TRADITION. Danmark har næsten altid haft et godt landshold til forfølgelsesløb. Og det ser også ud til at holde i 2016.
Foto: SJØRUP THOMAS (arkiv)/POLFOTO

TRADITION. Danmark har næsten altid haft et godt landshold til forfølgelsesløb. Og det ser også ud til at holde i 2016.

Cykling

Forrygende danske teenage-talenter sikrer OL-billet og snuser til World Cup-guld

Danmarks unge 4 km forfølgelseshold sikrer overraskende andenplads i tidskørslen i Hongkong.

Cykling

Med en forrygende præstation, der oversteg selv de vildeste forventninger, sikrede de fire danske teenagetalenter Casper Pedersen, 19 år, Niklas Larsen, 18, Frederik Rodenberg Madsen, 17, og Rasmus Lund Pedersen, 17, allerede i den indledende tidskørsel ved sæsonens sidste World Cup i banecykling i Hongkong endegyldigt Danmark billetten til den olympiske kappestrid i 4 km holdforfølgelsesløb om knap syv måneder i Rio.

Oven i købet har de fire unge danskere nærmest sensationelt fået færten af en plads på sejrsskamlen i den aktuelle opgave i Asien, efter at de her til morgen med 4.02.264 minutter opnåede næstbedste tid blandt de 17 deltagende nationer.

UDFORDRING:

Kun Australien med Miles Scotson, Rohan Wight, Sam Welsford og Alexander Porter formåede med en effektfuld finish at overtrumfe den rød-hvide kvartet i tiden 4.00947 minutter.

Resultatet betyder, at Danmark i næste runde skal op mod en anden af konkurrencens store overraskelser Italien, der med 4.02.545 minutter kun var cirka tre tiendedele af et sekund langsommere end danskerne, mens Australien møder nr-. 4 fra tidskørslen Tyskland, der noteredes for 4.02.687.

Vinderne af disse to heat kvalificerer sig til dysten om guldet, mens taberne indgår i en pulje med de fire nationer, der i dag opnåedede placeringerne fra nr. 5 til og med 8 – Kina i 4.04.144, Storbritannien 4.05.015, Holland 4.05.247 og Rusland i 4.05.405.

Kina skal herefter op mod Rusland, Storbritannien mod Holland, og landene med de to bedste tider sikrer sig retten til at kæmpe om bronze.

Ingen kan true den danske OL-billet

Med dagens facit er Danmark altså garanteret mindst en ottendeplads, hvilket udløser 164 point til den olympiske rangliste.

OPTIMIST:

Dermed kan den danske status som en af de seks europæiske nationer, der bliver lukket ind i den brasilianske olympiske varme ikke længere trues, uanset hvad der skulle ske ved sæsonens sidste kvalifikationsarrangement, verdensmesterskaberne i London fra 2. til 6. marts.

Inden World Cuppen i Hongkong eksisterede en meget teoretisk risiko for, at Frankrig ville kunne blande sig i kapløbet, men franskmændene måtte i dag tage til takke med en 13.-plads, og end ikke en VM-titel i den britiske hovedstad vil kunne sende dem til Rio.

Udlæg i hæsblæsende tempo

Danmark startede som nr. 11 og lagde ud i et hæsblæsende tempo, hvilket understreges af, at ingen formåede at matche kvartettens 1.03.119 på den første km.

NEDTUR:

I det hele taget førte danskerne lige indtil den sidste km, hvor det begyndte at knibe, og denne afsluttende del af distancen tilbagelagde de kun i ellvte bedste tid.

Australien, der ved 3 km endnu var godt to sekunder efter Danmark, havde disponeret anderledes og sikrede sig førstepladsen efter 58.840 på de sidste 1.000 meter.

Mark Cavendish vendte tilbage med sjetteplads

Den kollektive tempodisciplin markerede den britiske landevejsstjerne Mark Cavendishs tilbagevenden til banen på højeste internationale niveau.

Ligesom Danmark og langt størstedelen af de øvrige deltagende nationer havde Storbritannien valgt at eksperimentere, og Cavedish stillede op sammen med Oliver Wood, Kian Emadi og Chris Latham.

HOVSA:

En overgang tegnede det truende til, at briterne – ligesom verdensmestrenene fra New Zealand, der sluttede på niendepladsen – ikke ville klare sig videre til næste runde, men en kraftanstrengelse mod slutningen reddede en placering som nr. 6 i land.

Når det gælder morgendagens opgør om en plads i bronzefinalen, bliver det uden Mark Cavendish, der til den tid vil være optaget af sin indidivuelle jagt på et OL-adgangskort i omnium, hvor han har blandt andre Lasse Norman som modstander.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce