0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rasende seksdageskonge truede med at gå

Bruno Risi var stærkt utilfreds med forholdene i Ballerup Super Arena.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Træk. Det trak på feltet, da en port blev åbnet i Ballerup Super Arena, og det fik seksdagesstjernen Brunu Risi til at tænde af.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sindene var voldsomt i kog mod slutningen af den anden nat i det københavnske seksdagesløb.

Den schweiziske vinterbanekonge Bruno Risi truede rent ud med at forlade sin afskedsoptræden før tid, fordi det i den sidste jagt trak voldsomt i hallen, og indbyrdes mellem rytterne var der også bataljer.

Det var således tydeligt, at Risi og belgieren Iljo Keisse var alt andet end enige om det, der foregik på banen, men inden rytterne gik til ro, var der dog gydt olie på vandene, og Risi kunne sammen med sin landsmand og makker Franco Marvulli køre æresrunde som nyt par på førstepladsen i cykelshowet på vestegnen.

Risi rasede over træk i hallen
»Der skete det, at en port ind til hallen blev åbnet, fordi forskellige varer skulle transporteres ind og ud. Det foregik, mens rytterne endnu var i aktion, og det blev for meget for Risi«, fortæller løbsarrangør Henrik Elmgreen.

»Han meddelte, at han var klar til at pakke sammen, men så galt gik det jo heldigvis ikke. Episoden understreger, at Risi er virkelig opsat på at vinde her i Ballerup og ikke ønsker, at noget skal gribe forstyrrende ind i hans planer«.

»Jeg kunne også tydeligt mærke, at det trak i hallen, og det er helt oplagt, at det kan udsætte rytterne for en helbredsrisiko. Det var det, der gjorde Risi så ophidset, men han var da faldet ned igen, da han skulle ud på æresrunde«.

Schweizerne en omgang foran
Schweizerne er, når strabadserne genoptages i eftermiddag, en omgang foran de tre øvrige kandidater til den endelige sejr, men det skyldes først og fremmes, at Risi-Marvulli med gevinst i den afsluttende jagt sikrede sig tilstrækkeligt mange point til at blive godskrevet en bonusrunde.

De fører således nu med 107 point, mens Robert Bartko, Tyskland-Iljo Keisse, Belgien med 91, Alex Rasmussen-Michael Mørkøv med 84 og hollænderne Danny Stam-Peter Schep med 43 følger på de næste pladser.

Temperamentet slog gnister
Når Bruno Risis temperament slog gnister, skyldes det utvivlsomt også, at han undervejs i aftenens program havde en kontrovers med Iljo Keisse, og meningsudvekslingerne mellem de to gjorde det helt klart, at de ikke havde den samme opfattelse af, hvordan tingene skulle gribes an.

Samtidig havde den 41-årige schweizer rigeligt at gøre med at markere sig overfor de danske himmelstormere Alex Rasmussen og Michael Mørkøv.

Efter at Risi i torsdagens åbningsjagt havde visse problemer, fordi han ikke havde været med i seksdagesløbet i Berlin, viste han sig i en væsentligt stærkere udgave i nat.

Det lægger op til, at styrkeprøven mellem de danske verdensmestre i parløb og schweizerne, der to gange tidligere har siddet på VM-tronen, bliver det altafgørende, overordnede element i den aktuelle kappestrid.

Hidsig duel mellem schweizerne og par nr. 7
I nat var det Risi-Betschart, som var på forkant, mens par nr. 7 som hjemmebanefavoritter måtte affinde sig med, at der flere gange, når det gik allermest hektisk til, etableredes en fælles front mod dem.

Det demonstreredes eksempelvis, da danskerne angreb med knap 20 minutter tilbage af den udmarvende timejagt. Hurtigt sikrede de sig et forspring på en halv omgang, men meget mere blev det heller ikke til, før schweizerne skruede op for turboen i det jagtende felt.

Fik hjælpende hånd af Bartko
I cirka fem minutter kæmpede Rasmussen-Mørkøv for at erobre den runde, som kunne have bragt dem alene i spidsen for både jagten og seksdagesløbet.

Da Robert Bartko, som også har en høne at plukke med danskerne, efter at de snuppede sejren for næsen af ham og makkeren Roger Kluge i Berlin, besluttede sig for at give schweizerne en hjælpende hånd, spoleredes verdensmestrenes offensiv imidlertid.

Par nr. 7 tror stadig på sejren
»Der er lang vej endnu, og der er bestemt ikke sket noget, som ændrer på, at vi stadig er overbevist om, at vi kan vinde dette løb«, siger Alex Rasmussen.

»Det er åbenlyst, at Risi er blevet klart bedre og ligeledes, at han havde noget, han skulle prøve at sætte på plads efter den første aften«.

»Nu har vi set, at det langt fra bliver så let for os, som det måske kunne tyde på i åbningsjagten, og det passer os helt fint. Vi er begge ovenpå og opfatter det bestemt ikke som et nederlag, at schweizerne nu fører«.

Alex Rasmussen lukket inde i spurten
»Også fordi vi jo hurtigt får den omgang tilbage, som de nu er foran os. Allerede her i løbet af lørdagen scorer vi tilstrækkeligt mange point til, at vi også noteres for en bonusrunde«.

Par nr. 7 forsøgte af afgøre nattens s