seksdagesløb. Det nye par nummer 7 får det svært under det kommende løb i Ballerup.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)/POLFOTO

seksdagesløb. Det nye par nummer 7 får det svært under det kommende løb i Ballerup.

Cykling

Gevaldig lussing til par nr. 7 inden debuten i Ballerup

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv sluttede på syvendepladsen 10 omgange bagude i Berlins seksdagesløb.

Cykling

Når den firedobbelte verdensmester Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv i morgen aften indleder deres første optræden sammen i det legendariske par nr. 7 i det 54. københavnske seksdagesløb, er det synd at sige, at de stiller op med et opmuntrende facit fra generalprøven i Berlin i bagagen.

Heller ikke på finaleaftenen i den tyske hovedstad formåede de to danskere nemlig at markere sig mellem de stærkeste, og de sluttede på syvendepladsen med et minus på 10 omgange til de belgiske sejrherrer Kenny De Ketele og Moreno De Pauw.

Det eneste, der tegner et noget formildende billede af 7’ernes situation, er, at de efter alt at dømme valgte at drosle ned for ambitionerne i Berlin og spare på kræfterne til den krævende opgave i Ballerup Super Arena, da det allerede i lørdags stod klart, at de var sat ud af spillet.

Vinterens dårligste optræden som par

Den helbredskrise, der tvang Alex Rasmussen til at lade sig neutralisere på det tidlige stadie af løbet, sendte danskerne fem runder agterud i den samlede stilling, og derefter har det udelukkende handlet om at komme så smertefrit igennem strabadserne, selv om de på forhånd var regnet blandt favoritterne i feltet.

Læs også

Det var Rasmussens og Mørkøvs anden optræden sammen i et seksdagesløb denne vinter, efter at de i slutningen af december i Thorvald Ellegaard Arena i Odense på siuveræn vis sikrede sig det danske mesterskab i parløb.

I Rotterdam kort efter nyt år gik det væsentligt bedre end i Berlin, idet de endte som nr. 4 med tre runder op til de vindende spanske europamestre Alberto Torres og Sebastian Mora. Ved den lejlighed sluttede danskerne i øvrigt lige foran De Ketele og De Pauw.

Belgiernes anden sejr i denne sæson

For belgierne var det sæsonens anden sejr, efter at de også slog til i London. Her kørte Alex Rasmussen sammen med Marc Hester en sjetteplads hjem en omgang efter, mens brødrene Michael og Jesper Mørkøv sluttende en placering og en omgang længere bagude, og løbets fjerdee danske deltager Lasse Norman med hollænderen Pim Ligthart som makker blev nr. 8 ligeledes med et minus på to runde.

De Ketele har yderligere en gevinst i denne vinter bag sig, idet han sammen med tyskeren Christian Grasmann strøg til tops i Bremen med Jesper Mørkøv og den franske verdensmester Morgan Kneisky på andenpladsen og Alex Rasmussen med tyskeren Marcel Kalz som nr. 3 henholdsvis 1 og 2 omgange efter.

Læs også

Slutstillingen i Berlin kom til at se således ud: 1. De Ketele-De Pauw 258 point, En omgang efter: 2. Roger Kluge-Marcel Kalz, Tyskland 266. To omgange efter: 3.Yoeri Havik-Nick Stöpler, Holland.225. 5 omgange efter: 4. Germain Burton-Mark Stewart, Storbritannien 216. 6 omgange efter: 5. Christian Grasmann-Nico Hesslich, Tyskland 179. 8 omgange efter: 6. Kneisky-David Muntaner, Spanien 158 point. 10 omgang efter: 7. Rasmussen-Mørkøv 122.

Belgierne har automatisk favoritværdigheden i Ballerup

Løbets andet rent danske par Marc Hester- Mathias Krigbaum sluttede som nr. 9 med et minus på 14 omgange og 85 point.

I fem af de seks konstellationer, der sluttede foran Rasmussen og Mørkøv findes ryttere, som også er med i feltet i Ballerup, hvor Kenny De Ketele og Moreno De Pauw automatisk må udstyres med favoritværdigheden på baggrund af den friske triumf.

Læs også

Marcel Kalz og Christian Grasmann kører sammen og udgør ligeledes en duo, der kandiderer til podiet, mens Nick Stöpler og David Muntaner som makkere hører hjemme i outsiderfeltet.

Marc Hester danner ligesom sidste år par med det belgiske stortalent Jasper De Buyst, der har været optaget af landevejsløb på Mallorca for Lotto Soudal, mens vinterbanekollegerne har suset rundt i Berlin.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce