omnium. Lasse Norman rejste sig flot efter en bommert og fik sølv ved World Cup.
Foto: Anthony Anex (arkiv)/AP

omnium. Lasse Norman rejste sig flot efter en bommert og fik sølv ved World Cup.

Cykling

Raseri er afløst af ellevild jubel hos dansker, der sikrer OL-billet

Den 23-årige dansker kæmper sig forrygende tilbage og henter sølv ved World Cup.

Cykling

Godt et døgn efter, at han via twitter havde gjort omverdenen delagtig i det raseri, som en bommert i den første afdeling havde fremkaldt i hans indre, kunne den danske olympiske guldvinder Lasse Norman i dag berette om følelser af en ganske anden berusende herlig karakter, da han havde sat punktum for sin optræden i omnium ved sæsonens sidste World Cup i Hongkong.

For efter nedturen i scratchløbet bød de fem resterende styrkeprøver i cykelsportens mangekamp på lutter opmuntrende præstationer, som mundede ud i sølv efter den franske verdensmester fra 2014 Thomas Boudat og udsendte uhyre opmuntrende signaler frem mod både VM i London i begyndelsen af marts og OL i Rio om knap syv måneder.

Norman: »Jeg er i den syvende himmel«

»En herlig dag på banen. Jeg sluttede på andenpladsen både i denne konkurrence og den samlede World Cup. Jeg havde slet ikke forventet et sådant resultat her, så jeg er i den syvende himmel«, lød budskabet fra den 23-årige dansker, der med dagens indsats sikrede Danmark den anden sølvmedalje i det asiatiske arrangement.

Læs også

Ydermere fik Lasse Norman også vished for, at han nu kan forsvare sin olympiske titel fra London, når det går løs i Rio, for andenpladsen efter Thomas Boudat i Hongkong betyder, at OL-billetten er i hus.

Norman scorede nemlig 135 point til det olympiske kvalifikationsregnskab, og dermed er nationspladsen til Danmark – og dermed i realiteten til ham selv – garanteret, hvis en rød-hvid repræsentant stiller op ved VM.

Rusland og Hviderusland kan stadig blande sig

Inden denne sidste mulighed for at hente point ser stillingen i OL-kapløbet nemlig således blandt de lande, der dyster om otte europæiske adgangskort: 1.Italien 832 point, 2. Tyskland 819, 3. Danmark 812, 4. Frankrig 793, 5. Belgien 786, 6. Storbritannien 785, 7. Schweiz 670, 8. Holland 626, 9. Rusland 619, 10. Hviderusland 526.

Læs også

En VM-titel udløser 200 point, og dermed kan bade Rusland og Hviderusland stadig kæmpe sig ind i varmen, men ikke på bekostning af Danmark, fordi selv en sidsteplads i London blandt eksempelvis 21 deltagere indbringer 22 point.

Cavendish kunne ikke hævde sig i spurterne

Ligesom i New Zeland i december, da han strøg helt til tops i den foregående World Cup, sluttede Lasse Norman i Hongkong af med en bragende opvisning i det 40 km lange pointløb.

Inden det lå han på tredjepladsen efter kasakheren Artyom Zakharov og Boudat, der havde erobret henholdsvis 162 og 154 point mod danskerens 144, mens landevejsstjernen Mark Cavendish var noteret for 140.

Noget overraskende var Cavendish kun i yderst beskedent omfang i stand til at blande sig i de 16 spurter, hvorimod Norman tjente point i halvdelen og vandt fem af dem.

Sluttede som nr. 2 samlet i World Cup

Det betød, at han var den flittigst scorende af alle aktører med 31 point, og sammenlagt var det kun franskmanden, han ikke formåede at kæmpe sig forbi.

Facit af omniummatchen blev herefter: 1. Boudat 181 point, 2. Norman 175, 3. Zakharov 172, 4. Cavendish 147, 5. Jasper De Buyst Belgien 141, 6. Scott Law, Australien134, 7.Gael Suter, Schweiz 129, 8. Viktor Manakov, Rusland 121, 9. Aaron Gate, New Zealand 119, 10. Simone Consonni, Italien 118.

Læs også

I den første af søndagens tre afdelinger, 1000 m på tid, var Lasse Norman blevet nr. 2 i 1.03.317 minut kun overgået af polakken Adrian Teklinski. Denne vandt også en omgang på tid med flyvende start, hvor danskeren blev nr. 5.

Sammenlagt i de tre World Cup-stævner sluttede Lasse Norman, der kun har optrådt i to af dem, på andenpladsen efter Boudat, mens bronzen gik til Manakov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Amalie Dideriksens OL-skæbne afgøres ved VM

Hos kvinderne hersker der lige til det sidste anderledes usikkerhed om den danske OL-deltagelse.

Amalie Dideriksen, der udsattes for et voldsomt styrt allerede i den første afdeling scratch i går, forsvarede det ottende og sidste europæiske mandag, hun var i besiddelse af inden opgaven i Hongkong, men hendes olympiske skæbne afgøres først ved VM i London.

Læs også

Før det går løs i den britiske hovedstad, ser stillingen i ræset om pladserne i Brasilien således ud: 1. Holland 994, 2. Storbritannien 981, 3. Belgien 857, 4. Frankrig 717, 5. Hviderusland 717, 6. Polen 699, 7. Tyskland 630, 8. Danmark 630, 9. Spanien 599, 10. Italien 556, 11. Rusland 527, 12.Litauen 512.

Den danske teenager lå før pointløbet som nr. 14 i Hongkong, og den placering holdt hun fast i sammenlagt efter at havde indledt søndagen med at blive nr. 17 i 500 m på tid og 18 omgang med flyvende start.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce