Talent. Dayer Quintana fotograferet efter et styrt i Giro d'Italia.
Foto: Claudio Peri/AP

Talent. Dayer Quintana fotograferet efter et styrt i Giro d'Italia.

Cykling

Lillebroren drømmer også om Tour de France-succes

23-årige Dayer Quintana sluttede som samlet vinder af Tour de San Luis, hvor sidste etape gav italiensk sejr.

Cykling

Storebror Nairo på 25 år har allerede vunder Giro d’Italia, er to gange blevet hyldet for andenpladsen i Tour de France og betragtes generelt som et af de kommende sæsoners mest lysende etapeløbshåb.

Indtil den seneste uges aktiviteter i det argentinske Tour de San Luis har de fleste nok haft vanskeligt ved at se, at 23-årige Dayer Quintana skulle komme i nærheden af det præstationsniveau, men med præstationerne i det argentinske arrangement, der her til aften dansk tid mundede ud i den samlede triumf, har vurderingen af lillebrorens formåen radikalt ændret karakter.

Ganske vist er der endnu meget lang vej til, at Dayer Quintana kan matche de bedrifter, Nairo har leveret, og det er stadig et stort spørgsmål, om han nogen sinde når det.

Ambitionerne rækker videre end til Tour de San Luis

Men indsatsen i Argentina har afsløret, at han rummer spændende kvaliteter, som kan bringe ham adskilligt flere glæder i den krævende branche.

Og Dayer Quintana lægger da heller ikke skjul på, at hans ambitioner rækker videre end til at vinde et i øvrigt stærkt besat Tour de San Luis.

»Min drøm er en dag at komme til at køre en af de store rundture sammen med Nairo«, erklærer Dayer Quintana på Movistars hjemmeside.

»Desuden håber jeg at kunne udvikle mig yderligere, så jeg selv på et tidspunkt kan satse på det samlede klassement i de tre uger lange styrkeprøver«.

Minder i statur fuldstændig om storebror

Med sin vægt på 58 kilo og højde på 167 centimeter minder Dayer i statur fuldstændig om sin bror, og han hævder i øvrigt, at han ikke har noget mod de sammenligninger, der ofte foretages mellem de to.

»På mig virker det ikke som et pres at være Nairos bror. Tværtimod motiverer det mig og ansporer mig til at nå de samme mål, som han har gjort«, fastslår Dayer Quintana, der blev professionel hos Movistar i 2014 – samme år, som Nairo stod øverst på podiet i Tour de San Luis og siden srøg til tops i Giro d’Italia.

Sin eneste sejr indtil i dag var Dayer Quintana noteret for netop i 2014, da han slog til på kongeetapen i Østrig Rundt, hvor han nåede til målet på Kitzbühler Horn 54 sekunder foran italieneren Damiano Caruso og briten Peter Kennaugh, der førte løbet sammenlagt fra start til slut.

Styrt i Giro d’Italia ødelagde meget

Colombianeren prøvede sidste år for første gang kræfter med Giro d’Italia, men det er ikke en oplevelse, han tænker tilbage på med glæde.

»Jeg styrtede allerede på 2. etape, og eftervirkningerne af det uheld fulgte mig resten af løbet. Jeg kom igennem, men resten af sæsonen nåede jeg aldrig de resultater, jeg havde håbet på. I år stiler jeg efter at nå op på samme niveau som i 2014 og så komme videre«, siger Dayer Quintana, hvis position i Tour de San Luis ikke anfægtedes af, at han holdt sig beskedent i baggrunden, da løbets sidste sejrherre skulle findes.

Storebror sluttede på tredjepladsen

De 119 km med start og mål i San Luis fik som ventet ingen indflydelse på den samlede stilling, hvor Quintana bevarede sit forspring på 20 sekunder til Chris Anker Sørensens argentinske holdkammerat Eduardo Sepúlveda (Fortuneo-Vital Concept), mens storerbror Quintana var 35 sekunder bagud på tredjepladsen.

Massespurten på finaleetapen en lidt overraskende vinder, idet den 21-årige italiener Jakub Mareczko (Souteast) lige netop pressede sig en anelse foran landsmanden Elia Viviani (Sky).

De repræsenterer ved denne lejlighed det italienske landshold, og den omvendte rækkefølge havde de fleste nok anset for mere sandsynlig.

Mareczko noteredes sidste sæson for ikke færre end 13 førstepladser - alle hentet uden for Europa og de sidste otte i det kinesiske etapeløb Tour of Taihu Lake i slutningen af oktober og begyndelsen af november.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce