retssag. Roman Kreuziger kan blive frataget sejren i Amstel Gold Race, hvis dopingsag går ham imod.
Foto: Peter Dejong (arkiv)/AP

retssag. Roman Kreuziger kan blive frataget sejren i Amstel Gold Race, hvis dopingsag går ham imod.

Cykling

Riis-stjerne trues af millionbøde og fire års karantæne

UCI kræver hård straf over Roman Kreuziger ved den internationale sportsdomstol.

Cykling

»Jeg har aldrig været dopet. Kryds fingre for mig«.

Sådan lød twitter-beskeden forleden fra Tinkoff-Saxos tjekkiske stjerne Roman Kreuziger som kommentar til, at Den Internationale Cykelunion, UCI, har appelleret den frifindelse for alle dopinganklager, som den tjekkiske olympiske komité nåede frem til i september.

Og den 28-årige tjekke, der blev hyret af Bjarne Riis i 2013, får brug for alle gode ønsker og meget mere, når hans sag skal behandles af den internationale sportsdomstol CAS.

Mistænkelige blodværdier i Astana-tiden

Det viser sig nemlig, at UCI anser Kreuzigers overtrædelser af antidoping reglementet for så alvorlige, at unionen stiller krav om fire års karantæne en gigantbøde på næsten seks millioner kroner samt annullering af alle tjekkens resultater fra 2011 og frem.

Læs også

Det var i 2011 samt en periode i 2012, da Kreuziger var ansat hos Astana, at UCI mener at kunne påvise så mistænkelige blodværdier i tjekkens biologiske pas, at det giver en kraftig indikation af anvendelse af ulovlige metoder.

Den tjekkiske olympiske komité, der er den øverste antidopingmyndighed i Kreuzigers hjemland, mener imidlertid ikke at det er bevist, at nationens cykelhelt har overtrådt reglerne, men den kendelse stiller hverken UCI eller den internationale antidopingorganisation Wada sig tilfreds med.

Mister i givet fald sejren i Amstel Gold Race

Hvis CAS følger UCI's påstand, vil det sige, at Kreuziger bliver frategt sejret i Amstel Gold Race og femtepladsen i Tour de France fra 2013.

I denne sæson har tjekken scoret 135 point til WorldTour-ranglisten bl.a. takket være placeringerne som nr. 3 i Tirreno-Adriatico, 7 i Liège-Bastogne-Liège og 8 i Tour de Suisse.

Læs også

Disse bedrifter vil i givet fald ligeledes blive slettet, men det får ikke indflydelse på det russiske mandskabs placering som nr. 3 på firmaholdenes rangliste. Her har Tinkoff-Saxo opnået 1.186 point, mens Omega Pharma-Quick Step på fjerdepladsen har 1.016.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce