Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sponsors farvel giver union smerteligt tab

DCU mister 60.000 kroner, fordi firmahold skifter fra dansk til tysk licens.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når de delegerede på Danmarks Cykle Unions kongres i januar skal vælge ny formand efter Niels Sørensen, der har valgt at trække sig et år før tid, præsenteres de også for en uventet pengemæssig lussing, som er affødt af den seneste halve snes dages dramatiske hændelser i den krævende idræt.

For selv om den tyske virksomhed Stölting Service Group har sørget for, at det hold, der oprindelig skulle have optrådt under dansk flag som Team Cult-Stölting, kan stables på benene trods Cults højst overraskende udtræden af projektet og dermed umiddelbart sikrede de syv implicerede danske rytteres fremtid, må den i forvejen økonomisk hårdt trængte union tage til efterretning, at det pludselige brud medfører et smerteligt økonomisk tab i tilgift til det rent sportslige.

Dyr ændring

»Det koster os 60.000 kr. i manglende indtægt, at holdet nu skal køre på tysk licens, og det er da et beløb, der kan mærkes«, fastslår DCU-sportschef Lars Bonde.

»Desuden er det yderst beklageligt, at vi ikke længere har det danske hold, som har været en meget betydningsfuld partner i udviklingen af vore talenter. Når det er sagt, var det meget opmuntrende at mærke den opbakning, der var fra andre mandskabers side, da situationen omkring Cult udviklede sig«, siger han.

Hvis der pludselig skulle dukke et andet tilbud op, som har min interesse, vil jeg ikke udelukke mig fra at kunne slå til.

»Kort efter at nyheden var kommet frem, fik jeg opringninger fra både Christian Andersen og Ricky Enø, der er sportsdirektører for henholdsvis Team colo-Quick og Team Trefor. De var straks parat til at hjælpe, men heldigvis viste det sig jo ikke at blive nødvendigt«.

Talent mangler endelig beslutning

Blandt dem, der måtte gennem nogle bevægede døgn, inden chefen for Stölting Service Group, Hans Mosbacher, havde tilvejebragt tilstrækkelig kapital til at sikre kollektivets overlevelse, er også det 20-årige stortalent Mads Pedersen, sølvvinderen fra junior-VM i 2013.

»Umiddelbart regner jeg da med at fortsætte, men jeg har ikke truffet den endelige afgørelse endnu«, siger Mads Pedersen, der torsdag aften i Ballerup Super Arena viste glimrende form, da han ved DM i omnium sikrede sig bronze efter banelandsholdets Casper Folsach og Daniel Hartvig.

»Som en del af den tyske redningsplan indvilgede vi i at gå ned i løn, uden at det dog drejer sig om ret meget. Men netop denne ændring betød, at vi fik muligheden for at lade kontrakten stå åben et lille stykke tid endnu, og det har jeg benyttet mig af,« siger han.

»Hvis der pludselig skulle dukke et andet tilbud op, som har min interesse, vil jeg ikke udelukke mig fra at kunne slå til, men det vil vise sig i løbet af de kommende dage, om det bliver aktuelt«.

»Efter den overraskende drejning, sagen tog midt i sidste uge, er det imidlertid meget betryggende at vide, at min karriere under alle omstændigheder kan fortsætte«.

Tysk overvægt

De øvrige danskere, der indgår i den nu tyskbaserede trup på i alt 17 ryttere, er Rasmus Guldhammer, Lasse Norman, Rasmus Quaade, Michael Carbel og Michel Reihs.

LÆS OGSÅ:

Den øverste sportsligt ansvarlige for Team Stölting Service Group, som har modtaget invitation fra Tour de France-skabet til både Tour of Qatar og Tour of Oman i februar, er tyskeren Jochen Hahn, der har landsmanden Gregor Willwohl og danske André Steensen som sportsdirektører.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden