Giro d’Italia-arrangør forbløffer ved uddeling af wildcard

Russisk hold uden nævneværdige internationale resultater får overraskende chancen.

Cykling

Verdens næststørste cykelarrangør, italienske RCS Sport, præsenterede en artig overraskelse ved dagens offentliggørelse af wildcard-invitationerne til årets Giro d’Italia fra 6. til 29. maj.

På forhånd stod det klart, at chefen Mauro Vegni og hans folk stod over for et uhyre vanskeligt valg, men de færreste havde nok forudset, at det russiske Gazprom-RusVelo med lutter russiske ryttere og uden nævneværdige internationale resultater ville blive et af de fire mandskaber, der blev lukket ind i Giro-varmen sammen med de 18 WorldTour-hold, der er garanteret deltagelse.

Foruden det russiske kollektiv kan også de tre italienske Bardiani-CSF, Nippo-Vini Fantini og Southeast-Venezuela – sidstnævnte berettiget i kraft af sin samlede førsteplads i den gennemgående italienske sæsonkonkurrence i 2015 – se frem til at medvirke i den tre uger langt styrkeprøve, som indledes med tre etaper i Holland.

Androni-Giocattoli den store taber

Dagens største taber er uden sammenligning managrer Gianni Savios Androni-Giocattoli, der som det eneste af de italienske 2. divisionshold blev sorteret fra og dermed går glip af sæsonens altoverskyggende vigtigste opgave for et italiensk firmahold.

Læs også

Umiddelbart synes Androni Giocattoli med blandt andre Franco Pellizotti, Francesco Gavazzi, Francesco Chicchi og Davide Vigano at råde over en væsentligt stærkere trup end Gazprom-RusVelo, som sidste sæson først og fremmest hentede sine sejre i hjemlandet og i mindre østeuropæiske løb.

I 2015, da der var fem wildcard til rådighed, fordi WorldTouren kun talte 17 hold, tilfaldt de Bardiani, Nippo, Southeast og Androni samt polske CCC Spriandi.

Wildcard til Milano-Sanremo og Tirreno-Adriatico

Mauro Vegni forklarer omkring udvælgelsen, at der i høj grad er taget hensyn til italienske interesser, men at den også er præget af et internationalt islæt.

Det sidste er altså kommet Gazprom-RusVelo til gode, og det er utvivlsomt en ringe trøst for Androni-Giocattoli, at holdet er blevet tilgodeset med wildcard til to andre af RCS Sports traditionsrige WorldTour-styrkeprøver Milano-Sanremo 19. marts. og Tirrno-Adriatico fra 9. til 15. marts.

Læs også

I førstnævnte bliver der desuden plads til Bardiani-CSF, CCC Sprandi, tyske Bora Argon 18, Southeast, franske Cofidis og amerikanske Team Novo Nordisk.

De tre sidste kommer ikke med i Tirreno-Adriatico, hvor Spanske Caja Rural til gengæld er inviteret sammen med Androni, Bardiani, Bora Argon 18 og CCC Spriandi.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce