FINALE. I aften afgøres det, hvor mange af brødrene Mørkøv, der skal hyldes i Ballerup.
Foto: FINN FRANDSEN

FINALE. I aften afgøres det, hvor mange af brødrene Mørkøv, der skal hyldes i Ballerup.

Cykling

Alle tre Mørkøv-brødre står på spring til podiet

Michael og Jesper dyster om de professionelles sejr, og Jacob er med fremme hos amatørerne.

Cykling

Gumlende på en håndfuld vingummi – af en speciel nærende slags og ordineret af Tinkoff-Saxos ernæringseksperter – gjorde Michael Mørkøv i tirsdagens tidlige timer, mens de sidste gæster sivede ud af Ballerup Super Arena, status over situationen i det københavnske seksdagesløb inden aftenens finale.

»Det her kan ikke glippe. Udviklingen i handikapjagten var perfekt for os, og med mindre der sker noget helt uforudset vinder vi også i aften«, konstaterede den 29-årige tidligere verdensmester i parløb, selv om stillingen viser, at han og Alex Rasmussen går ind til de afsluttende strabadser på andenpladsen en omgang efter løbets imponerende overraskelse, lillebror Jesper Mørkøv, som danner par med den rutinerede tysker Christian Grasmann.

Makkeren strutter også af optimisme

Og makkeren fra VM-guldtriumfen i 2009 i Polen – og i foreløbig otte sejrrige seksdagesfelttog – Alex Rasmussen, strutter ligeledes af optimisme.

»Jeg føler, at vi er ovenpå, og der var ikke på noget tidspunkt krise i handikapjagten på 75 km. Jeg tager intet for givet, men synes, vi har fungeret så godt sammen hidtil, at vi for fjerde gang skal have vores navne op på barrieren her i Ballerup, hvor alle de tidligere vindere står opført«, lyder det fra den firedobbelte verdensmester.

Er tæt på at erobre en bonusomgang

Baggrunden for den klippefaste tro på, at det efter to forgæves forsøg – i 2012 og 2014 – på at tilkæmpe sig pladsen øverst på sejrsskamlen for fjerde gang på hjemmebane, skal findes i den kendsgerning, at Rasmussen og Mørkøv i par nr. 7 kun er syv point fra at få godskrevet en bonusomgang, når de runder 300 point.

Det sker utvivlsomt allerede i en af aftenens første konkurrencer, hvorefter de bringer sig på højde med Jesper Mørkøv og Christian Grasmann, der ligesom de øvrige podieaspiranter, tyskerne Leif Lampater-Marcel Kalz og den belgisk-danske duo Jassper De Buyst-Marc Hester, ikke kan se frem til yderligere bonusrunder i dette løb.

Regner med at kunne kontrollere finalen

»Når vi får denne omgang, er vi tilbage i spidsen med omkring 100 point mere end Jesper og Grasmann og en runde foran tyskerne samt to foran De Buyst og Marc«, vurderer Michael Mørkøv.

»Det betyder, at vi kan kontrollere løbet, og efter at vi i lørdags for alvor fandt de rigtige takter frem igen, synes jeg, at vi har været virkelig godt i stand til det«.

»Det er bestemt ikke, fordi jeg ikke under Jesper en sejr, men det skal ikke være på Alex’ og min bekostning. Jesper har gjort store fremskridt i denne vinter, hvilket han også beviste med sin sejr ved EM i dernypace. Nu håber jeg bare, at alt det arbejde, han har lagt i det, og de resultater, han har opnået, kan skaffe ham flere seksdageskontrakter næste vinter, for det er hans store mål«.

Tredje Mørkøv-bror fører hos amatørerne

I øvrigt er der udsigt til, at alle tre brødre i den cykelbegavede Mørkøv-familie, skal hyldes på podiet i aften.

For ud over Michael på 29 og Jesper på 26 indtager Jacob på 24 sammen med sin blot 19-årige belgiske makker Mathias van Beethoven førstepladsen i amatørernes seksdagesløb på omgangshøjde med par nr. 7 i denne sammenhæng, to af dansk cykelsports andre talrige talenter Mathias Lindberg og den tidligere juniorverdensmester i parløb – med Mathias Krigbaum – Jonas Poulsen.

»Jacob har udviklet sig meget i denne vinter. Han har ikke satset på cykelsporten helt så målrettet, som Jesper og jeg har. Jacob arbejder fuldtids som tømrer, og jeg har stor respekt for, at han alligevel kan hævde sig så flot«, lyder det rosende fra storebror.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce