jeg ikke havde mødt Cassani, så havde jeg vundet Tour de France - det er helt sikkert«, siger Michael Rasmussen.

»Jeg har også ærgret mig over, at jeg ikke bare ringede ham op og sagde: Hold nu kæft. Han har aldrig sagt en lyd. Han har været værelseskammerat med Rolf Sørensen. Davide Cassani er en kæmpe harddisk, der ligger fyldt med viden, som han aldrig nogensinde har tømt over for nogen. Han har aldrig indrømmet over for nogen, at han har taget doping selv. Han har vundet, jeg ved ikke, hvor mange cykelløb i Italien – nogle af de hårdeste cykelløb. Han har været professionel i 15 år, så han kender det miljø indefra«.

Afgørende tilfældigheder
»Og hvis jeg havde bedt ham om at tie stille, jamen, så havde han da gjort det. Det har han selv fortalt mig«, siger Michael Rasmussen og pointerer, hvordan tilfældigheder påvirker tilværelsen.

Læs også

»En time efter at jeg skrev min kontrakt under med Rabobank, blev jeg ringet op af Manolo Saiz fra Once-mandskabet, som ville have mig. Var jeg havnet der i stedet for, havde jeg været en del af Operacion Puerto. Få og små ting kan afgøre, hvilken retning ens liv det går«, konstaterer han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce