Ups. De danske favoritter i par nr. 7 må se deres position alvorligt truet efter den midlertidige krise, der opstod i gårsdagens timejagt.
Foto: Lars Rønbøg/Frontzonesport

Ups. De danske favoritter i par nr. 7 må se deres position alvorligt truet efter den midlertidige krise, der opstod i gårsdagens timejagt.

Cykling

Par nr. 7 alvorligt truet efter kortvarig krise

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen nåede at tilbageerobre førstepladsen i seksdagesløb takket være ny flot pointhøst.

Cykling

Takket være en ny, massiv pointindtjening er Michael Mørkøv og Alex Rasmussen også at finde på førstepladsen i det københavnske seksdagesløb, når strabadserne genoptages ved middagstid i Ballerup Super Arena.

Men de danske favoritter i par nr. 7 må se deres position alvorligt truet efter den midlertidige krise, der opstod i gårsdagens timejagt.

Her satte de en omgang til over for deres eneste rivaler Leif Lampater, Tyskland-Marc Hester og den rent tyske duo Robert Bartko-Marcel Kalz, hvilket midlertidigt kostede dem føringen.

Sikrede sig en bonusrunde
Den tilbageerobrede de imidlertid, inden den tredje dag i kappestriden var tilendebragt, fordi deres kraftige satsning på flere af de indlagte konkurrencer styrkede deres pointkonto så gevaldigt, at de blev godskrevet en bonusrunde.

Mørkøv og Rasmussen er noteret for 219 point, Lampater-Hester for 189 og Bartko-Kalz for 168, mens østrigerne Andreas Müller og Andreas Graf er en omgang efter med 81 point.

Dermed står Lampater og Hester til inden længe også at runde de 200 point, som udløser bonus, og når det sker må par nr. 7 atter se sig stødt fra tronen.

Næsten som at skulle begynde forfra
»Det er lidt, som om vi skal til at begynde forfra, fordi vi mistede den omgang. Og det ser bestemt ikke ligeså lyst ud, som det gjorde for et døgn siden«, konstaterede Michael Mørkøv umiddelbart efter, at lørdag nats udfordringer var overstået.

»Jeg var lidt nervøs for, at Alex ville blive negativt påvirket af den drejning løbet tog, men heldigvis gik det stik modsat, så det reddede den sidste del af programmet for os«.

Mørkøv i gang med regnestykke
»For mig er det åbenlyst, at vi nu står over for en tysk front med Lampater, Bartko, Kalz og Andreas Müller, der nok repræsenterer Østrig i cykelsportssammenhæng, men jo tysker af fødsel, så vi er helt uden allierede i toppen«.

»Nu skal jeg lige til at regne på det, for jeg tror faktisk, det kan flaske sig sådan, at vi bliver det eneste par, der også kommer over 300 point. Så det kan vise sig at være den måde, vi skal vinde det tabte terræn tilbage på. Og jeg er faktisk fløjtende ligeglad med, hvordan det sker, bare vi står som vindere ved midnatstid tirsdag«.

Alex Rasmussen satte banerekord
Det var Mørkøvs og Rasmussens fremragende tempoegenskaber, der sørgede for, at de for anden dag i træk scorede langt flere point end de øvrige par.

Således vandt de 2 km forfølgelsesløbet i en tid, der var næsten fire sekunder bedre end den næstbedste duos. I en omgang på tid besatte Alex Rasmussen andenpladsen efter Marcel Kalz, og i 500 m på tid noteredes han efter at være sendt af sted af Mørkøv for 26.832 sekunder, hvilket svarer til en gennemsnitsfart på 67,08 km/t.

Dermed slettede han den banerekord på 27.134 sekunder, som han selv havde sat tilbage i 2006, da han dannede par med tyskeren Andreas Beikirch.

Måtte grave dybt i timejagt
»Jeg måtte virkelig grave dybt i timejagten, og jeg følte mig meget frustreret over, at de andre åbenbart havde besluttet sig for at rotte sig sammen mod os«, siger Alex Rasmussen.

»Nogle gange kan jeg godt lade mig slå ud af den form for modgang, men heldigvis var jeg i stand til at vende det nederlag, som det jo helt klart var, til noget positivt«.

»Jeg ville vildt gerne vise, at jeg havde noget i benene, og det lykkedes jo også, men jeg kunne også godt mærke, at tidskørslerne tappede på kræfterne, da vi som det sidste skulle køre omgang på tid«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce