Ny bitter nedtur sætter Lasse Norman i håbløs situation

Den danske olympiske mester i omnium er fjernt fra podiepladserne efter førstedagen ved VM.

Cykling

Efter den herlige opmuntring med en flot dansk rekord i 4 km individuelt forfølgelsesløb sluttede dagen, som den begyndte – helt nede i kulkælderen – for det rød-hvide medaljehåb i omnium ved verdensmesterskaberne i London Lasse Norman.

Udskilningsløbet, som satte punktum for den første halvdel af kappestriden, mundede nemlig ligesom det indledede scratchrace ud i en sekstendeplads, og nu skal der indtræffe mirakler af en anselig størrelsesorden i lørdagens tre sidste afdelinger, hvis den danske olympiske mester skal blot komme i nærheden af podiet i den britiske hovedstad.

Var overrasket over at blive udskilt

Den 24-årige dansker blev udskilt som den femte af de 20 deltagere og var tydeligvis selv overrasket over, at det var ham, der måtte forlade banen.

Lasse Norman troede, han havde klaret skærene og fortsatte kortvarigt sin medvirken i løbet, indtil han fandt ud af, at han i den afgørende situation havde haft baghjulet sidst over stregen.

Danskeren virkede eller særdeles opsat fra start og kæmpede sig hurtigt frem i spidsen. Den fik han imidlertid ikke lov til at beholde ret længe, og i stedet blev han involveret i en rodet positionskamp i den store klump af ryttere, hvilket endte med at koste ham dyrt.

Ny overbevisende sejr til forsvarende mester

Udskilningsløbet gav en ny overbevisende sejr til den forsvarende colombianske verdensmester Fernando Gaviria, og til den stopfyldte arenas øredøvende jubel besatte spurtkanonen fra Isle of Man, Mark Cavendish, andenpladsen, mens tyskeren Roger Kluge blev nr. 3.

Italieneren Elia Viviani, der inden denne afdeling sammenlagt indtog førstepladsen, deler nu denne med Gaviria. Begge har 102 point, mens Lasse Norman som nr. 10 er noteret for 58.

Top-10 efter førstedagen ser således ud: 1. Gaviria 102, 2. Viviani 102, 3. Thomas Boudat, Frankrig 96, 4. Roger Kluge 96, 5. Artyom Zahkarov, Kasakhstan 90, 6. Tim Vreldt, Holland 86, 7. Mark Cavendish 84, 8. Viktor Manakov, Rusland 82, 9. Glenn O’Shea, Australien 68, 10. Lasse Norma 58.

Kan avancere, men ikke udligne handikap

Hvis Lasse Norman endnu engang kan mobilisere kræfter og moral, som han gjorde det i forfølgelsesløbet, er der udsigt til, at han avancere igen efter 1.000 meter på tid, der er lørdagens første udfordring.

Men selv med en fantompræstation i det afsluttende pointløb, hvor der ellers vitterligt kan rettes op på meget, forekommer det fuldstændig usandsynligt, at han skulle kunne udligne det anselige handikap, som han går ind til fortsættelsen med.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce