Triumfjæger. Froome til forsvare sin Tour-titel og have guld ved OL.
Foto: Laurent Cipriani (arkiv)/AP

Triumfjæger. Froome til forsvare sin Tour-titel og have guld ved OL.

Cykling

Chris Froome skifter bil, men tager tre år mere hos Team Sky

Tour-kongen indleder sæsonen om en måned.

Cykling

Få timer efter, at storholdet Team Sky i dag meddelte, at det siger farvel til ærværdige Jaguar, der hidtil som bilsponsor har kastet et fornemt skær over det britiske cykelkollektiv, og i de kommende sæsoner i stedet drøner landevejene tynde i Ford, oplyste mandskabet, at der trods alt ikke brydes med traditionerne på den sportslige front.

Tværtimod satses der i de kommende år også knaldhårdt på den regerende Tour de France-konge Chris Froome som frontfiguren, og fra holdets aktuelle træningslejr på Mallorca kunne Team Skys enerådende chef Sir David Breilsford berolige de mange fans med, at det succesrige samarbejde fortsætter.

En fantastisk ambassadør for cykelsporten

»Chris er ikke alene en af verdens mest evnerige og dedikerede ryttere. Han er også en fantastisk ambassadør for cykelsporten«, fastslår Breilsford i en pressemeddelelse fra Team Sky.

» Han er en vindertype, og det er en enestående inspiration for holdet, at han nu har forpligtet sig til at blive hos os til udgangen af 2018. Chris er sulten efter mere succes, og vi er parat til at hjælpe ham, som vi hidtil har gjort«.

»Sidste år afstak vi vores 2020-vision, og den sigter i bund og grund mod, at vi konstant og uanfægtet skal fremstå som verdens førende cykelmandskab«.

»Når vi i 2020 ser tilbage på det forgangne årti, skal vi ikke alene have markeret os i de store rundture, men også i klassikerne«.

Stolt over at køre på et rent hold

Disse svulmende proklamationer levner ikke mange muligheder for tilbagetog, men Chris Froome holder sine kommentarer til den forlængede alliance på et knap så kompromisløst niveau.

»Team Sky har været altafgørende for de resultater, jeg har opnået, så det har ikke været svært for mig at fortsætte aftalen med holdet for de kommende sæsoner«, understreger Chris Froome.

»Vi deler de samme værdier, og jeg er stolt over at kunne køre på et hold, der kan vinde verdens største cykelløb rent«.

Stræber efter succes i både Tour og OL

»2015 var et fantastisk år for mig både professionelt og personligt {Froome blev far sidste år, red.) og det giver mig en gevaldig motivation til 2016. Jeg har meget store ambitioner i denne olympiske sæson, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang«.

Efter planen har Chris Froome noget overraskende sin første start fra 3. til 7. februar i det australske Herald Sun Tour, der dermed har fået en herlig og uventet appelsin i turbanen.

Efter besøget i Australien fortsætter Froomes satsning i Ruta del Sol midt i februar, og siden går det videre på en traditionel rute frem mod Tour de France med indledningen i Paris-Nice fra 6. til 13. marts.

Touren i juli er naturligvis højdepunktet, men Froome har også utvetydigt tilkendegivet, at han stræber mod olympisk hæder i både linjeløbet og på enkeltstarten.

Fakta:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce