Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ude. Michael Skelde aner ikke, om han vil fortsætte i cykelsporten, efter at hans tid som sportsdirektør sluttede så pludseligt forleden.
Foto: Ernst van Norde.(arkiv)

Ude. Michael Skelde aner ikke, om han vil fortsætte i cykelsporten, efter at hans tid som sportsdirektør sluttede så pludseligt forleden.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Talentmager er den store taber i chokerende pengedrama

Den nu fyrede og hidtil så succesrige cykelboss Michael Skelde fortæller om sine følelser i forbindelse med ugens forbløffende hændelser.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter i en årrække at have fremstået som en central skikkelse i dansk cykelsports talentudvikling i sin egenskab af chef for det mandskab, der omkring årtusindeskiftet begyndte at operere på internationalt niveau under navnet Glud & Marstrand Horsens for i den netop afsluttede sæson at kulminere med succesrig fuldprofessionel optræden som Team Cult Energy, befinder Michael Skelde sig nu ude i det totale mørke i den idræt, der hidtil har fyldt så massivt i hans tilværelse.

Da virksomheden Cults ejer, Brian Sørensen, for lidt over en uge siden sendte chokbølger gennem den hjemlige cykelverden med sin pludselige melding om, at han trak det økonomiske stik til den dansk-tyske fusion, der skulle have videreført holdet i den globale 2.-division som Team Cult-Stölting, var Skelde ligeså lamslået som alle andre.

Og det skulle vise sig, at den 42-årige jyde blev det mest markante offer for det kuldsejlede projekt.

For da den øverste boss for det tyske firma Stölting Service Group, Hans Mosbacher, som var den partner, Cult skulle havde samarbejdet med, efter en lille uge kunne oplyse, at han havde fundet de nødvendige millioner til at dække den manglende danske kapital, så holdet kan fortsætte, var Michael Skelde den eneste, der ikke blev plads til.

»Det var så den anden store overraskelse i dette forløb. Jeg havde ikke på noget tidspunkt set det komme, at Cult ville bakke ud. Men jeg havde absolut heller ikke forestillet mig, at det skulle koste mig jobbet som sportsdirektør«, fortæller Michael Skelde.

Savner begrundelse for fyring

»Jeg er fuldstændig uvidende om årsagen til, at jeg blev fyret. Det er klart, at det er folkene med pengene, der bestemmer, men jeg synes godt, jeg kunne have fået en begrundelse for, hvorfor tyskerne ikke længere ønskede mig på holdet. Det har jeg stadig ikke fået, så jeg aner ikke, hvad årsagen er«.

På lønningslisten hos det, der nu kommer til at hedde Team Stölting Service Group, er fortsat 17 ryttere og heriblandt de syv danskere Lasse Norman, Rasmus Guldhammer, Mads Pedersen Rasmus Quaade, Michael Carbel, Michael Reihs og Alexander Kamp, som Michael Skelde har været med til at anbefale varmt.

»Jeg er sindssygt glad for, at holdet kører videre, selv om det bliver uden mig«, understreger Michael Skelde.

»Det havde ikke været til at bære, hvis de ryttere, der har stolet på mig, og som jeg har været med til at udvælge, pludselig skulle stå uden arbejde og se deres karrierer mere eller mindre spoleret. Hvis det var sket, ville jeg for alvor have følt, at jeg har svigtet, men nu har jeg lykkeligvis ingen hængepartier af den slags«.

»Heldigvis har de også under de nye forhold André Steensen som sportsdirektør. Han beviste her i efteråret under min sygdomsperiode, at han er parat til at tage et stort ansvar, og når jeg nu ikke selv kan være med, er det yderst betryggende for mig at vide, at de er i gode hænder hos André«.

Mens fremtiden således umiddelbart er sikret for de aktører, som Michel Skelde for de flestes vedkommende har arbejdet sammen med i længere tid, har den tidligere førstemand ingen anelse om, hvad der venter forude for ham selv og hustruen Christa, der i høj grad har været involveret i det østjyske cykelforetagende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det er jo næsten, som om ens barn er taget fra en. Det lyder måske dramatisk, men følelsen af fra det ene øjeblik til det andet slet ikke at være en del af det hold, som jeg selv har været med til at skabe, er altså temmelig voldsom«, fastslår Michael Skelde, der sluttede sin aktive karriere for en halv snes år siden og derefter fortsatte direkte over i ledergerningen.

På skiferie med familien

»Nu skal jeg på skiferie her mellem jul og nytår sammen med familien og nogle gode venner. Så får jeg lejlighed til at komme væk fra det hele og overveje, hvad jeg herefter skal foretage mig«.

»Det er totalt umuligt for mig lige nu at sige, om jeg bliver i cykelsporten og har mod på at begynde forfra. Det skal i hvert fald drøftes grundigt med familien«.

»Man kan jo også se det på den måde, at jeg nu har fået chancen for at beskæftige mig med noget helt andet. Tidligere har jeg ikke haft den mulighed, fordi jeg har været så dybt engageret i holdet og så mange har været afhængige af mig«.

Med Skeldes ufrivillige farvel og og holdets overgang på tyske hænder forsvinder et vigtigt led i den danske cykelsports fødekæde. Og inden for et par år er toppen således skåret væk, efter at Bjarne Riis solgte sit WorldTour-mandskab til den russiske milliardær Oleg Tinkov.

»Det er da en meget kraftig omvæltning på ganske kort tid, men jeg er stadig optimist, når det gælder sportens udvikling herhjemme«, funderer Michael Skelde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Vi råder over en overvældende talentmasse, og vi har omfattende mediebevågenhed, så der skulle være basis for at stable et stærkt hold på benene igen med en dansk stamme«.

»Hvem der så skal gøre det, er en anden sag. Jeg håber, at Bjarne Riis får gang i de planer, han tumler med, for efter min mening vil det være alle tiders, hvis han atter kommer på banen. Hans betydning som inspirator og igangsætter i dansk cykelsport har været uvurderlig og stærkt medvirkende til at fremkalde den interesse, som vi stadig lever højt på«.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden