Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
stærk. Rafal Majka kom godt gennem Polen Rundt og kan nu blive en af Bjarne Riis' trumfer i Vueltaen.
Foto: Fabio Ferrari (arkiv)/AP

stærk. Rafal Majka kom godt gennem Polen Rundt og kan nu blive en af Bjarne Riis' trumfer i Vueltaen.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Riis stiller med stærk Vuelta-trup uden Contador

Team Saxo-Tinkoff holder fast i topplacering på verdensranglisten.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om Team Saxo-Tinkoffs spanske superstjerne Alberto Contador ikke stiller op for at forsvare sidste års samlede triumf i Vuelta a Espana, er det danske mandskab uhyre stærkt repræsenteret i rundturen på den iberiske halvø, der afvikles fra 24. august til 15. september.

Med slutplaceringer som henholdsvis nr. 4 og 10 i det netop overståede WorldTour løb Polen Rundt har Rafal Majka og Chris Anker Sørensen dokumenteret, at de er parat til den resterende del af sæsonen.

Læs også

De får i Vueltaen selskab af blandt andre det danske mandskabs mest succesrige aktør i denne sæson tjekken Roman Kreuziger og ireren Nicolas Roche, der ligeledes var med til at hjemføre sejren i holdkonkurrencen i Tour de France.

Kreuziger går efter etaperesultater
Kreuziger, der sluttede som nr. 5 sammenlagt i Touren, og Roche beviste i Clasica San Sebastian forrige lørdag, hvor de blev henholdsvis nr. 3 og 5, at de er sluppet fra de franske strabadser med en lovende form, men den 27-årige tjekke regner nu ikke med, at det er ham, der først og fremmest skal satses på i Vuelta a Espana.

Læs også

»Det er nok snarere Majka, Roche eller Chris Anker, der skal hævde sig i den sammenhæng, mens jeg først og fremmest stræber efter etaperesultater og efter at bygge formen op til VM i Italien«, siger Roman Kreuziger, der under en kort pause i aktiviteterne blev modtaget af hjemlandets ministerpræsident Jiri Rusnok og hyldet for sine præstationer. På højdetræningslejr i Italien


Kreuziger indleder i dag sammen med en række holdkammerater en højdetræningslejr i Livigno netop med henblik på den forestående opgave i Spanien.

Læs også

Hvad Chris Anker Sørensen angår, har han tilkendegivet nogenlunde samme intentioner som Kreuziger med sin deltagelse i Vuelta a Espana, så det mest sandsynlige er, at Rafal Majka, der sidste år optrådte som værdifuld hjælperytter for Contador, bliver Team Saxo-Tinkoffs bedste bud på en overordnet topplacering i den tre uger lange udfordring. Team Saxo-Tinkoff lægger afstand til Astana


Bjarne Riis’ tropper har i øvrigt styrket positionen på verdensranglisten efter Polen Rundt. Team Saxo-Tinkoff er stadig at finde som nr. 4, men har med 770 point lagt yderligere afstand til Astana, der på femtepladsen har 678.Ved den foregående opgørelse var forskellen mellem de to hold kun på 38 point.

Britiske Sky fører fortsat med 1.411 point foran Movistar med 1.115 og Katusha med 941.

Læs også

Det danske mandskabs point er scoret af Kreuziger med 308, Contador 252, Majka 127, Michael Rogers 53 og Roche 30.

Det er kun de fem bedste på hvert hold, der bidrager til regnskabet, så derfor tæller de fire point ikke med, som Chris Anker Sørensen hentede for sin tiendeplads i Polen. Kun fire danskere har scoret point

Det gør de til gengæld til den danske konto på nationsranglisten, selv om de ikke ændrer på den rød-hvide 18. plads i denne sammenhæng. Danmark er noteret for 166 point, og heraf står Jakob Fuglsang (Astana) for de 160, mens Matti Breschel (Team Saxo-Tinkoff) og Alex Rasmussen (Garmin-Sharp) har lavet hver et.

Læs også Næste WorldTour løb, hvor der uddeles ranglistepoint er det hollandsk-belgiske Eneco Tour fra 12. til 18. august. Her stiller den nykårede vinder af Post Danmark Rundt, hollænderen Wilko Kelderman (Belkin) i øvrigt op som en af favoritterne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden