Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sjælden dansk jubeldag for unge cykelryttere

Mathias Møller og Michael Valgren sørgede for to samlede danske etapeløbssejr på samme dag.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Både i den tyske metropol Berlin og i den luxembourgske provinsby Esch sur Alzette tæt på den franske grænse gav unge danske cykelrytteres præstationer i dag anledning til overstrømmende jubel.

Samlede danske etapeløbssejre hænger bestemt ikke på træerne, og to af slagsen på en og samme dag hører til de deciderede sjældenheder, men begge steder lykkedes det at holde fast i de slidsomt erhvervede førertrøjer.

Kom sikkert i mål på sidste etape
Såvel 19-årige Mathias Møller i Tour de Berlin som den to år ældre Michael Valgren i Flèche du Sud, der begge var strøget til tops i klassementet i fredags, formåede med værdifuld assistance fra deres respektive holdkammerater på Blue Water Cycling og Team CULT Energy at nå sikkert til vejs ende på sidste etape, og det var rigeligt for de to himmelstormere blot at komme i mål med hovedfeltet.

Hverken i det tyske arrangement, hvor der tilbagelagdes 183 km på ruten Berlin-Premnitz-Berlin, eller på de 136 km i Luxembourg med start og mål i Esch, medførte de afsluttende strabadser nemlig nogen ændringer i den samlede stilling.

Tempostyrken afgørende for podieplaceringerne
Det betød, at VM-bronzevinderen og junioreuropamesteren i holdforfølgelsesløb Mathias Møller sluttede fem sekunder foran hollænderen Sjurs Roosen (Cyclingteam Jo Piels), mens landsholdskollegaen, den olympiske guldvinder i omnium Lasse Norman, på tredjepladsen var 19 sekunder bagud, efter at tyskeren Willi Willwohl var noteret for sin tredje etapesejr i træk.

De danske placeringer understreger vigtigheden af at være i besiddelse af tempokvaliteter for at kunne begå sig i mindre etapeløb, for det var på enkeltstarten i fredags, at grunden til den rød-hvide succes blev lagt.

Alex Rasmussen vandt i 2006 foran Cavendish
Her sejrede Lasse Norman, mens Mathias Møller, der var blevet nr. 2 på 1. etape, da et udbrud holdt hjem, besatte tredjepladsen og overtog førertrøjen.

Adskillige danskere har gennem tiderne stået på podiet i Tour de Berlin med Alex Rasmussen som den seneste vinder af løbet. Da den nuværende Garmin-Sharp professionelle slog til i 2006, besatte en vis Mark Cavendish andenpladsen.

Flot holdindsats sikrede sejren
I Flèche du Sud demonstrerede Team CULT Energy atter en fornem holdindsats ved at kontroller farten i feltet, så ingen udbryderne nået at få mere end to et halvt minuts forspring.

To ryttere holdt hjem med amerikaneren Oscar Clark (Hincapie Sportswear) som vinder få sekunder foran det felt, hvor Michael Valgren krydsede stregen som nr. 37.

Dermed bevarede den dobbelte vinder af U23 rytternes Liège-Bastogne-Liège problemfrit den lille, men altafgørende afstand på to sekunder til Mirco Saggiorato fra det schweiziske U23 landshold og fire til etapesejrherrens landsmand og holdkammerat Joey Rosskopf.

Kasper Klostergaard (Concordia Forsikring-Riwal) sluttede som nr. 9 i løbet 1.08 minut efter Valgren.

Sæsonen er gået over forventning
»Det er en stor sejr for mig, og jeg er rigtig glad for den«, siger Michael Valgren.

»Et blik på de navne, der før har vundet løbet, viser, at jeg er kommet i selskab med rigtigt mange stærke ryttere, så derfor betyder førstepladsen ekstra meget for mig«.

»Det er prikken over i’et i en sæson, der hidtil er gået over forventning, men jeg har også haft et fantastisk hold bag mig. Sejren var aldrig rigtigt i fare takket være kammeraterne, og derfor var jeg heller aldrig bange for at miste føringen«.

Også succes på hjemmebane
Team CULT Energy havde også på hjemmebane en forrygende dag, da holdet sejrede i anden afdeling af Post Cup ved Magnus Cort – nr. 3 i årets U23 udgave af Flandern Rundt - der tog chancen 700 m fra mål og holdt hjem med otte sekunders forspring til sine to ledsagere i løbets næstsidste fremstød Christofer Stevenson (Concordia Forsikring-Riwal) og Magnus Kilsgaard (Team Cycling Culture).

For Aske Vorre (Blue Water Cycling) var en ottendeplads tilstrækkeligt til at overtage den samlede føring i den gennemgående sæsonkonkurrence, efter at han i første afdeling var blevet nr. 2 bag André Steensen (Team CULT Energy),

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden