satsning. Team Saxo Banks nye japaner, Takashi Miyazawa (tv), ses i en spurt i et tidligere løb.
Foto: DITA ALANGKARA (arkiv)/AP

satsning. Team Saxo Banks nye japaner, Takashi Miyazawa (tv), ses i en spurt i et tidligere løb.

Cykling

Bjarne Riis åbner en tredje front

Team Saxo Bank indleder Tour de Taiwan med to mand i top 10.

Cykling

Samtidig med, at holdet er repræsenteret i de to store europæiske WorldTour arrangementer Paris-Nice og Tirreno-Adriatico, har Team Saxo Bank i dag sendt ryttere i aktion på en tredje front.

Bjarne Riis’ mandskab er nemlig til start i det syv dage lange Tour de Taiwan, som indledtes med et gadeløb på en 10,4 km lang rundstrækning, der skulle gennemkøres fem gange.

Cirka halvvejs etableredes et syvmands udbrud, hvor Saxo Bank havde japaneren Takashi Miyazawa med, og efter at en enkelt af lykkeridderne var faldet fra, holdt offensiven forfølgerne på afstand med den 25-årige australier Anthony Giacoppo (Genesys) først over stregen.

Overrumplede sine ledsagere
Giacoppo overrumplede sine ledsagere med et angreb i finalen, hvilket bragte ham i mål to sekunder foran de øvrige, hvor Miyazawa besatte sjettepladsen, mens Saxo Banks argentiner Lucas Sebastian Haedo 13 sekunder senere vandt hovedfeltets spurt og dermed blev nr. 7 på etapen.

Læs også Også det danske holds tre andre deltagere australieren Jonathan Cantwell, Christopher Juul-Jensen og ukraineren Volodomyr Gustov var som henholdsvis nr. 14, 25 og 47 at finde i den gruppe på 80 mand, der fulgte umiddelbart efter udbryderne. Blev lukket inde i spurten»Takashis opgave var at dække alle udbrud, så han løste sit job perfekt ved at komme med i det afgørende«, fastslår Team saxo Banks australske sportsdirektør Bradley McGee. »I den sidste kurve inden spurten blev han lukket inde, men han sikrede sig nogle bonussekunder undervejs, så han ligger nr. 4 i klassementet«.

Læs også

For Anthony Giacoppo, der kører for hjemlandets Genesys mandskab, som hører hjemme i den internationale 3. division, er der tale om karrierens fornemste gevinst, men den kan vise sig at blive starten på et større eventyr.

Håber på professionel karriere
Om nogle måneder kaster australieren sig nemlig over cykelsporten på fuld tid, og hans nuværende sportsdirektør Andrew Christie-Jones satser på, at Giacoppo bliver den fjerde af hans ryttere, som indenfor de seneste år er blevet professionel på højeste niveau.

Læs også

I 2009 skete det for Richie Porte, som fik kontrakt med Team Saxo Bank, året efter for William Clarke, der kom til Leopard-Trek og inden denne sæson for Nathan Haas, der også havde Bjarne Riis’ interesse, men som foretrak Garmin-Barracuda.

Saxo Bank det eneste hold med World Tour status

Tour de Taiwan er i denne sæson rykket op i den tredje højeste løbskategori og har deltagelse af i alt 21 mandskaber. Team Saxo Bank er det eneste med WorldTour status, mens Androni-Giocattoli, RusVelo og Champion System fra næstbedste niveau er med.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce